Jump to content

SCSI δισκος και Contoller

nasty_daemon

Recommended Posts

Δεν παιζουν ολες οι PCI-X σε απλο PCI . Πρεπει να μαθεις για τη συγκεκριμενη που ενδιαφερεσαι.

Mια ενδεικτικη λιστα απο την adaptec βρισκεται εδω : http://ask.adaptec.com/cgi-bin/adaptec_tic.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_sid=g*krPxQh&p_lva=&p_faqid=11130&p_created=1088091950&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9ncmlkc29ydD0mcF9yb3dfY250PTkzJnBfc2VhcmNoX3RleHQ9cGNpJnBfc2VhcmNoX3R5cGU9MyZwX3Byb2RfbHZsMT0xMzImcF9wcm9kX2x2bDI9fmFueX4mcF9jYXRfbHZsMT1_YW55fiZwX3BhZ2U9MQ**&p_li=

Mαλλον αυτο φαινεται και απο την φωτο του pokemon640 παραπανω οποτε ακυρωνω και εγω....πολυ φασαρια για την δουλεια που θελω.

Ολο σε αδιεξοδο φτανω με λιγα λεφτα στους x86 :105: :081:

Μη σε μπερδεύει η photo του pokemon, εγώ την έβαλα παραπάνω για να σε βοηθήσει και με την προσθήκη του pokemon μπερδεύτηκες περισσότερο, αυτή είναι μια PCI με ένα πρόσθετο slot από πίσω και αν δεν κάνω λάθος απλά κάνει μια PCI 32bit / 33Mz σε 64bit / 33MHz καθώς θα τη δεις σπάνια σε κάποια serverboards….

Οι 15k σίγουρα είναι καλύτεροι από τους 10k κυρίως κατά το seek time αλλά δεν νομίζω ότι είναι και ανάλογη με την τιμή τους…

Για τη μνήμη δε νομίζω να καταλάβεις διαφορά πάνω στο PCI με ένα και μοναδικό δίσκο. Αν έκανες raid 5 με XOR engine εκεί ναι…

Η βασική διαφορά στο compatibility μεταξύ PCI και PCI-X είναι το notch που έχουν η PCI ποιο πίσω και η PCI-X μπροστά. Σαν κανόνας μια PCI κάρτα που φέρει και τα δυο notches μπαίνει και στις δυο slots και ανάποδα. Αν έχει λοιπόν αυτές τις εγκοπές η κάρτα σου μπορείς να τη βάλεις αλλά και πάλι θα πρέπει να ψάξεις καλά για τυχόν ασυμβατότητες. Το link που σου δίνει ο Stelaras είναι πολύ καλό καθώς οι κάρτες που αναφέρονται προτείνονται από την ίδια την εταιρία…

Δες παρακάτω και τη photo για περισσότερη βοήθεια…

Κι εγώ πάντως δε συμφωνώ με τέτοια αγορά. Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις ένα δυο raptors πάνω στον onchip sata controller της nVidia…..

post-172-1442174222,9648_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.