kracken_74 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2005 Καλησπέρα σε όλους (αντε και με το Ευρωπαϊκό) MOBO: Asus A7N8X-3 Sata: WB 160 GB 1600JS SATA II Θέλω βοήθεια....για την εγκατάσταη... :100: :100: 1. Στο m/b έχω βάλε το jumper στο sata controllers enable. 2. Ο σκληρός δέχετε ρεύμα και σαν αυτο που έχουν οι ATA δίσκοι αλλά έχω κι ένα καλώδιο που καταλήγει σε pin που μπορώ να τροφοδοτήσω και με αυτό το σκληρό. Πρέπει να βάλω και τα δύο? 3. Το λεπτό καλώδιο που είναι για τα δεδομένα, το mobo μου έχει μόνο 2 υποδοχές που τις ονομάζει RAID 1 & RAID 2. Πού πρέπει να το συνδέσω. 4. Ο σκληρός μου είναι SATA II. Το mobo δεν υποστηρίζει. Υπάρχει jumper που μπορώ να βάλω στο σκληρό για να έχω transfer rate 150mb. Αυτό μπορεί να επηρεάζει το οτι το mobo δεν το αναγνωρίζει (δοκίμασα και με το jumper και χωρις αλλά δεν είχα αποτελέσματα!) 5. Χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις στο mobo απο το bios? Ευχαριστω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 1. Σωστο2.Οποιο απο τα 2 θελεις οχι ομως κ τα δυο μαζι..3.Σε οποια απο τις 2 θελεις...4.Λογικα βαλτο για το 150.5.Οχι λογικα επρεπε να αναγνωριζεται μετα απο το boot της πρωτης οθονης αν δε κανω λαθος..Μηπως εχεις απενεργοποιησει τον controller απο το bios ?Δεν εμφανιζεται ουτε στο "device manager" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Σεπτέμβριος 25, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Λογικα θα πρεπει να αναγνωριζεται εργοστασιακα ως sata1. Ισως χρειαζονται καποιες ρυθμισεις σε bios για ενεργοποιησεις τους sata controllers Link to comment Share on other sites More sharing options...
kracken_74 Σεπτέμβριος 25, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Ευχαριστώ για το quick reply! Μήπως έκανα λάθος... συνέδεσα και τα 2 ρεύματα το πρωί που παιδευόμουνα... υπάρχει περίπτωση να τον έκαψα? :067: Στο Device Manager δεν το βλέπει. Το μόνο καινούργιο που έχω είναι στο "Ελεγκτές SCSI & Raid" ---> XMASSCSI SCSI Controller. Λογικά αυτό είναι από το jumper για SATA Controller "enabled" του mobo. Καμμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ERMOULIS1442169073 Σεπτέμβριος 25, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 το οτι θα σου το δεί το bios δέν συμαίνει οτι θα σου το δούν και τα windows. χρειάζονται drivers (άν σε αυτόν τον δίσκο σκοπεύεις να βάλεις τα windows θα πρέπει οι οδηγοί να περαστούν με δισκέτα.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kracken_74 Σεπτέμβριος 25, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 To bios δεν το βλέπει....δυστηχώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Σεπτέμβριος 25, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Μήπως έκανα λάθος... συνέδεσα και τα 2 ρεύματα το πρωί που παιδευόμουνα...υπάρχει περίπτωση να τον έκαψα?ΟH well, απο το HITACHI 7K80 reviewhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/article.php?a=149...Τίποτα καινούριο και εδώ, μπορούμε να δούμε τις υποδοχές για το SATA cable, SATA power connector και Legacy power connector. Υπάρχει βέβαια και ένα αυτοκόλλητο που προειδοποιεί για τους κινδύνους από τη ταυτόχρονη χρησιμοποίηση και των 2 προαναφερθέντων power connectors.http://www.pctechnology.gr/pictures/hit_rev/if.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
kracken_74 Σεπτέμβριος 25, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Δεν υπάρχει τέτοιο αυτοκόλητο πάνω στο σκληρό...Λέτε να τον έψησα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Σεπτέμβριος 25, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Εχεις ενεργοποιησει τον αντιστοιχο sata controller απο τα bios - εαν αυτο χρειαζεται? Δοκιμασες σε ολα τα καναλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kracken_74 Σεπτέμβριος 25, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Εχεις ενεργοποιησει τον αντιστοιχο sata controller απο τα bios - εαν αυτο χρειαζεται? Δοκιμασες σε ολα τα καναλια?Έχω επιλογές για boot μόνο από Raid ή από SCSI Card. Με τον ΑΤΑ δίσκό το είχα πάντα στο RAID. Δεν το έχω αλλάξει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 25, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Καλα RMA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 25, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Μήπως έκανα λάθος... συνέδεσα και τα 2 ρεύματα το πρωί που παιδευόμουνα...υπάρχει περίπτωση να τον έκαψα?αύριο πρωί πρωί στείλτον για RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xalia Σεπτέμβριος 25, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 και εγώ είχα συνδέσει ένα sata maxtor και με τα δύο δεν έπαθε τίποτα...μετά έπαθε και έφυγε για rma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kracken_74 Σεπτέμβριος 25, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2005 Ευχαριστώ...Αύριο θα πάει για επιστροφή...και βλέπουμε...Ευχαριστώ για ΌΛΑ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Δεκέμβριος 7, 2005 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2005 κανένα νεότερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.