Jump to content

Μία 939 μητρική με περιορισμούς!

planetman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυτές τις μέρες σκέφτομαι να πάω σε Pci-express. Καταρχήν μιλάμε για socket939. Έχω ψάξει για μητρικές αλλά όλες κάτι έχουν που δεν μου αρέσει.

Οι απαιτήσεις μου είναι: Καταρχήν ΔΕΝ με ενδιαφέρει το SLI. Επίσης, θα ήθελα να έχει τουλάχιστον 3 pci θύρες. Chipset το nforce4 Ultra. Επίσης, επειδή ηχεία έχω τα Z-5500 και δεν έχω κάρτα ήχου, θα με ενδιέφερε η μητρική να έχει οπτική έξοδο. Τελευταία θέλω να είναι καλή στο o/c και να μην έχει και εξωπραγματική τιμή.

Όλα αυτά φαίνονται πολλά, έψαξα και τις τελευταίες μέρες βρήκα αυτήν την μητρική η οποία τα έχει όλα αυτά. ABIT AN8-V http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.524304

Το θέμα είναι: chipset λέει πως έχει NVIDIA NF4 και όχι NVIDIA NF4 Ultra. Αλλά αποκάτω λέει Ταχύτητα FSB: 2000MHz και υποστήριξη FX κάτι το οποίο σημαίνει ότι τελικά είναι Ultra.

Η ερώτησή μου είναι: Είναι τελικά Ultra; Αξίζει σαν μητρική; Έχετε να προτείνεται κάποια καλύτερη σε αυτή την τάξη μεγέθους χρημάτων;

Τι διαφορες???Πολυ μικρες αλλα ισως και σημαντικες για το μελλον!!Τo sli υποστηριζει sli και ολα τ'αλλα!Το ultra δεν υποστηριζει sli αλλα ολα τα υπολοιπα και το σκετο δεν υποστηριζει SLI και S-ATA2!Αυτες ειναι οι διαφορες!Οποτε αν δεν σκεφτεσαι να βαλεις σκληρους S-ATA2 μην το σκεφτεσαι καθολου!Χτυπα!Να σου προτεινω κατι φθηνο και δοκιμασμενο ηδη?ΕCS NFORCE4-A939 (1.0).Το κακο ειναι οτι δεν εχει υποδοχες για εστω δυο ανεμιστηρακια!Βεβαια αυτο δεν ειναι προβλημα αφου χωνεις 12v!!

και η σελιδα της...http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductsDetail.aspx?CategoryID=1&DetailID=493&MenuID=30&LanID=0

Δουλευει αψογα αλλα το ανεμιστηρακι της κανει λιγο θορυβο παραπανω απο οσο θα ηθελα εγω και το προσαρμοσα λιγο στις απαιτησεις μου!Θα την βρεις Στουρναρη!Ονομα μαγαζιου δεν λεω για να μην κανω και τζαμπα διαφημηση!!!

Παντως μου εκανε εντυπωση και τουτη εδω...KN1 SLI Extreme (1.0A)http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductsDetail.aspx?CategoryID=1&DetailID=534&MenuID=30&LanID=0

αλλα εσενα δεν σε ενδιαφερει το sli!Η chaintech φαινεται καλη περιπτωση αλλα ειναι πιο ακριβη και δεν εχει και ενεργο συστυμα ψυξης!!!!

To καλυτερο ομως ειναι αυτο αν μπορεσεις να το βρεις...http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3609&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=UK

Ειναι το DFI NF4 INFINITY,πολυ καλο και λιτο!

Δεν έχω την πολυτέλεια Άρη να πάω στην Στουρνάρη, είμαι Ηράκλειο Κρήτης. Οπότε ή πλαίσιο, multirama ή e-shops.

Δεν έχω την πολυτέλεια Άρη να πάω στην Στουρνάρη, είμαι Ηράκλειο Κρήτης. Οπότε ή πλαίσιο, multirama ή e-shops.

Κριμα!!Οποτε ψαξε στα MULTI η' στο e για την dfi!πρεπει να ειναι σε πολυ καλη τιμη!

Ούτε η DFI μου κάθεται πολύ καλά στο στομάχι. Απ΄ότι έχω δει, πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος για να την στήσεις σωστά, έχει και μόνο 2 PCI και η τιμή της είναι λίγο έξω από τον προϋπολογισμό μου. Επίσης, δεν έχει ψηφιακή έξοδο ήχου.

Το nf4 ultra τι διαφορές έχει από το απλό nf4;

Μπορεί κάποιος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;

Ναι, κι εγώ πριν λίγο έμαθα για τα e-shop points.

Μπορεί κάποιος να μου πει "Το nf4 ultra τι διαφορές έχει από το απλό nf4;"

Λοιπόν, αν είναι τόσες ψιλές οι διαφορές Ultra και απλού nforce4, τότε και η Abit AN8-V είναι υποψήφια. Λοιπόν ψηφίστε:

α) Abit AN8-V

Υπέρ:

1) Το ότι είναι Abit και λογικά θα ανεβαίνει αρκετά.

2) Έχει οπτική έξοδο ήχου (έχει;)

3) Έχει ανεμιστηράκι στο chipset.

Κατά:

1) Έχει το nforce4 το απλό και όχι το Ultra.

2) Μόνο 1 χρόνος εγγύηση.

β) Chaintech VNF4 ULTRA

Υπέρ:

1) Έχει το nforce4 Ultra.

2) Είναι λίγο φτηνότερη.

3) Κάτι λέει για 48kHz στον ήχο, που τα ηχεία μου το υποστηρίζουν (Z-5500).

4) 3 χρόνια εγγύηση.

Κατά:

1) Είναι chaintech, δεν ξέρω πόσο ανεβαίνει.

2) Δεν έχει ανεμιστηράκι στο chipset.

3) Δεν έχει οπτική έξοδο, παρα μόνο coaxial.

Και οι 2 έχουν 3 PCI θύρες, οπότε εκεί δεν τίθεται σύγκριση.

γ) Κάποια άλλη λύση; Σε ATi Xpress 200 στα ίδια περίπου χρήματα; 100-110€;

Με την Abit κατι τρεχει με την υποστηριξη της απο τις αντιπροσωπειες!Σταματησαν να την φερνουνε στην Στουρναρη!Κατι λενε δεν παει καλα με το service!Τις διαφορες τις απαντησα στην αρχη!

Λοιπόν, αν είναι τόσες ψιλές οι διαφορές Ultra και απλού nforce4, τότε και η Abit AN8-V είναι υποψήφια. Λοιπόν ψηφίστε:

α) Abit AN8-V

β) Chaintech VNF4 ULTRA

Από αυτές τις 2 προτιμώ την Abit αν και μου τα χαλάει η μικρή εγγύηση.

Σε καμμία περίπτωση δεν θα διάλεγα την Chaintech. Την δούλεψα και αποκόμισα αρνητικές εντυπώσεις. Το μόνο καλό είναι το οτι έχει εγγύηση Πλαισίου.

Στην θέση σου θα πήγαινα στην MSI K8N NEO4-F ή θα δοκίμαζα την MSI RS480M2-IL με το ATi.

Όσο για τον ήχο θα προτιμούσα μια PCI κάρτα ήχου έτσι κι αλλιώς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.