Jump to content

Ποια ocz μνήμη?

superduke

Recommended Posts

3.5 δινει η fatality SLI οποτε, οποια και να παρει τον καλυπτει καθως πανω απο 3.5 σπανια δινει καποιος (εστω και για bench)

Απο καποια πραγματα που διαβασα , ειδα οτι :

1ον) Οι VX ανεβαινουν περισσοτερο , ακομη και με χαλαρα timings .

2ον) Οι GX λογω του οτι ειναι ΒΗ die , αντεχουν στα volt και δεν ψοφανε οπως οι CH die (VX)

Χμ...έχε υπόψιν σου τα issues που παρουσιάζει η Abit με συγκεκριμένους πυρήνες σε συνδυασμό με τις RAM...

Το ακουστό Command Rate ( Aka CPC ) issue.

Με CPU ( WinChester / Venice / San Diego ) και τις:

GX3500 έχει το CPC problem, και με παραπάνω από 3.3V τάση και άνω των 220MHz HTT/RAM fre. κλείνει το PC σαν να κάνει overheating.

Σε μερικούς λύνεται αν βάλεις το Command Rate στα 2T.

Σε μερικές ( ελάχιστες ) περιπτώσεις δεν εμφανίζεται καν το CPC problem.

Σε άλλους δεν λύνεται ακόμα και αν το βάλεις στα 2T.

Τις 3200VX δεν τις έχω για να τις δοκιμάσω στο board.

Πάντως στις περισσότερες TCCD που δοκίμασα πάνω στο Abit δούλεψαν τέλεια, και στα 1T, χωρίς το παραμικρό issue.

Τι CPU εχεις και στα ποσα FSB μπορεις να ανεβεις ?

Με 2-2-5 στις μνημες να υπολογισεις περιπου 260-270Μhz για τις GX και λιγο παραπανω με τις VX . Ομως με αρκετο ρευμα .

Τωρα τι μνημες εχεις?

Δες αυτο : http://www.xtremesystems.org/forums/poll.php?do=showresults&pollid=440

Οι VX ειναι με UTT , ενω οι GX ειναι ΒΗ die . Οπως και οι geil.

Υπαρχουν και αυτες : http://www.geil.com.tw/portal/product_GOW5123200DC.php . Προσοχη μιλαμε για την εκδοση ΒΗ και οχι TCCD .

Προσωπικα θα πηγαινα προς τις GX ... αλλα στα 270 δεν θα φτασουν με ρευμα που τις καλυπτει η εγγυηση . Θα πρεπει να ριξεις 3.5V+

Δες αυτο : http://www.xtremesystems.org/forums/poll.php?do=showresults&pollid=440

Οι VX ειναι με UTT , ενω οι GX ειναι ΒΗ die . Οπως και οι geil.

Υπαρχουν και αυτες : http://www.geil.com.tw/portal/product_GOW5123200DC.php . Προσοχη μιλαμε για την εκδοση ΒΗ και οχι TCCD .

Προσωπικα θα πηγαινα προς τις GX ... αλλα στα 270 δεν θα φτασουν με ρευμα που τις καλυπτει η εγγυηση . Θα πρεπει να ριξεις 3.5V+

Και φυσικά εννοείς ότι υπάρχουν και αρκετά κομμάτια GX / VX που και 4V να τους δώσεις δεν πάνε σε αυτές τις συχνότητες ( 260ish/270ish )

Οχι περα απο μια μικρη πτωση στις επιδοσεις . Αλλα ΔΕΝ βρισκω το λογο να παρεις μια τετοια μνημη και να μην παρεις μια που να 300αριζει και να παιξεις 1:1 .

Αν βάλω τον επεξεργαστή 300*9 και βάλω διαιρέτη στη μνήμη ώστε να δουλεύει στα 249 θα έχω πρόβλημα?

Αν τελικά θέλεις UTT μνήμες, κοίτα στις αγγελίες.

Έχω 7 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ( pm για εξηγήσεις, κλπ ) σετ Mushkin RedLine XP4000 1GB Kit.

Οχι περα απο μια μικρη πτωση στις επιδοσεις . Αλλα ΔΕΝ βρισκω το λογο να παρεις μια τετοια μνημη και να μην παρεις μια που να 300αριζει και να παιξεις 1:1 .

Γιατι θα εχει καλυτερες επιδοσεις με το 249 ισως...??? :p :110:

Tελικά θα πάρω μνήμη που να 300ρίζει.Εσείς ποιες μου προτείνετε.Αυτές οι mushkin που λες 300ρίζουνε?

Όχι, γιατί είναι UTT...μεσσαίες συχνότητες λειτουργίας, αλλά σφιχτά timings...

Για 300άρες θες Samsung TCCx ICs...

π.χ. OCZ PC4800 EL Platinum Edition Elite

GeIL One S TCCD

Gskill TCCD

Corsair XMS4400C25P ( αυτές δεν τις συστήνω καθόλου πλέον λόγω προβλημάτων που αντιμετοπίζει η Corsair, και κακών κομματιών )

Πάντως είτε παίζεις με 300HTT & 1:1 RAM με TCCD είτε ίδια συχνότητα CPU & RAM με divider και UTT 240-260ish θα έχεις τις ίδιες και λίγο καλύτερες επιδόσεις ( για 260MHz 2-2-2-5 UTT θες πάνω από 310MHz 2.5-4-4-8 TCCD )

Δηλαδή με συμφέρει να πάρω utt.Οι μνήμες με TCCD με παραπάνω ρεύμα (3+) δεν μπορούν να έχουν πιο σφικτά timings?

Γιατι θα εχει καλυτερες επιδοσεις με το 249 ισως...??? :p :110:

Παιζει και αυτο .Aναλογως των timings στα 300 . Αν ειναι 3-4-4-8 , μαλλον τους ριχνεις με τα 249Mhz και 2-2-5 . Εγω τη γνωμη μου την ειπα για τις GX.

Παιζει και αυτο .Aναλογως των timings στα 300 . Αν ειναι 3-4-4-8 , μαλλον τους ριχνεις με τα 249Mhz και 2-2-5 . Εγω τη γνωμη μου την ειπα για τις GX.

Ποια 3-4-4 ρε...με 3-4-4 εισαι για τα πανηγυρια...

Εγω δεν την εκανα την δοκιμη?? Αφου ποσταρες κιολας...

294@2.5-3-3 τον πινανε απο τα 241.... τι να λεμε τωρα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.