Jump to content

Και εγώ για TFT....

panoc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν σκέφτομαι την αγορά και εγώ μιας TFT 19", μιας και η υπάρχουσα 19" CRT θα μετακομίσει σε άλλο υπολογιστή...

Είμαι ανάμεσα σε αυτες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168235

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168227

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168236

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.166328

Ξέρω ότι οι 2 είναι σε άλλη κατηγορία χρημάτων αλλά δεν έχω πρόβλημα να τα δώσω εάν ξέρω τι παραπάνω προσφέρουν.

Ο καταμερισμός εργασιών χρόνου της οθόνης είναι : 80% Internet, κείμενα, φωτογραφία , 15% Ταινίες , 5% Αντε κανά παιχνιδάκι.

Θα ήθελα αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο άλλο μοντέλο να το κάνει, είμαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα.

H E.E. εδω και 1-2 χρονια εχει επιβαλει εναν εντελως ηλιθιο φορο στις οθονες με DVI, που τις κανει πολυ ακριβοτερες απο ενα αντιστοιχο μοντελο χωρις DVI

απο τα λιγα που εχω δει, δε νομιζω οτι αξιζει να πληρωσεις περισσοτερα μονο για το DVI , οποτε θα απεκλεια την 17αρα LG που κανει ακριβοτερα απο την 19αρα

παντως αφου μπορεις να ανεβεις κατηγορια χρηματων θα ελεγα να δεις και τη νεα 19αρα Belinea (λογω και 0 pixel) που αναφερεται σε αλλα ποστ

κάποιο λίνκ?

για τη NEC έχετε ακούσει τίποτα?

Ρε παιδιά σε άλλα thread για TFT σκοτώνεστε να απαντήσετε... εγώ τι λάθος έκανα?

http://www.behardware.com/articles/588-1/lcd-19-belinea-10-19-20-and-benq-fp91v.html

Εδώ για την Βελινεα 10 19 20 (ref. 101919)...

...για τους οπαδούς της Viewsonic VP191b ας ειπωθεί ότι η νέα Βελινεα την κερδίζει στα σημεια και έχει το ίδιο πανελ με την 4η έκδοση της πρώτης που άλλαξε όνομα σε VP930b για να διακρίνεται απο τα προηγούμενα μοντέλα...

Ο σχεδιασμός της είναι ίδιος με την δική μου 17άρα κι αν απο κοντά είναι πιο όμορφη απ' ότι φαίνεται στις φωτογραφίες η αισθητική ίσως είναι το αδύνατο σημείο της σε σχέση μ' άλλες οθόνες...έχει όμως 0 πιξελ εγγύηση κι η αντιπροσωπεία εδώ τις αλλάζει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις...

Ρε παιδιά σε άλλα thread για TFT σκοτώνεστε να απαντήσετε... εγώ τι λάθος έκανα?

Κανένα λάθος δεν έκανες, αλλά αν προσέξεις άλλα θέματα φάινεται να κόλλησαν επειδή αναμένονται καινούρια μοντέλα κι είναι ίσως δύσκολο να προτείνεις κάτι χωρίς να επαναλαμβάνεσαι...ή να δώσεις ενδεχομένως μια κακή συμβουλή, στην περίπτωση δλδ που το νεότερο μοντέλο εμφανιστεί σύντομα στην αγορά κι εσύ έχεις ήδη αγοράσει το παλιό...

...απ' ό,τι διάβασα αναμένονται αρκετά νεά μοντέλα κι απ'την Lg αναβαθμίζοντας τα χαρακτηριστικά παλαιών κυρίως στα εισαγωγικά μοντέλα της εταιρείας...

Αυτό θέλει λίγο ψάξιμο ώστε να αποφασίσεις τί θέλεις και να περιμένεις αν είναι να έρθει στην ελληνική αγορά...

Η Βελινεα πχ δεν διατίθεται ακόμη απο την cpi...αλλα μάλλον αναμένεται σύντομα...η τιμή της όμως πρέπει να είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη...στο behardware αναφέρεται η τιμή των 499€...αλλά κι εδώ η ενδειτικές τιμές που δίνει η cpi είναι υψηλότερες απ' αυτε΄ς που μπορεί να βρεί κανείς στα καταστήματα...κι εδώ θέλει ψάξιμο...

Εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια θα σου πρότεινα οθόνη με πανελ PVA / MVA που έχουν μεγαλύτερη γωνία θέασης καλύτερα χρώματα και καλύτερη εικόνα σε βίντεο και ταινίες...τα νέα πιο γρήγορα πανελ MVA/PVA σου δίνουν και τη δυνατότητα να ευχαριστηθείς περισσότερο και τα παιχνίδα...

Οσον αφορά τις επιδόσεις των 2 πανελ, έχω την εντυπωση πως τα PVA υπερτερούν στον τομέα βιντεο-ταινιών που ενδιαφέρει ουσιαστικά περισσότερο και τον αγοραστή που τις επιλέγει...

Επίσης καθώς πολλές εταιρείες πλέον προσφέρουν 0 πιξελ εγγύηση, δεν υφίσταται και κάποιο σημαντικό δίλημμα ως προς την επιλογή της οθόνης, αφού υπάρχουν αρκετά μοντέλα που θα σε ικανοποιήσουν και έχουν και 0 πιξελ εγγύηση...

το ζήτημα είναι ότι δε μπορώ να περιμένω... αν περιμένω πολύ θα χαθούν τα λεφτά...

από τις οθόνες που ανέφερα επάνω εχει κάποια PVA/MVA panel?

μπορείς να μου πεις κάποια άλλη σε αυτή τη κατηγορία τιμής (300-500Ε) που να έχει, και να είναι διαθέσιμη?

Ολες οι παραπάνω έχουν ΤΝ πανελ...οθόνες με PVA πανελ σε 17 άρες που γνωρίζω εγώ είναι για 17άρες η Belinea 10 17 51 ~ 320-350 ευρώ κι η Eizo L568 που ανάλογα με το χρώμα (άσπρο-φτηνότερο/μαύρο-ακριβότερο) κάνει απο ~390-500+ (δεν θυμάμαι ακριβώς) και καλύπτονται απο 0 πιξελ εγγύηση κι απο 19άρες η Samsung 910N που ωστόσο υστερεί σε χαρακτηριστικά αλλά έχει μεγαλύτερη διαγώνιο και δεν έχει 0 πιξελ εγγύηση...

Επίσης οι Fujistsu-siemens C-19-4 κ΄ P19-2 (θαρρώ) έχουν MVA-PVA πανελ - κοίτα για σιγουριά στο άλλο θέμα για τιμές και χαρακτηριστικά γιατί μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή κι επειδή έχω το μουλάρι και κατεβάζει με το ζόρι ανοίγουν οι σελίδες...

θα πάω αυριο να τις δω από κοντά, η 1915S διάβασα παντού ότι είναι πολύ καλή επιλογή.

Η εγγύηση λέει ότι ειναι 0 Pixel, ξέρεται εάν ενοεί για όλα τα pixel (μαυρο, κοκκινο, πρασινο, μπλε, ασπρο) ? τι ακριβώς γίνεται με αυτό το θέμα?

αυτα τα 2

# Κοντράστ: 500:1.

# Φωτεινότητα: 250 cd/τμ.

επηρεάζουν αρνητικά τη χρήση την οποία ανέφερα ότι τη θέλω?

θα πάω αυριο να τις δω από κοντά, η 1915S διάβασα παντού ότι είναι πολύ καλή επιλογή.

Η εγγύηση λέει ότι ειναι 0 Pixel, ξέρεται εάν ενοεί για όλα τα pixel (μαυρο, κοκκινο, πρασινο, μπλε, ασπρο) ? τι ακριβώς γίνεται με αυτό το θέμα?

ολα τα pixel. Αλλωστε δεν τα κοιταει κανεις :003:

εμενα που μου ετυχε, πηρα τηλ, ειπα οτι εχει ενα πρασινο, διευκρινησαμε οτι προκειται για καινουργια αγορα (ωστε να μου φερουν επισης καινουργια/σφραγισμενη) και την αλλη μερα εγινε η ανταλλαγη απο τον κουριερ.

πολυ αγχολυτικο. :023:

αν δεν εισαι πολυ "ιδιοτροπος" δε θα σε απαγοητευσει, ειδικα σε αυτην την τιμη.

πηγαινε και σε κανα Πλαισιο να την δεις...

Κάνουν πουλάκια τα μάτια μου ή βλέπω καλά?290 έφτασε? Δηλαδή αν πέσουν οι τιμές που λέαγνε λόγω υπερφόρτωσης των αποθηκών πού θα πάει?. Στα 250?

Λοιπόν παιδιά τελικά πηρα την 1915S από τα Multirama... 298 Ε

Σε πρώτη φάση πολύ καλή, καμία σχέση με την CRT που έχω...

Απλά πρέπει κάπως να μειώσω την ένταση του λευκού για΄τι έχω φωτοευαισθησία στα μάτια και με ενοχλεί...

Με την αντίθεση στο φουλ και μειωμένη φωτεινότητα στο ~70% προσωπικά δεν ενοχλούμαι καθόλου στο διάβασμα...

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η καλύτερη λύση, μάλλον όχι, αλλά με βολεύει εξίσου τόσο για ταινίες όσο και για εργασία...

όταν πηρα την οθόνη την συνδεσα στην αναλογική θύρα, σήμερα που έβαλα και 2η οθόνη μία 17 crt) την συνδεση στη dvi με μετατροπέα, παιδιά η εικόνα μεταλάκτηκε! δε το περίμενα αυτό! πολύ καλύτερη από πριν!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.