GoriLLakos1442169075 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2005 Στον δικτυακο τοπο του sgoverclockers δημοσιευτηκε ενα αρθρο σχετικα με υψηλο fsb και medium latency VS μετριο FSB και low latency...!Μετα την εμφανηση των tccd/5 που παιζουν με τεραστιο fsb εχει γεννηθει το ερωτημα αν ειναι αυτο καλυτερο ή μετριο fsb με 2-2-2-5.....The Battle To summarise:255MHz 2-2-2-5 is about on par with 280MHz 2.5-3-3-6270MHz 2-2-2-5 and above would be the ideal but is a rare occurence.312MHz 2.5-3-3-6 is another ideal but has occured on several occasions, at least 312MHz 2.5-4-3-8 is quite attainable.My personal recommendation is this. Should you be on a budget, get some cheap Winbond UTTs and run them at 250MHz 2-2-2-5. They should be more than sufficient for everyday work and gameplay and personnally, I do feel the system is "spiffier" and more responsive which is illustrated in some sense by the Everest Latency test. The only drawback is the requirement for relatively high voltage.However, if you want flexibility and have some spare cash, go for Samsung TCCD/5s. These give you the option to run tight timings of 2-2-2-5 up to 220MHz if you are not interested in overclocking, or running 280MHz 2.5-3-3-6 (thereabouts) and higher should you choose the overclocking path. An added benefit is that most motherboards would be able to run these sticks without any issues due to their conservative RAM voltage requirements in comparison to the Winbond UTTs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Σεπτέμβριος 26, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Ειχε κανει και ο Σολωνας αρκετες δοκιμες ... και απο οτι θυμαμαι ειχε βγαλει λιγο καλυτερα αποτελεσματα για τις ΒΗ/UTT Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 26, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2005 Προσωπικα θεωρω οτι ειναι θεμα εφαρμογων που θα τρεξεις, τι θελεις να δεις και πως θελεις να το παρουσιασεις Η μοναδικη εφαρμογη που πραγματικα "πεταξε" ηταν το winrar το οποιο και ξεφτυλλισε τις tccd @ 294. Δεν ειχα everest/sandra προχειρο να τρεξω... ισως σε μελλοντικη φαση που ξαναβαλω παλι τα tccd. Σε pi εμενα χωρις millisecond, δεν ειδα διαφορες οπως αλλωστε και δεν αναμενοταν καθως τα sec δεν ειναι στραγαλια. Ισως ετρεξα λαθος εφαρμογες... Σε καμμια περιπτωση ομως δεν πιστευω οτι "255MHz 2-2-2-5 is about on par with 280MHz 2.5-3-3-6". Βεβαια παιζει και το να μην ξεχειλωσεις και τα παρακατω απο το 2-2-2... Αυτα ως γνωστον ειναι εξισου σημαντικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Οκτώβριος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Παιδια αν δεν κανω λαθος ειναι καλυτερα να εχεις μεγαλο fsb και λιγο πιο χαλαρα timmings δηλ καλυτερα 300 με 3-4-4-8 παρα με 250 και 2-2-2-5Αυτη ειναι η δικη μου εκτιμηση και καθε ενσταση δεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Οκτώβριος 3, 2005 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Παιδια αν δεν κανω λαθος ειναι καλυτερα να εχεις μεγαλο fsb και λιγο πιο χαλαρα timmings δηλ καλυτερα 300 με 3-4-4-8 παρα με 250 και 2-2-2-5Αυτη ειναι η δικη μου εκτιμηση και καθε ενσταση δεκτη.Απο οτι εχω δει εγω δεν ισχυει κατι τετοιο...Ακομα και "τυφλα" να το δεις. Αν ισχυε κατι τετοιο ολα τα ρεκορ θα γινοντουσαν με διαλεγμενα tccd@330-340φευγα αντι για διαλεγμενα winbond @270-280-φευγα.Παντως ξαναλεω οτι υπαρχουνε εφαρμογες που προτιμανε high FSB και δεν ενοχλουνται απο τα transexual timings, και εφαρμογες που προτιμανε 2-2-2-5-7-12-2-2-1-1 και ας ειναι και 240.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Οκτώβριος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Και εγώ κάτι τέτοιο βλέπω . 2-2-2-5 [και τα υπόλοιπα σφικτά αν υποστηρίζει το mobo] έχουνε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 40mhz αέρα σε σχέση με high latency . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Οκτώβριος 3, 2005 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Προσωπικα προτιμω travesti timings αρκει να ειμαι 1:1 δεν μου αρεσει η διαιρεση........LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisiun82 Οκτώβριος 3, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Για Ρ4 μιας και δεν υπαρχουν μητρικες που να δινουν τοσες επιλογες για τις ρυθμισεις των timmings και οι κοντρολερς των μνημων βρισκονται στο chipset (αρα ο διαιρετης ψιλοσκοτωνει τις μνημες) νομιζω οτι ειναι καλυτερα 1-1 και οσο πιο μεγαλο FSB αντεχουν οι μνημες με gay timmings.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.