Jump to content

Το Lian-Li V1000Plus μου..

aliendna511442169081

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πριν περίπου 2 βδομάδες πήρα το παραπάνω κουτί και είπα να πω τη γνώμη μου, και για τους επίδοξους αγοραστές, αλλά και για να με βοηθήσετε σε κάποιες αλλαγές..

Καταρχήν το κουτί είναι ότι καλύτερο έχω δει από άποψη ποιότητας κατασκευής. Πραγματικά με εντυπωσίασε σε αυτόν τον τομέα. Επίσης εντυπωσιάζει με το πόσα έχουν σκεφτεί αυτοί οι κατασκευαστές.. Καινοτομίες στο σχεδιασμό (ανάποδα η μητρική, blower fan για τις pci κτλ), καλά μελετημένοι χώροι (ειδικά για τους σκληρούς), πλήρης συσκευασία, όλα τα απαραίτητα (πολλές περισσευόμενες βίδες, ακόμα και κατσαβίδι..) Δείτε το στο link όσον αφορά το σχεδιασμό.. Και είναι και κουκλί (για αυτούς που, σαν κι εμένα, προτιμούν τη λιτή ομορφιά και όχι τα καρναβαλέ κουτιά).

Πραγματικά το λάτρεψα το κουτί. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, θα εστιαστώ όμως σε αυτά που δε μου άρεσαν..

1) Καταρχήν, δεν έχουν μελετήσει καλά το χώρο του τροφοδοτικού (μάλλον ο μοναδικός χώρος που δε μελέτησαν καλά..) Είναι τέλειο για σχεδόν όλα τα τροφοδοτικά, με ωραίες καινοτομίες και εδώ, αλλά δεν κάνει για το δικό μου τροφοδοτικό.. Το OCZ Modstream.. Είναι λίγο μεγαλύτερο (160mm βάθος και όχι 140 όπως όλα τα άλλα) και με τα αποσπώμενα καλώδια (που είναι στην αντίθετη πλευρά κιόλας) δε χωράει.. Αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω το 12" ανεμιστήρα του (δε μπορούσε να "αναπνέει"), ώστε να το βάλω ανάποδα (για να έρθουν τα καλώδια από την άλλη που είναι η τρύπα) και να του προσαρμόσω ένα ανεμιστηράκι από πίσω για απαγωγή θερμότητας.. Τώρα θα το πουλήσω σε ένα φίλο μου που το λιγουρευόταν και θα πάρω αυτό ή αυτό για να χωράει σωστά στο κουτί (την απόφαση για το τροφοδοτικό την πήρα από δω).. Αυτό με ξενέρωσε λίγο, αλλά όχι τόσο ώστε να μετανιώσω για το κουτί. Οπότε όσοι θέλετε να το πάρετε, τσεκάρετε πρώτα αν το τροφοδοτικό σας έχει το standard μέγεθος ή αν ξεφεύγει λίγο..

2) Άλλο, μικρό όμως μειονέκτημα είναι οι usb & firewire στην πρόσοψη, που είναι σχετικά χαμηλά.. Τόσες καινοτομίες και αυτά να τα έχουν στο πάτωμα.. Τσκ τσκ τσκ..

3) Οι 12" ανεμιστήρες του κουτιού είναι αρκετά αποδοτικοί, αλλά τρέχουν στις 2300 στροφές και είναι λιγάκι θορυβώδεις.. Τι μου προτείνετε, να χαμηλώσω τα volt τους, ή θα χάσω πολύ σε απόδοση, και αν ναι, ποιούς 12" ανεμιστήρες να πάρω για αλλαγή?

4) Μάλλον λίγο άσχετο με το κουτί αυτό καθαυτό, αλλά έχει σημασία.. Δεν συνεργάζεται καλά με τον CPU Cooler μου (είναι ο συνδυασμός αυτού & αυτού). Έπρεπε να γυρίσω ανάποδα το 12" που είναι δίπλα, ώστε να βγάζει αέρα και να βγάλω την καλύπτρα που εστιάζει σε CPU & chip μητρικής.. Σκέφτομαι να πουλήσω την ψύκτρα μου και να πάρω κάποια μεγαλύτερη με τεχνολογία heatpipes. Πιστεύετε ότι θα συνεργάζεται και θα αποδίδει καλύτερα έτσι? Και αν ναι, ποιά να πάρω? Μην κοστίσει και μια περιουσία όμως.. Σκεφτόμουν για Vapochill ή Hyper 6+. Τι λέτε?

Και επίσης, ποιά η γνώμη των κατόχων του κουτιού και πως αντιμετώπισαν όσα από τα παραπάνω τους προβλημάτισαν?

Αρχικά καλορίζικο το καινούργιο κουτί σου. Προσωπικά έχω το lianli pc70 κι νοιώθω κι εγώ ακριβώς όπως τα περιγράφεις! Τεράστια κουτιά με απίστευτους χώρους. Ειδικά το "για αυτούς που, σαν κι εμένα, προτιμούν τη λιτή ομορφιά και όχι τα καρναβαλέ κουτιά". Το λιτή ομορφιά είναι ακριβώς η πρόταση για να το περιγράψεις.

Αυτό με τις usb θύρες δυστυχώς και σε αυτό που το έχω τις έχει χαμηλα και το βρίσκω τελείως άβολο, μια και το pc το έχω στο πάτωμα. Ανεπίτρεπτο τουλάχιστον να μην είχε κοντά ή και στην οροφή.(πάντα συνυπολογίζοντας το κόστος ενός τέτοιου κουτιού)

Για τους ανεμιστήρες προσωπικά κατέφυγα σε αλλαγή με πιο ήσυχους και φωτιζόμενους(το δικό μου είχε ένα έτοιμο ροοστάτη πάνω αλλά και πάλι τους έβρισκα θορυβώδεις). Πιστεύω πως με ένα ροοστάτη θα έλυνες το πρόβλημα του ήχου. Να υπολογίζεις οτι με χαμηλότερες στροφές σίγουρα δεν θα έχεις την ροή και τις θερμοκρασίες που είχες πριν οπότε καλύτερα να έχεις ροοστάτη να καθορίζεις εσύ τι θες.

Δυστυχώς για αερόψυξη δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι μιας και την έχω αφήσει εδώ και 2 χρόνια στην άκρη.

Ας δουμε τα 4 σημεια που αναφερεις...

1.Αν ισχυει κατι τετοιο, πραγματικα σε ευχαριστουμε για την επισημανση. Ειναι αρκετες οι φορες που εχουμε μιλησε με καλα λογια για τα Lian Li γενικοτερα και μια τετοια παρατηρηση δειχνει οτι τιποτα δεν ειναι τελειο. Αν υπαρχει μαλιστα και καποιος αλλος με τον ανωτερο συνδυασμο, θα ηθελα να μας το επιβεβαιωσει.

2.Αυτο εχει σημειωθει ξανα και στο παρελθον. Γι' αυτο εμεις οι κατοχοι Stacker δεν εχουμε προβλημα, καθως τα κουτια μας τις εχουν αρκετα ψηλα.

3.Για τους ανμιστηρες και τη ροη τους συνηθως ισχυει οσες στροφες εχεις τοσο περισσοτερος ο αερας και συνεπως καλυτερη αποδοση. Ισως να μην εχεις σοβαρες απωλειες αν μειωσεις τις στροφες τους λιγακι. Αν παλι γενικοτερα δε σε ικανοποιουν δες κατι σε panaflo αλλα πιθανον να εχεις παλι προβληματα θορυβου, οποτε χρησιμοποιησε panel αυξομοιωσης των στοφων τους.

4.Αυτο ομολογω οτι δεν το πολυ καταλαβα αλλα η προταση μου ειναι να ριξεις μια ματια σε καποια απο τις Thermalright που παρουσιασαμε σε παλιοτερο review γιατι θα σε καλυψει απολυτα.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για το ροοστάτη τώρα.. Nα αφήσω τους δικούς του ή να πάρω άλλους? π.χ. o SilenX iXtrema φαίνεται πολύ καλός, αλλά μάλλον θα κοστίσει πολύ (αν σκεφτείς ότι θα πάρω και 2).. Κάποιος της Thermaltake όπως αυτός ή αυτοί, που έχουν και ενσωματωμένους ροοστάτες τι λένε και πόσο κοστίζουν? Για να τον φτιάξω μόνος (το ροοστάτη), εύκολο είναι? Τι θα χρειαστώ?

Για το θέμα του CPU cooler.. Με τη default ρύθμιση του κουτιού, ο πίσω ανεμιστήρας φυσάει μέσα και με το καπάκι εστιάζει στον επεξεργαστή, ώστε να μη φεύγει αέρας μέσα στο υπόλοιπο κουτί και να χαλάει τη ροή. Δείτε το σχεδιάγραμμα στο link και θα καταλάβετε. Το cooler μου όμως είναι μεγαλούτσικο, και έχει τον ανεμιστήρα από πάνω. Έτσι με την default ρύθμιση του κουτιού μπουκώνει και δεν αποδίδει. Η θερμοκρασία ήταν αρκετά χειρότερη από πρίν. Βάζοντας τον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού ανάποδα και βγάζοντας το καπάκι η ροή είναι όπως και σε ένα κανονικό κουτί με έναν μπροστά να βάζει και ένα πίσω να βγάζει.. Θέλω όμως να εκμεταλευτώ πλήρως τις δυνατότητες του κουτιού και να δώ τέλος πάντων αν αποδίδει έτσι όπως το σκέφτηκαν οι κατασκευαστές.. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα γίνει με μία μεγάλη ψύκτρα με heatpipes, χωρίς δικό της ανεμιστήρα, με τον 12" του κουτιού να φυσάει όπως στην αρχική ιδέα των κατασκευαστών.. Ακόμα κι αν δεν αποδίδει τελικά, θα έχω μια καλύτερη ψύκτρα από τώρα και απλά θα ξαναβάλω τον 12" ανάποδα (να βγάζει αέρα, όχι να βάζει), όπως και τώρα. Λίνο, αυτό το review εννοείς? Καλό, αλλά από τη μία η XP90c είναι πανάκριβη, από την άλλη, μήπως το vapochill ή το hyper6+ έχει καλύτερη απόδοση (στα μισά περίπου λεφτά), ειδικά για το σκοπό που το θέλω? Ελπίζω να έγινα κατανοητός..

Για το τροφοδοτικό ισχύει σίγουρα, δυστυχώς..

Καλορίζικο το κουτί, πολυ προσεγμένο. αλλα μου φέναιτε κάπως στριμογμένο, μήπως έπρεπε να πάρεις PC-70/75 ή V2000?

Καθόλου στριμωγμένο. Ίσα ίσα.. Από αυτά που είπες το πρώτο δε μου πολυαρέσει και το δεύτερο ξεφεύγει πολύ στην τιμή.. Καμιά απάντηση για το ροοστάτη ή το cooler?

Για τους ανεμιστήρες θα σου πρότεινα αυτο

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=9098925&Product_Id=241487

ή αυτο

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=9098925&Nav_Section_Id=8987876&Catalog_Id=1&Product_Id=194800&Merchant_Id=1&sts_cid=3

το κακό με το πρώτο είναι οτι έχει αργή απόκριση και όριο στο πόσο θα κατεβάσει στροφές, αλλά έχει και 4 probes για θερμοκρασίες

Το 2ο είναι πολύ πιο απλό, αλλά χάνει από αυτό που είπανε παραπάνω περί ομορφιάς.

το πρώτο υποστηρίζει 4 ανεμιστηρες και το 2ο 6 (4 ροοστατες+ 2 με διακόπτη off-5v-12v)

Αφότου είδα ότι δε γίνεται να το φτιάξω μόνος μου, τουλάχιστον όχι εύκολα, αποφάσισα να δώσω κι άλλα λεφτά για το χαραμοφάικο το pc μου (να δούμε πόσα θα μου φάει για να το κάνω όπως θέλω - τουλάχιστον τα του κουτιού μένουν, όταν παίρνεις cpu, mobo, vga κτλ αναρωτιέσαι αν σε λίγους μήνες θα πρέπει να τα αλλάξεις πάλι..) Θα πάρω αυτό και θα ησυχάσω.. Θα το δοκιμάσω αρχικά με τους δικούς του ανεμιστήρες και στη συνέχεια βλέπουμε.. Για το θέμα του cooler τι λέτε? Ψήνομαι να πάρω αυτό το πράγμα.. Ρε, μήπως δίνω υπερβολικά πολλά για αερόψυξη? Αν τα βάλω συνολικά, ίσως έφτιαχνα υδρόψυξη σιγά σιγά..

Eγω αποφάσισα να πάω σε υδρόψυξη γιατί κατάλαβα τι έχω δώσει τα τελευταία χρόνια σε αέρα κοπανιστο....

Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα πιστεύω οτι αξίζει.. Μην περιμένεις όμως οτι θα καταργήσεις μονιμα όλους τους ανεμιστήρες

Για ώρας δεν έχω τα χρήματα που χρειάζονται για υδρόψυξη.. Με το ζόρι βρίσκονται τα υπόλοιπα.. Αλλά αφού έτσι κι αλλιώς θα χρειάζομαι ανεμιστήρες π.χ. για τους σκληρούς τότε δε θα πάει και χαμένο το aerogate II. Έτσι κι αλλιώς δείχνει και πολύ χρήσιμες πληροφορίες.. Θα το πάρω λοιπόν.. Περιμένω γνώμες για το cooler. Ποιό είναι το καλύτερο κατά τη γνώμη σας με heatpipes? Σκέφτομαι έντονα το μουγκρί το hyper 6+.. Να παραγγείλω μαζεμένα από την coolermaster το Aerogate II και το Hyper 6+ ή θα το μετανιώσω?

To II μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά. Κι αν αυτή είναι η μόνη τους διαφορά δε με ενδιαφέρει και τόσο.. Αρκεί να τους πάει μέχρι αρκετά χαμηλά.. Mε ένα πρόχειρο υπολογισμό εφόσον οι ανεμιστήρες του τρέχουν με 12V στις 2300 στροφές, με 7 θα τρέχουν γύρω στις 1400 και με 5 γύρω στις 1000.. Δε νομίζω στις 1400 να με ενοχλεί ο θόρυβος και δε νομίζω να χρειαστώ να τους κλείσω τελείως.. Για το cooler καμιά γνώμη?

Αρα, panel + fans και ελυσες το προβλημα σου.

Για την ψυκτρα, προσωπικα, σου ειπα την αποψη μου.

Καταλαβαινω βεβαια και τη διαφορα τιμης σε σχεση με τις προτασεις σου, αλλα δυστυχως δεν τις εχω δοκιμασει ωστε να εχω ιδια πειρα για τις επιδοσεις τους.

Μια πλήρης αναθεώρηση.. Επειδή δε θέλω να βιάζομαι πριν κάνω κάποια αγορά, έκατσα και έβγαλα όλους τους ανεμιστήρες και τους ξανάβαλα με τη σειρά να δω τι λέει ο καθένας από θόρυβο.. Λοιπόν.. Οι ανεμιστήρες του κουτιού τρέχουν στις 1400 στροφές και όχι στις 2300.. Κοίταξα λάθος ένδειξη στο πρόγραμμα της μητρικής.. Άρα ο δικός τους θόρυβος δεν είναι και τόσο ενοχλητικός.. Ο ανεμιστήρας που έβαλα στο cooler ίσως δεν ήταν και η καλύτερη επιλογη.. Σε idle αρκούν 2000 στροφές και υποφέρεται από θόρυβο, αλλά σε full load πρέπει να πάει 3000 για να είναι ικανοποιητικό.. Συνεχίζω να θέλω μεγαλύτερη ψύκτρα λοιπόν για να δοκιμάσω την τεχνική του κουτιού με τον δικό του ανεμιστήρα και αναβάλω την αγορά του aerogate για κάποιο διάστημα.. Θα το πάρω όμως.. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να είναι εντελώς αθόρυβο, αλλά μάλλον δε γίνεται.. Kαι τελικά ξέρετε τι έκανε τον ανυπόφορο θόρυβο? Το ανεμιστηράκι της VGA.. Δεν του άρεσε που καθόταν ανάποδα (λόγω της ανάποδης θέσης της μητρικής..) Οπότε το απενεργοποίησα και προσάρμοσα ένα άλλο.. Τώρα δεν είναι και τόσο θορυβώδες, εκτός από όταν δουλεύει full load..

Αφότου είδα ότι δε γίνεται να το φτιάξω μόνος μου, τουλάχιστον όχι εύκολα, αποφάσισα να δώσω κι άλλα λεφτά για το χαραμοφάικο το pc μου (να δούμε πόσα θα μου φάει για να το κάνω όπως θέλω - τουλάχιστον τα του κουτιού μένουν, όταν παίρνεις cpu, mobo, vga κτλ αναρωτιέσαι αν σε λίγους μήνες θα πρέπει να τα αλλάξεις πάλι..) Θα πάρω αυτό και θα ησυχάσω.. Θα το δοκιμάσω αρχικά με τους δικούς του ανεμιστήρες και στη συνέχεια βλέπουμε.. Για το θέμα του cooler τι λέτε? Ψήνομαι να πάρω αυτό το πράγμα.. Ρε, μήπως δίνω υπερβολικά πολλά για αερόψυξη? Αν τα βάλω συνολικά, ίσως έφτιαχνα υδρόψυξη σιγά σιγά..

800 γραμαρια χωρίς το φαν!!!!!!!!!!

Παει για σπασιμο η μητρική

Βάλε νερακι το ετοιμο σετ της Gigabyte και εισαι αστερι.

Κουτι εχω το PC-70 και ειναι πραγματική ντουλάπα

Λοιπόν.. Συνεχίζουμε.. Δανείστηκα έναν Thermaltake Tower 112 για να δω αν κάνει δουλειά η τεχνολογία των heatpipes και να το δοκιμάσω με το σύστημα που σκέφτονταν οι κατασκευαστές της Lian-Li.. Τον έβαλα χωρίς ενσωματωμένο fan, με το fan του κουτιού να φυσάει πάνω του, όπως στο σχέδιο. To αποτέλεσμα ήταν 6-7 βαθμοί κάτω από πριν (και σε idle και σε full load), και μάλιστα με τη σταθερή χαμηλή ταχύτητα των fan του κουτιού και τον αρκετά χαμηλό θόρυβο (βρήκα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των fan του κουτιού).. Άρα αυτή τη στιγμή ψάχνω να βρώ ότι καλύτερο μπορώ να βρώ σε heatpipes, χωρίς όμως να ξοδέψω μια περιουσία.. Εδώ θέλω τη βοήθειά σας. Δε μπορεί όλοι να έχετε υδρόψυξη! (Ευχαριστώ όσους απάντησαν ως τώρα, μην είμαστε και αχάριστοι.. Απλά θέλω κι άλλες γνώμες) Επίσης, για ακόμα χαμηλότερο θόρυβο και καλύτερη απόδοση ταυτόχρονα, θα αντικαταστήσω τα του κουτιού με 2 τέτοια fan και δε με ενδιαφέρει για ώρας να χαμηλώσω την ταχύτητά τους, οπότε γλιτώνω λεφτά από κει..

Λοιπον, να πω και εγω τη γνωμη μου.

- Σου προεινω αντι για το aerogate (αν δεν το πηρες ακομα) να παρεις το Gatewatch της Aerocool προς 30 ευρω αποτ ο Πλαισιο.

-Αν θελεις να μεινεις οπωσδηποτε σε αερα και ψαχνεις κατι αθορυβο και οχι πολυ ακριβο, σου προτεινω ασυζητιτι την Thermaltake Big Typhoon

Προσωπικη μου προταση ειναι να κανεις λιγο υπομονη με τον θορυβο μεχρι να μαζεψεις καποια λεφτα και να παρεις αυτο ή αυτο. Και τα 2 θα σε αφησουν σιγουρα απολυτα ευχαριστημενο. Συν το οτι το software της αντλιας προσφερει ρυθμιση των ανεμιστηρων οποτε γλιτωνεις αυτο το εξοδο.

Λοιπον, να πω και εγω τη γνωμη μου.

- Σου προεινω αντι για το aerogate (αν δεν το πηρες ακομα) να παρεις το Gatewatch της Aerocool προς 30 ευρω αποτ ο Πλαισιο.

-Αν θελεις να μεινεις οπωσδηποτε σε αερα και ψαχνεις κατι αθορυβο και οχι πολυ ακριβο, σου προτεινω ασυζητιτι την Thermaltake Big Typhoon

Συνυπογράφω και εγώ και για τα δύο. Άριστες αγορές. Ειδικά το gatewatch μου ρυθμίζει τους τέσσερις fans των 8" που έχω, και η Big typhoon είναι αθόρυβη.

Αποτέλεσμα, το σύστημα της υπογραφής είναι ένα κλικ πιο πάνω σε επίπεδο θορύβου (κάτι σαν χαμηλός ψίθυρος) από ένα επιτραπέζιο Dell Optiplex P4@2.2 (s478) του κουνιάδου μου που είναι παντελώς αθόρυβο (τι ανοικτό τι κλειστό το ρημάδι το DELL το ίδιο πράγμα είναι).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.