Jump to content

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ DOOM 3!!!

FREY REACTOR

Recommended Posts

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι λιγο πολυ γνωστο.Καθε φορα που το τρεχω εμφανιζονται ασπρα και κοκκινα artifacts.Η κατασταση δεν αλλαζει ουτε παιζοντας με τις ρυθμισεις ουτε με αλλαγη drivers.Exω ATI 9800XT με τους 4.12,P4 3.0 HT,512 Ram,120gb SATA HD,Intel875 mobo.καμμια προταση?ΣΙγουρα δεν κομιζω γλαυκας και ολοι λιγο πολυ ξερουμε τι παιζει:mad: με id και nvidia αλλα αν ειναι αναλογα με το hw να παιζω και αντιστοιχο game(ΑΤΙ-HL2,Nvidia-Doom 3) να παρω κονσολα

φιλε μήπως ειναι overclocked η καρτα και αυτά που βλέπεις είναι artifacts?

To doom3 είναιπολύ απαιτητικό παιχνίδι και πολλες φορές εμφανίζονται τετοια artifacts ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλα games...

Αρχική απάντηση από SirGeorge

Δοκίμασε να αλλάξεις το AGP Aperture Size σε 64ΜΒ από το bios, το αναφέρει η id ως πιθανή λύση για τέτοια προβλήματα.

αληθεια το AGP Aperture Size τι ειναι?

εγω το εχω 256.

Η κάρτα σου είναι ασταθής.

Τα ίδια συμπτώματα εμφανίζει η 9800pro του 2ου pc.

Για να εξαφανιστούν χρειάστηκε να κατέβει 15mhz κάτω ο πυρήνας , από την συχνότητα που δουλεύει σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι.

Τον καιρό που πρωτοβγήκε το doom3 υπήρχε πολύ συζήτηση για κάρτες που δεν το άντεχαν ούτε στα default.

Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads [Σήμερα, στις 15:14]

αληθεια το AGP Aperture Size τι ειναι?

To Aperture Size είναι το πόση μνήμη από την κύρια μνήμη του συστήματος θα χρησιμοποιήσει η κάρτα γραφικών άμα εξαντληθεί η δική της Video RAM

Να πω κάτι?? Η επιλογή του Doom 3 να επιλέξει τις optimal ρυθμίσεις για το σύστημα μου φαίνονται λίγο μούφα.. Δηλ. εμενα μου έλεγε ότι optimal ρυθμίσεις ήταν 640χ480 κ medium(!!!!!) ενώ παίζω κανονικά στα 1024χ768 στο high κ με ελάχιστα κολλήματα στο Ultra! Δεν είναι τόσο χρέπι το μηχάνημά μου!! αναλυτικά:

Asus K8N nForce3, Athlon 64 2800+, 768mb RAM, Sapphire ATI Radeon 9600XT 256mb o/c.580/660 - Arctic Cooling air cooler, WD 80gb 7200rpm 8mb cache

Αρχική απάντηση από FREY REACTOR [Χθες, στις 06:12]

Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι λιγο πολυ γνωστο.Καθε φορα που το τρεχω εμφανιζονται ασπρα και κοκκινα artifacts.Η κατασταση δεν αλλαζει ουτε παιζοντας με τις ρυθμισεις ουτε με αλλαγη drivers.Exω ATI 9800XT με τους 4.12,P4 3.0 HT,512 Ram,120gb SATA HD,Intel875 mobo.καμμια προταση?ΣΙγουρα δεν κομιζω γλαυκας και ολοι λιγο πολυ ξερουμε τι παιζει:mad: με id και nvidia αλλα αν ειναι αναλογα με το hw να παιζω και αντιστοιχο game(ΑΤΙ-HL2,Nvidia-Doom 3) να παρω κονσολα

ειναι αυθεντικο??

Το παιχνιδι δεν ειναι αυθεντικο αλλα αυτο δεν εχει σχεση.Ο ιδιος κωδικας ειναι απλα με ενα cd crack.Το προβλημα λυνεται ειτε με underclocking(!) των stock settings,οπου με μειωση κατα 10 μολις mhz(412-402) το παιχνιδι λειτουργησε απροσκοπτα ακομα και μετα απο 4 ωρες,ειτε με ενα απλο file hack στον rendering shader με το ονομα interaction.(to 2o μου δωσε και 30-40% higher framerate).

Και λεω ενταξει η μαμα ΑΤΙ τον ειχε πειραξει τον R320 για να κερδισει τη μαχη(sic) των περσινων χριστουγεννων και δικαιως τα τραβαμε τωρα εμεις.Αλλα γιατι δεν συμβαινει το ιδιο στις αντιστοιχες εργοστασιακα πειραγμενες FX?

Bottom line- εμενα καρφι δε μου καιγεται.Παντα αγοραζω νεα καρτα προτου χρειαστει να καταφυγω στο modding.O,τι κανω το κανω για πειραματισμο.Αλλα αν ειναι καθε παιχνιδι εταιρειας συμβεβλημενης με την εκαστοτε κατασκευαστρια να μου κανει ματσακονιες τοτε να παρω κονσολα.Η στην τελικη θα επιλεγω πρωτα παιχνιδι και μετα καρτα...

Υ.Γ Το ξερω πως το προβλημα βγηκε στην επιφανεια το καλοκαιρι με τις πρωτες beta αλλα εγω δεν ετυχε να ασχοληθω μεχρι τωρα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.