Jump to content

Ένα pc που αποφάσιζε ότι βαριέται να δουλέψει...

Cadfell

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα αντιμετώπισα ένα πολύ περίεργο πρόβλημα και θα ήθελα να το παρουσιάσω στο forum...

Το pc που χρησιμοποιούσα στην δουλειά μου, μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας πάγωνε. Δεν αντιδρούσε καθόλου. Ούτε Ctr+Alt+Del ούτε τίποτα άλλο δεν έπιανε... Το μόνο που έσωζε την κατάσταση ήταν το πάτημα του reset. Όταν άρχισε να γίνεται εκνευριστική και επικίνδυνη η φάση, αποφάσισα να το πάω στο γιατρό. Το έβαλαν κάτω, του άλλαξαν σχεδόν τα πάντα (ένα ένα βέβαια) αλλά τίποτα. Όταν αποφάσιζε να πεισμώσει, δεν λογάριαζε τίποτα. Τελικά το πρόβλημα, δεν ήταν ούτε στο τροφοδοτικό, ούτε στις μνήμες, ούτε στην κάρτα γραφικών, ούτε στο δίσκο, ούτε στα usb... Πολύ απλά, η βάση της ψύκτρας του επεξεργαστή, είχε σπάσει και δεν ακουμπούσε κανονικά στον επεξεργαστή. Έτσι, όταν υπερθερμαινόταν ο επεξεργαστής, κοκάλωνε...

Αυτά...

Λογικο το βρησκω...αυτο επρεπε να το ειχες τεσταρει απο την αρχη απο τους σενσορες της μητρικης...

Έλα που δεν το τέσταρα... Και να σκεφτεί κανείς τι χαζομάρες κυκλοφορούν στα google groups σχετικά με το ζήτημα... Κυκλοφορούν 5-6.000 μηνύματα απελπισμένων που δεν ξέρουν γιατί παγώνει το μηχανάκι τους...

K αυτο λογικο...

Μπορει να ειναι οτιδοιποτε πανω σε ενα μηχανημα που να προκαλει παγωμα...

Τι να πεις...:)

Παλι καλα δε χρειαστηκε να αλλαξεις τπτ...

Δεν έσπασε χαλκός αλλά τα ποδαράκια της πλαστικής βάσης πάνω στην μητρική.

Μου έχει συμβεί και εμένα. Να ακουμπάω τη ψύκτρα και να είναι κρύα, να λέω δεν είναι θερμοκρασία, το bios έλεγε 60 βαθμούς, ε εντάξει έχω δει και χειρότερα, και να κολλάει σε άσχετες στιγμές.

Τελικά δεν κούμπωνε η ψύκτρα σε ένα ποδαράκι της βάσης.

Λοιπόν παιδιά στην δουλειά πήραμε πριν 1 χρόνο 20 pc p4 2.8.. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται οι 12 βάσεις έσπασαν σαν να ήταν από ζάχαρη... συγνώμη αλλά η intel δεν το είχε παρατηρήσει να βάλει λίγο πιο στιβαρό πλαστικό???? Δεν ξέρω αλλά μου φάνηκε απαράδεκτο τόσο αστεία κατασκευή από την intel. Για να φανταστείτε μετά απο 8 χρόνια που δουλεύω σαν τεχνικός είναι η πρώτη φορά που φοβάμαι να βγάλω τις ψυκτρες.. Έλεος

Για ολα υπαρχει μια αρχη.Συνεχεια θα μαθαινεις πραγματα.Θα σπρωξεις τις ψυκτρες με 1 λεπτο ισιο κατσαβιδι προς τα πανω.Με αλλα λογια θα ακουμπησεις το κατσαβιδακι επανω απο την επιφανεια του επεξεργαστη και θα σπρωξεις σιγα σιγα προς τα πανω, αφου ομως εχει δουλεψει το μηχανημα για 10 λεπτα.(Για να ζεσταθει η κολλα που ενωνει cpu & Cooler.

Μηπως οι ψυκτρες δεν ηταν οι original box που δινει η intel αλλα ηταν απο ΟΕΜ κατασκευαστη? Απο οτι εχω δει στα ετοιμα συστηματα DELL,HP κτλ οι ψυκτες των επεξεργαστων ειναι διαφορετικες απο τις boxed που ξερουμε. Εγω εχω βαλει/βγαλει παρα πολλες φορες ψυκτρες P4 και ποτε δεν μου εσπασε τιποτα. Μαλιστα σε σοκετ 478 η μαμα ψυκτρα της intel εχει πολυ ελαστικα πλαστικα ποδαρακια που πρεπει να το θελεις να τα σπασεις. Συνηθως οι μεγαλοι κατασκευαστες παιρνουν τους επεξεργαστες χωρις την ψυκτρα της intel για να γλιτωσουν χρηματα μια και ειναι ιδιαιτερα ακριβες. Ετσι παραγγελνουν ψυκτρες απο αλλον κατασκευαστη και οπως ειναι λογικο βαζουν οτι οικονομικοτερο γινετε και να τα αποτελεσματα. Αρα δεν φταιει η intel αλλα ο κατασκευαστης των συγκεκριμενων PC.

Έλα που δεν το τέσταρα... Και να σκεφτεί κανείς τι χαζομάρες κυκλοφορούν στα google groups σχετικά με το ζήτημα... Κυκλοφορούν 5-6.000 μηνύματα απελπισμένων που δεν ξέρουν γιατί παγώνει το μηχανάκι τους...

Σημασία έχει όμως οτι έμαθες και αυτή την περίπτωση και ίσως σε βοηθήσει στο μέλλον.

Προσωπικά, όταν μου συμβαίνει κάτι τέτοιο τσεκάρω πρώτα 2 πράγματα.

1) θερμοκρασία (με ότι συνεπάγεται αυτό: Έλεγχος ανεμιστήρων, ψύκτρας, πάστας κλπ.

2) Τροφοδοσία (με πολύμετρο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.