lordelesar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2005 Λίγο πριν το καλοκαιράκι άλλαξα τις 2 x kingston value ram KVR400X64C3A/256 μου με 2 x kingston value ram KVR400X64C3A/512. Όλες με τα elpida chips :003: Ψόφιες τελείως θα μου πείτε και να μην έχω απαιτήσεις.Μιας και με τρώει όμως είπανα το προσπαθήσω: με τις παλιές μνήμες έφτανα τον p4 3.0E στα 3.450 άνετα και χωρίς λάθη. Για 24/7 rock stable είχα το fsb στα 225.Με τις καινούριες στα 3-3-3-8 δεν ανέβαινε ούτε στα 210...Το καλοκαίρι το παράτησα, και τελευταίως είπα "Δεν είναι κατάσταση αυτή!" και ξαναάρχισα να το σκέφτομαι! Περιμένω τα watercooling parts μου και είπα κάτι να κάνω να περάσει ο καιρός!!Λοιπόν, έβαλα ένα φουρφούρι να φυσάει τις μνήμες από πάνω ακριβώς και άρχισα να πειραματίζομαι. Πρωτο βήμα 2.5-3-3-8 και τα 2.75ν. Μέχρι τα 215 πήγαν. Αυτό είναι, η θερμοκρασία και τα βολτια λέω, εδώ είμαστε! Στα 220 σκάει το πρώτο λάθος στο pi. Βρε το ένα,βρε το άλλο τίποτα. Και στο memtest τα ίδια: 3 λάθη σε κάθε pass, tests 5&7. Λέω θα το φτάσω τέρμα αυτή τη φορά. Πάω και αλλάζω τα timings (σχετικά στην τύχη...) σε 2.5-3-4-7 (bios) 2.5-4-3-7 (memtest). 2 ώρες τώρα τρέχει το memtest και δεν έχει βγάλει ούτε ένα error...Επειδή με τα των μνημών είμαι λίγο άσχετος μπορείτε να μου πείτε αν με τα νέα timings είναι καλύτερα ή χάνω από το χαλάρωμα? Ακόμα επειδή δεν έχω βρει τίποτα σχετικό στο bios, που βλέπω αν είναι 1Τ ή 2Τ?Οι ερωτήσεις αφορούν: P4 3.0E Prescott (s478)@ 3.3(15 x 220) stock volts, MSI 865PE Neo2 PFISR (Amibios 3.A), 2 x kingston value ram KVR400X64C3A/512 (2.7v)Θερμοκρασίες CPU: 48/65 (idle/2hours full)edit: το sticky του soki το διάβασα αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος απο μνήμες δεν έβγαλα πολύ νόημα σε σχέση με το δικό μου setup. αν δεν είμαι πολύ κουραστικός θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει? Και σε pm, αν είναι χιλιοειπωμένα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 23, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Ε με τα elpida Κ εκει που πηγαν πολυ ειναι λολ...Βαλε τα default timmings που εχουν καλυτερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Σεπτέμβριος 23, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Χαχα, το ξέρω!Αλλά αυτό είναι το τρελό: με τα default timings δεν πάει πουθενά, σε αντίθεση με τα άλλα που αντέχουν τουλάχιστον μέχρι 220!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 23, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Δοκιμασες ομως να τις δωσεις ρευμα στα default tim. ?Δωσε κ αλλο μη φοβασε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Σεπτέμβριος 23, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Άρα λες τα 3-3-3-8 είναι καλύτερα από 2.5-3-4-7?Οκ,θα δώσω και άλλα στα def και θα πω τι έγινε!Ρεύμα στις μνήμες δίνω άφοβα? Τα dimmάκια και να καούν x3st!k@, μην πάρουν τίποτα άλλο μαζί τους μόνο!Thnx man! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 23, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Ε ναι ειναι πιο χαλαρα για τις μνημες Εμενα πχ δε πανε με τπτ 2.5CL ακομα κ defaulτ mhz αλλα με 3CL πανε 250mhz (3-3-3-8ή10) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Σεπτέμβριος 23, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2005 Θα δοκιμάσω μέχρι που πάει με τα χαμηλά και θα δοκιμάσω να ανεβάσω κιάλλο το ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Οκτώβριος 2, 2005 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Default volt ξερει κανενας ποσο ειναι για τα elpida??μπορει να με βοηθησει κανεις για timings που ειμαι λιγο ασχετος!Αν πηγαινε 215 θα ειμαι ευχαριστημενος!Εχω 2χ512 kingston elpida , μομπο:a8n-sli Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Οκτώβριος 2, 2005 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Aυτα τα Elpida δεν εχουν πολλες ελπιδες να πανε πολυ πανω απο 210 απο timings 3-3-3-8 ή 2.5-3-3-8 παραπανω θα χασεις πολυ ακομα δωσε ταση στις μνημες δεν παθαινουν τιποτα μεχρι και 2.9 δεν εχουν αναγκη........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Οκτώβριος 2, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Επειδή το έψαξα αρκετά με τα καταραμένα Eldipa κατέληξα στα εξής: με τάση 2.75 και ένα φουρφούρι να τα χτυπάει κατακέφαλα παίζει rock stable μέχρι 220 και timings 2.5-3-4-7. Όσο περίεργο και να ακούγεται με πιο χαλαρά timings δεν πάει ούτε 210.Παραπάνω δεν δοκίμασα (>225) γιατί ότι και αν άλλαξα δεν μπόρεσα ούτε 221 να το πάω. Τη μια έβγαζε λάθος στο memtest από dos την άλλη στο memtest στα windows... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 2, 2005 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Συμπάσχω φίλε μου. Τα άχρηστα τα τσιπάκια μας ,μας εκδικούνται για την τσιγγουνιά μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Οκτώβριος 2, 2005 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2005 Συμπάσχω φίλε μου. Τα άχρηστα τα τσιπάκια μας ,μας εκδικούνται για την τσιγγουνιά μαςΔιαφωνω, υπαρχουν πολυ καλα τσιπακια σε καλες τιμες... Ακομα και πριν το UTT-remake κυκλοφορουσαν TCCC, micron 5B-G/5Β-D σε value kingston/twinmos. Λιγο ψαξιμο θελει. Μια ωριτσα στο νετ και 3 ωριτσες στον... δρομο (και μετα 200 ωριτσες μπροστα στην μπλε οθονη του memtest να βριζεις επειδη σου πεταει λαθος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Οκτώβριος 3, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 @SLN: Έχεις πάρα πολύ δίκιο, αν εξαιρέσεις ένα απλό γεγονός! Οι συγκεκριμένες μνήμες μου ήρθαν άνωθεν (father) με μια πρόταση του στυλ "επειδή είσαι καλός γιος πάρε 2x512 και δώσε μου τα 2x256, είναι και Kingston!" Για τον father που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ξέρει για oc kingston=εγγύηση!! LOL Άσε που άμα πας και αρχίσεις να ρωτάς για τσιπάκια και mushkin μνήμες στη στουρνάρη θα σε περάσουν για τρελό!@shumifer: elpida όνομα και πράμα!!@bonito: αν καταλήξεις σε καλύτερα αποτελέσματα, pls ρίξε σύρμα, να δοκιμάσω και εγώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 3, 2005 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Εγώ δεν είχα ούτε μία ελπίδα φίλε μου. Και Σόλωνα αυτά που λες δε στέκουν παρά μόνο αν ξέρεις μαγαζάτορες. Ακόμη και να ήξερα στο ησοπ δεν παίζουν τέτοια αλλιώς θα πήγαινα για τίποτα κουφές βασιλιάστον 333 που έχουν κατά καιρούς κάνει παπάδες.Ίσως γιαυτό στο ησοπ να είναι ακριβότερες από τις 400άρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Οκτώβριος 3, 2005 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Ρε παιδια τσιμπηστε 2 Χ512 της ocz τις 4000VX πανε καλα στοιχιζουν λιγο αλλα αξιζουν!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Οκτώβριος 3, 2005 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2005 Εγώ δεν είχα ούτε μία ελπίδα φίλε μου. Και Σόλωνα αυτά που λες δε στέκουν παρά μόνο αν ξέρεις μαγαζάτορες. απλα αν ξερεις μαγαζατορες η δουλεια γινεται πιο ευκολα...Δηλαδη πρεπει να εισαστε κολλητοι με τον αλλον για να πας και να πεις...-"Γεια σας, εχετε μνημες 400αρες? -Ναι-Μπορω να τις δω για τα τσιπακια?Α)-Οχι-Ευχαριστω χαιρεταιΒ)-Ναι-Α εχουν Elpida... Τα λεμε!!!! :082: :082: Αυτο με το eshop ισχυει αλλα απλα αν ψαχνεις για τσιπακια, δεν θα προτιμησεις το eshop. Δεν φανταζομαι να σου κρατησουν κακια που δεν αγορασες και μνημες απο κει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.