Jump to content

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΔΡΟΨΥΞΗ (κλεμμένος τίτλος)

apotsi

Recommended Posts

Θα δανειστώ τον τίτλο από το thread του φίλου didicola για να ανακοινώσω ότι και εγώ πλέον ανήκω στους λεγόμενους ΝΕΡΟΥΛΑΔΕΣ.

Ας ξεκινήσω λοιπόν την ιστορία μου (εικονογραφημένη)...

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

... (όχι τ' Αυγούστου, όπως λέει και το γνωστό άσμα)... όπου είπα να ασχοληθώ και εγώ λίγο με τον υπολογιστή μου και όχι μόνο με των άλλων (αδελφής, ξαδερφών, πελατών, κτλ, κτλ.).

Λέω .. "Επιτέλους Τόλη, πρέπει να βάλεις αυτή την υδρόψυξη που την έχει μέσα στην κούτα και κάθεται δυό μήνες"...

Και λέω ... "και δεν κάθομαι;"... Έεεεε.... έτσι και έκατσα... Το έλυσα όλο, το φύσηξα, το καθάρισα, έβγαλα και την παλιά ψύκτρα και είπα να ξεκινήσω...

Το κουτί είναι ένα Chieftec Midi Tower από το Πλαίσιο, συγκεκριμένα αυτό

attachment.php?attachmentid=8072

οπότε για να βάλω την υδρόψυξη, η οποία θα έμπαινε εξωτερικά, έπρεπε να κάνω μερικές ... ας το πώ ... προσαρμογές....

Αλλά αυτά θα τα δείτε παρακάτω....

Ας δούμε πρώτα τα υλικά ....

post-10-1442174214,1063_thumb.jpg

Έχουμε και λέμε... Πρώτ' απ' όλα ... όλα τα πράγματα τα πήρα από το ExtremeShop.gr και θα πρέπει να πώ ότι ο φίλος Unseen ήταν εξυπηρετικότατος και με βοήθησε σε πάρα πολλές απορίες μου κατα τη διάρκεια του στησίματος και της δοκιμής.

Αντλία

Αντλία Eheim 600lt βυθισμένη σε τανκ εξαέρωσης

attachment.php?attachmentid=8073

Ψυγείο

Ψυγείο Υδρόψυξης Τύπου transit κυψελωτό 360

(photo by Braveheart1980 - ξέχασα να το βγάλω φωτογραφία και δανείστηκα την δικιά του... όχι ότι έβγαλα όλα τα άλλα... anyway)

attachment.php?attachmentid=8074

WaterBlock

Block Universal by ELEVEN

attachment.php?attachmentid=8075

... και φυσικά: σωλήνες (τους πήρε ο θείος μου από κάπου 3€, δεν έχω ιδέα από πού), σφηκτίρια (από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς), τα ρακόρ 1/2" από ExtremeShop.gr, καθώς και 3 12άρηδες ανεμιστήρες, πάλι από το ExtremeShop.gr. (Thanks Unseen)

Ας συνεχίσουμε λοιπόν στην επέμβαση του κουτιού...

post-10-1442174214,1677_thumb.jpg

post-10-1442174214,2243_thumb.jpg

post-10-1442174214,2627_thumb.jpg

Εφόσον ήθελα να βάλω την υδρόψυξη απ' έξω, έπρεπε ν' ανοίξω κάπου μιά τρύπα στο κουτί. Το κουτί αυτό από πίσω έχει δύο grills για 8άρηδες ανεμιστήρες. Οπότε....

ΠΡΙΝ

attachment.php?attachmentid=8076

attachment.php?attachmentid=8077

... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ...

attachment.php?attachmentid=8078

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

attachment.php?attachmentid=8079

Το μαύρο γύρω-γύρω που βλέπετε είναι ένα κομμάτι από καλώδιο ρεύματος, χωρίς τα καλώδια μέσα, κομμένο εγκάρσια και περασμένο, έτσι ώστε να μην "τραυματίζομαι" εγώ και οι σωλήνες που θα περνάνε από εκεί μέσα...

Και συνεχίζουμε με το τελικό στάδιο που είναι με την μητρική πλέον στη θέση της.... (συγχωρέστε με που δεν έβγαλα φωτογραφίες από την όλη διαδικασία της εγκατάστασης, αλλά ζεσταινόμουν και ήθελα να τελειώνω το συντομότερο δυνατόν, μη με πιάσει νύχτα....)

post-10-1442174214,3076_thumb.jpg

post-10-1442174214,4183_thumb.jpg

post-10-1442174214,5599_thumb.jpg

post-10-1442174214,6869_thumb.jpg

Πρίν πάμε στο τελικό στάδιο που είπα στο παραπάνω post, θα πρέπει να σταθώ λίγο σε μία κατασκευή στήριξης του ψυγείου και της αντλίας που είχα εγώ την ιδέα και υλοποίησε ο πατέρας μου που τον ευχαριστώ πολύ (ααα ρε κυρ' Billy, συνταξιούχε.... άμα πιάνουν τα χέρια σου).

(οι φωτογραφίες είναι παρμένες σήμερα το πρωί, από το καινούργιο κινητάκι μου, το K750i της Sony Ericsson)

Το αρχικό σχέδιο (μόλις το έκανα στο paint) ήταν αυτό

attachment.php?attachmentid=8082

όπου κάτω είναι μιά βάση ξύλινη, τέσσερις στύλοι ξύλινοι, και ξύλινα και τα από πάνω κομμάτια, όπου και θα "ξάπλωνε" το ψυγείο...

Το αποτέλεσμα...;

attachment.php?attachmentid=8080

attachment.php?attachmentid=8081

Στην δεύτερη φωτογραφία θα δείτε πάνω στο σωλήνα αριστερά ένα δεματικό. Θα εξηγήσω σε λίγο γι' αυτό...

Και ΤΩΡΑ πάμε στο τελικό στάδιο...

post-10-1442174214,7973_thumb.jpg

post-10-1442174214,951_thumb.jpg

post-10-1442174215,0723_thumb.jpg

...ελπίζω να μην σας κούρασα (πολύ...).

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες με λεζάντες...

attachment.php?attachmentid=8083

Τοποθετημένο πάνω στη μητρική

attachment.php?attachmentid=8084

Το ίδιο (διαμάντι, εεε; )

attachment.php?attachmentid=8085

Από πιό ψηλά..

attachment.php?attachmentid=8086

Με το υγρό μέσα (απιονισμένο νερό και παραφλού - πρέπει να βάλω και λίγο betadine)

attachment.php?attachmentid=8087

Εδώ φαίνεται από πού παίρνουν ρεύμα οι δύο ανεμιστήρες (έχουν 3pins) πάνω από τη μητρική...

attachment.php?attachmentid=8088

.... και από εδώ παίρνει ο τρίτος. Από το εξωτερικό βύσμα (πολύ χρήσιμο - Βλέπεις Ujin ???) του Antec TrueControl 550....

ΑΥΤΑΑΑΑΑΑ !!!!!

Ελπίζω να σας άρεσε η παρουσίασή μου....

Ααααα....... ξέχασα....

post-10-1442174215,1211_thumb.jpg

post-10-1442174215,2824_thumb.jpg

post-10-1442174215,4194_thumb.jpg

post-10-1442174215,5387_thumb.jpg

post-10-1442174215,6589_thumb.jpg

post-10-1442174215,7715_thumb.jpg

Ξέχασα να σας αναφέρω το εξής προβληματάκι....

Ένας από τους σωλήνες μου, τσάκισε.

attachment.php?attachmentid=8089

Προσπάθησα να τον "φέρω" με ένα δεματικό (να πιέσω τις άκρες του), αλλά δεν νομίζω ότι τα κατάφερα.... Έχει κανείς καμία λύση;

Αν έβαζα εκεί που τσάκισε μία γωνία (αλήθεια, πού μπορώ να βρω κάτι τέτοιο; ) θα έκανα δουλειά; Μπορεί να γίνει χωρίς να αδειάζω πάλι νερά και τέτοια;

Να πώ και τις θερμοκρασίες μου

ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ

37oC - 28oC (Idle, OCed 3@3,75)

54oC - 36oC (Full Load, OCed 3@3,75)

post-10-1442174215,9003_thumb.jpg

Ωραιος ;)! Ερωτηση: Τι σωληνες εβαλες? Εχεις δοκιμασει καθολου τους eheim? Ναι μεν ειναι πρασινοι αλλα ειναι μαλακοι και δεν εχω βαλει πουθενα σφηχτιρακι με straps τους εχω. Επισης το τανκ ισως θελει λιγη μετακινηση προς τα ρακορ του ψυγειου και κατι last νομιζω τη βαση ισως μπορουσες να την κανεις λιγο χαμηλοτερη ακομα :)!

ωραιος ο Τολης!! welcome to the club. Απλα, αν ημουν στη θεση σου (και με επερνε ο χωρος) θα εφτιαχνα κουτι απο πλεξι που θα εμπενε πανω στο κουτι. Σαφως πιο μουρικο κατα ταην αποψη μου.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο βαρελά σχετικά με την βάση, καλή ιδέα αλλά λίγο μεγαλούτσικη φαίνεται (κοιτα ποιος μιλάει αυτος με το παλουκι δίπλα στον υπολογιστή (βλεπε reserator)).

Σχετικά με τον τσακισμένο σωλήνα το μόνο που μπορώ να σου προτείνω για να μην αδειάζεις νερα είναι να σταματήσεις την ροή με σφικτήρες (to reserator είχε κάποιους για τέτοιες περιπτώσεις), να κόψεις τον σωλήνα σε εκείνο το σημείο και να βάλεις κάποια γωνία όπως είπες. Θα βρεις σε μαγαζί (εταιρια) ψυκτικων.

Τέλος μια φιλική παρατήρηση... μήπως θα ήταν καλύτερα η βάση να είναι κάθετη? έτσι ώστε να φτάνει στο ύψος του κουτιού και ίσως να "κρύβεται" πίσω απο αυτό? ή αρκετά γερή ωστε να μπορεί να πατήσει το κουτί πάνω της (φυσικα με μία προέκταση της βάσης έτσι ώστε το ψυγείο να είναι στο μέσο της διαδρομής.

Πάντως με εσας που βλέπω έχω αρχίσει να σκέφτομαι να δώσω δρόμο στο res και να κάνω κάτι custom, αλλά κολλάω στο ότι αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι η ησυχία μου και όχι οι επιδόσεις.

Να 'στε καλά παίδες για τα καλά σας λόγια.

@SLN έχει ήδη γαιδούρα ψύκτρα η οποία δεν ακούγεται και πολύ.

@Arlo Πολιτική Ασφαλείας....; Aaa... this .... LAST YEAR, Takis !!!!

@VarelasJ Δεν ξέρω από πού μου τους πήρε ο θείος μου. Δεν είναι και τίποτε σημαντικοί. Της πλάκας είναι. Αυτό που είναι το παράξενο είναι ότι αυτός που μου τσάκισε είναι διαφορετικός. Πιό ελαστικός. Οι "της πλάκας" είναι σκληροί. Μιά χαρά.

@spresv Μου αρέσει πιό πολύ το ξύλο. Μπερδεύεις "κλασικό" με τεχνολογία... Πιό "ζεστό". Δεν ξέρω αν στο εξηγώ καλά...

Τέλος μια φιλική παρατήρηση... μήπως θα ήταν καλύτερα η βάση να είναι κάθετη? έτσι ώστε να φτάνει στο ύψος του κουτιού και ίσως να "κρύβεται" πίσω απο αυτό? ή αρκετά γερή ωστε να μπορεί να πατήσει το κουτί πάνω της (φυσικα με μία προέκταση της βάσης έτσι ώστε το ψυγείο να είναι στο μέσο της διαδρομής.
Δεν το καταλαβαίνω ακριβώς πώς το εννοείς. Κανένα σχεδιάκι στο paint ??? Απλά να πώ ότι δεν υπήρχε χώρος να ανέβει όλη η κατασκευή πάνω στο κουτί, γιατί το PC είναι κάτω από το γραφείο, γι' αυτό και μπήκε από πίσω.
Πάντως με εσας που βλέπω έχω αρχίσει να σκέφτομαι να δώσω δρόμο στο res και να κάνω κάτι custom, αλλά κολλάω στο ότι αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι η ησυχία μου και όχι οι επιδόσεις.
Φίλε μου και συμφέρει και ησυχία έχεις, και επιδόσεις (αν κάποια στιγμή επιθυμήσεις).

Ξέχασα να πώ ότι οι ανεμιστήρες ρουφάνε αέρα από το ψυγείο, γιατί ώς γνωστόν ο ζεστός αέρας είναι και ελαφρύτερος, οπότε και πάει προς τα πάνω....

Προσπάθησα να τον "φέρω" με ένα δεματικό (να πιέσω τις άκρες του), αλλά δεν νομίζω ότι τα κατάφερα.... Έχει κανείς καμία λύση;

Αν έβαζα εκεί που τσάκισε μία γωνία (αλήθεια, πού μπορώ να βρω κάτι τέτοιο; ) θα έκανα δουλειά; Μπορεί να γίνει χωρίς να αδειάζω πάλι νερά και τέτοια;

ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ

Καπου ειχε ποσταρει ο Θωμας (Atari[Xp+]) οτι για να μην σου λυγισει βαζεις σε εκεινο το σημειο καμποσα straps στη σειρα τεσπα ειχε ποσταρει και φωτο αλλα δεν την βρηκα...

PS: Straps=apotsi 's δεματικο :)

attachment.php?attachmentid=8089

ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ

Λοιπόν η λύση στο πρόβλημα σου...Υπάρχουν κάτι πραγματάκια, τα οποια δεν ξέρω πως λέγονται,και τα βάζουμε συνήθως στο πλυντήριο ρούχων για να μην τσακίζει ο σωλήνας της αποχέτευσης.Είναι ένα κομμάτι πλαστικό σε σχήμα C.Το λάστιχο πάει και πιάνει στην εξωτερική πλευρά του C με αποτέλεσμα να συντηρείται η καμπύλη του σωλήνα,χωρίς να τσακίζει...Αυτό οι περισσότεροι το έχουμε δει σε μεγάλα μεγέθη ,όμως υπάρχουν και μικρά...για μικρά πλυντήρια...!!! LOL Aντε και καλή μπουγάδα.....

Καπου ειχε ποσταρει ο Θωμας (Atari[Xp+]) οτι για να μην σου λυγισει βαζεις σε εκεινο το σημειο καμποσα straps στη σειρα τεσπα ειχε ποσταρει και φωτο αλλα δεν την βρηκα...

PS: Straps=apotsi 's δεματικο :)

Βρες τη φώτο βρε ....

Τα λένε και δεματικά, κύριέ μου....

κάπως έτσι όπου γκρί είναι το ψυγείο και κόκκινη η αντλία, και αφού σου αρέσει το ξύλο θα μπορούσες την μία πλευρά που φαίνεται από τα πλαγια να την καλυψεις με ξύλο, χωρίς να έχεις πρόβλημα στον αερισμό του ψυγείου, καθώς θα έχει αρκετή άπλα από τα πλάγια

post-1579-1442174215,9998_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.