Xorxhs Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2005 Ορισμενες φορες πεφτει αποτομα η ταση της 12V σε 10.7V.Ξερει κανεις που οφιλετε και τι πρεπει να κανω.Εχω P4 2.6c χρονισμενο στα 3.18Ghz με vcore 1.5625V ενα Thermaltake 480 εχω και οι ενδειξεις τις τασης τις παιρνω απο το AsusprobEπισης κατα την συνεχιζομενη πτωση...κλεινει αποτομα η οθονη(μπαινει σε safe mode) και δεν μπορω να κανω τιποτα,μονο restartΜα καλα τι φταιει για να το αλλαξω?
panoc Σεπτέμβριος 24, 2005 #2 Σεπτέμβριος 24, 2005 2 τινά υπάρχουνα) προβληματικό τροφοδοτικόβ) αδυναμία της μητρικής να παρέχει σωστό ρευμαγια το (α) θα πρέπει να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό να δεις τι γίνεταιγια το (β) χαμήλωσε τη συχνοτητα του επεξεργαστή καθώς επίοης και την τάση του, κατά προτίμηση γυρι΄σε τα όλα στα εργοστασιακά επίπεδα και κοίταξε αν το πρόβλημα παραμένει.
schumifer Σεπτέμβριος 24, 2005 #3 Σεπτέμβριος 24, 2005 Μέχρι να πάρεις πολύμετρο μην κάνεις τίποτα. Μέτρα τη 12άρα (αν δε βαριέσαι και από μόλεξ αλλά και από κάποια τρίπινη τροφοδοσία ανεμιστήρα πάνω στη μητρική σε ηρεμία και σε πλήρες φορτίο και μετά γράψε τα αποτελέσματα. Μην υπολογίζεις τι λένε τα διάφορα probes μέχρι να τα επιβεβαιώσεις
Xorxhs Σεπτέμβριος 24, 2005 Author #4 Σεπτέμβριος 24, 2005 τα εβαλα ολα σε default αλλα παλι τα ιδια.Αν δεν υπηρχε προβλημα(αποτομο κλεισιμο οθονης) δεν πα να εδειχνε οτι ηθελε το AsusProb,δεν θα ποσταρα καθολου.Ασε εχω τρελαθει....δεν μπορω να δουλεψω
varelasj Σεπτέμβριος 24, 2005 #5 Σεπτέμβριος 24, 2005 Μέχρι να πάρεις πολύμετρο μην κάνεις τίποτα. Μέτρα τη 12άρα (αν δε βαριέσαι και από μόλεξ αλλά και από κάποια τρίπινη τροφοδοσία ανεμιστήρα πάνω στη μητρική σε ηρεμία και σε πλήρες φορτίο και μετά γράψε τα αποτελέσματα. Μην υπολογίζεις τι λένε τα διάφορα probes μέχρι να τα επιβεβαιώσειςΘα συμφωνησω απολυτα! :026:
schumifer Σεπτέμβριος 25, 2005 #6 Σεπτέμβριος 25, 2005 ΟΤ-Γιάννη σε ευχαριστώ . Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος καθώς μετά το δεύτερο απανωτό φορμάτ -στην ηλικία μου- άρχισα να αισθάνομαι ιδιαίτερα άχρηστος. Τουλάχιστον ξέρω να χρησιμοποιώ το πολύμετρο (μπορεί να μην έμαθα τα παραθύρια τόσα χρόνια αλλά να διαβάζω την τάση ξέρω. Ρε τι πάθαμε βραδιάτικα μαμώ τα παραθύρια μου)-----ΟΤ(ένας ξενυχτισμένος και απογοητευμένος χρήστης)Παρεπιπτόντως υπάρχουν και άλλοι παρανοϊκοί που τσεκάρουν την 12άρα της μητρικής ????? (εμένα πάντως μου έδειξε διαφορά από το μόλεξ και η διαφορά αυτή παίζει προς τα κάτω σε full load-idle σε αντίθεση με το μόλεξ που δείχνει να ανεβάζει τη 12άρα του λίγο όταν πυροβολάει κάνα toast)
varelasj Σεπτέμβριος 25, 2005 #7 Σεπτέμβριος 25, 2005 Παρεπιπτόντως υπάρχουν και άλλοι παρανοϊκοί που τσεκάρουν την 12άρα της μητρικής ????? (εμένα πάντως μου έδειξε διαφορά από το μόλεξ και η διαφορά αυτή παίζει προς τα κάτω σε full load-idle σε αντίθεση με το μόλεξ που δείχνει να ανεβάζει τη 12άρα του λίγο όταν πυροβολάει κάνα toast)Mετρα τη 12αρα στο 4πινο καλωδιο που συνδεεται πανω στη μητρικη... Εκει σε load λογικα πρεπει να βλεπεις μια μικρη πτωση.
Xorxhs Σεπτέμβριος 25, 2005 Author #8 Σεπτέμβριος 25, 2005 εστω οτι οντως με πολυμετρο η ταση πεφτει στα 10.7v,τοτε τι κανω?>
Stelaras Σεπτέμβριος 25, 2005 #9 Σεπτέμβριος 25, 2005 Το πιθανοτερο ειναι οτι , ή το τροφοδοτικο σου ειναι ελλατωματικο , ή απλα δεν επαρκει (δυσκολο αυτο) .Αρα καλο ειναι να δοκιμασεις ενα αλλο τροφοδοτικο αν ειναι δυνατο , ωστε να αποφυγεις την περιπτωση μητρικης (δυσκολο) . Αν καταληξεις στο οτι το τροφοδοτικο σου εχει προβλημα , πηγαινε το για αντικατασταση.
varelasj Σεπτέμβριος 25, 2005 #10 Σεπτέμβριος 25, 2005 εστω οτι οντως με πολυμετρο η ταση πεφτει στα 10.7v,τοτε τι κανω?>Αν επεφτε τοσο πολυ λογικα πρεπει να κανει restart το μηχανημα... Μεχρι τωρα δεν εχω συναντησει psu να πεφτει η 12αρα τοσο πολυ... Καλυτερα να μετρησεις πρωτα με καποιο πολυμετρο για να σιγουρευτεις!
schumifer Σεπτέμβριος 25, 2005 #11 Σεπτέμβριος 25, 2005 Οτιδήποτε κάτω από 12 φίλε μου προδιαθέτει αρνητικά. Και να αντέχει τώρα σε λίγο καιρό ίσως και απροειδοποίητα θα σου τα δώσει στα χέρια. Επιβαρυντικός παράγων ή μεγάλη πτώση από ηρεμία σε πλήρες φορτίο
Xorxhs Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #12 Σεπτέμβριος 26, 2005 Λοιπον αγορασα ενα πολυμετρο και πηρα τις μετρησεις απο ενα molex(τετραπινο) unplugedκιτρινο κοκκινο 7.1Vκιτρινο μαυρο 12.30VΘελω τα συμπερασματα σας
Stelaras Σεπτέμβριος 26, 2005 #13 Σεπτέμβριος 26, 2005 Αυτες οι μετρησεις ηταν με το PC να λειτουργει ? idle ? full load ?Γραψε μας τις μετρησεις σε full load και idle , απο κιτρινο-μαυρο και κοκκινο-μαυρο.4 μετρησεις δηλαδη.
Xorxhs Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #14 Σεπτέμβριος 26, 2005 idleκιτρινο μαυρο 12.3Vκοκκινο μαυρο 5.21Vfullκιτρινο μαυρο 12.16Vκοκκινο μαυρο 5.24V
Stelaras Σεπτέμβριος 26, 2005 #15 Σεπτέμβριος 26, 2005 Oκ . Mια χαρα ειναι οι τασεις σου . Προφανως η μητρικη μετραει τα δικα της και υποπτευομαστε αυτη για το ολο προβλημα.
JimmyFox Σεπτέμβριος 26, 2005 #16 Σεπτέμβριος 26, 2005 Κι εμένα μια Asus μου τα έκανε αυτά. Έβλεπα από το Probe να πέφτει στιγμιαία η τάση. Το σύστημα όμως βράχος.Τελικά το έλυσα κάνοντας uninstall το Asus Prob(l)e(m)....
Xorxhs Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #17 Σεπτέμβριος 26, 2005 μπορω να ελεγξω εαν το ειδικο τετραπινο που τροφοδοτει το mobo δινει σωστες τασεις?Ημαρτον το συγκεκριμενο mobo το αλλαξα 3φορες
Greek Σεπτέμβριος 26, 2005 #18 Σεπτέμβριος 26, 2005 Καλά και εσύ με το Prob ασχολείσαι? ΕΜένα λέει κατά καιρούς ότι δουλέευω με 0,3 αντί 3,3 και 5v αντί 12....
Xorxhs Σεπτέμβριος 26, 2005 Author #19 Σεπτέμβριος 26, 2005 φιλε δεν περναω και την καλυτερη φαση,αλλά διαβασε πριν ποσταρεις πρωτα
Stelaras Σεπτέμβριος 26, 2005 #20 Σεπτέμβριος 26, 2005 μπορω να ελεγξω εαν το ειδικο τετραπινο που τροφοδοτει το mobo δινει σωστες τασεις?Ημαρτον το συγκεκριμενο mobo το αλλαξα 3φορεςΜπορεις . Κατα τη διαρκεια της λειτουργειας πρεπει να μετρησεις πανω στο 4απινο.Εχει 2 μαυρα και 2 κιτρινα (12αρες) , τα οποια ειναι 2 ζευγαρια.Αρα πρεπει να μετρησεις το καθε κιτρινο με το μαυρο του.ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ γιατι αν δεν εχει αναλογη εμπειρια , μπορει να σου γλυστρισει και να βραχυκυκλωσεις τιποτα . Μετα απο κατι τετοιο ,αν δεν εισαι τυχερος , θα καψεις τουλαχιστον τη μητρικη σου.Με τις προηγουμενες μητρικες (3 εχεις αλλαξει ειπες) ειχες προβληματα με τη VGA ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.