Jump to content

Ποιά κάρτα τηλεόρασης;;

vgiozo

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αγοράσω μια καρτα τηλεόρασης όχι τόσο για να βλέπω τηλεόραση στον υπολογιστή, αλλά κυρίως για να γράφω εκπομπές που με ενδιαφέρουν...

Συνεπώς αυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως η ποιότητα και η υψηλή ανάλυση εγγραφής σε βίντεο και ήχο κι η δυνατότητα εγγραφής σε πολλά φορματ...

κι αυτό χωρίς να γονατίζει το σύστημα, οπότε η κάρτα θα πρέπει να έχει hardware mpeg encoder-decoder - υπάρχουν έτσι δεν είναι;; -

Επίσης με ενδιαφέρει η δυνατότητα προγραμματισμένης εγγραφής, η δυνατότητα παύσης και αναζήτησης και αναπαραγωγής προηγούμενων σκηνών, καθώς και οι δυνατότητες σύνδεσης-επικοινωνίας με διάφορες συσκευές αναλογικές και ψηφιακές βίντεο...

Η δυνατότητα απεικόνισης Φιλμνετ δεν είναι προτεραιότητα, εξάλλου σπάνια θα τη χρειαζόμουν, μόνο όταν έχει US Open - Wimbleton, αλλά αν υπάρχει μια κάρτα που προσφέρει τα παραπάνω κι έχει και κατάλληλο τσιπάκι, ακομη καλύτερα...

Δεν έχω ψάξει να πώ την αλήθεια...πρόχειρα εντόπισα αυτές τις 3

- KWORLD DV/AV EXPERT TV STEREO + Remote

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.702155

- KWORLD TV TUNER + VIDEO BAY VIDEO MAGICIAN TV883DVR-PROII

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.702157

- Ηαuppauge WinTV-PVR pci

http://www.hauppauge.com/html/wintvpvr_datasheet.htm

(την οποια πουλάει κι o JimmyFox)

Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω απο 100€, παρα μόνο αν δεν υπάρχει παρα μικρή αποκλιση απ' το όριο κι η κάρτα πραγματικά αξίζει τα λεφτά της...

Επίσης θα προτιμούσα να μείνω μακρυά απο AverMedia-Pinnacle...δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα για την τελευταία, αλλά απο οδηγούς δεν τα πήγαινε καλά στο παρελθόν...

Τί μου προτείνετε;;

Το έχουμε πεί αλλά ας το ξαναπούμε...

Winfast PVR... best value είδικα για το σκοπό που θές. Την έχει σχεδόν το σύνολο τον μελών που έχει tv tuner. Κάνε ένα μικρό search στην αντίστοιχη κατηγορία....

Είχα διαβάσει για την Tv2000 XP, αλλά απ' ό,τι είχα δεί, δεν είχε hardware κωδικοποιητή...η winfast pvr έκδοση μου είχε διαφύγει γι αυτό και ξαναρώτησα...

...την παρήγγειλα τελικά...

ευχαριστώ...

Μια ερώτηση...μπήκα στην σελίδα του προιόντος για να κατεβάσω τους νεώτερους οδηγούς και μου έκανε εντύπωση πως έχει μόνο για Windows Media Center edition 2005...για τις εφαρμογές αναφέρει την υποστήριξη για άλλα λειτουργικά...

...μου διαφεύγει κάτι;;

http://www.leadtek.com.tw/eng/support/download.asp?downlineid=96&downline=WINFAST%20PVR2000

Deadlock. Στις κάρτες TV πληρώνεις software και υποστήριξη. Στα υπόλοιπα πάνω κάτω ίδιες είναι όλες.

vgiozo Κάτω από τους οδηγούς για το MCE 2005 έχει και για 2Κ/ΧΡ. Η εφαρμογή δουλεύει παντού. Απλά το patch δεν είμαι σίγουρος τι κάνει. Ίσως να το περνάς μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στο MCE.

Εχω 2

1- Leadtek WinFastXP 2000 Expert

2- Hauppaugue WinTV-PVR-250 MCE (την πηρα απο on line shop 160 $)

(media center edition)

Και οι 2 εχουν καλή εικόνα αλλα η Leadtek σε αφεινει να σωσεις σε οτι φορματ θέλεις και με αποιο codec θελεις Εγω χρησιμοποιώ τον Pegasys ver 3 σε DV-AVI φορματ και μετα κανω το avi mpg με το Cinema Craft Encoder.

Αυτα στη Hauppauge δεν παιζουν με το προγραμματακι που εχει σε αφεινει μονο mpg DVD φορματ χωρις πολλες επιλογες. Εχει βεβαια chip on board αλλα και να μην υπάρχει όπως στη Leadtek με τους σημερινούς επεξεργαστες δεν υπάρχει κανενα προβλημα. Το καλύτερο προγραμματακι για capture για μενα ειναι το IUVCR αν και εχει μερικά bugs.

τελικά σου προτεινω την Leadtek που εχει και τα μισα λεφτα Απο multirama περιπου 60 € . Προσοχή αναφερωμαι στην Expert και όχι την Deluxe

Αν θελεις WMC η Leadtek δεν ειναι συμβατή

vgiozo Κάτω από τους οδηγούς για το MCE 2005 έχει και για 2Κ/ΧΡ. Η εφαρμογή δουλεύει παντού. Απλά το patch δεν είμαι σίγουρος τι κάνει. Ίσως να το περνάς μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στο MCE.

Οδηγους στον παραπάνω σύνδεσμο έχει μόνο για XP MCE 2005...η εφαρμογή είναι και για ΧΡ...όπως και νά' χει θα χρησιμοποιήσω το λογισμικό που υπάρχει στο cd για την εγκατάσταση και θα δω εν συνεχεία ποιός οδηγός εγκαταστάθηκε στο σύστημα κι αν είναι παλιότερος απ' αυτόν που υπάρχει στην ιστοσελίδα για τα MCE 2005...

...την παρέλαβα σήμερα την κάρτα...ψιλοκαβγαδίσαμε κι όλας με τον υπάλληλο γιατί έβλεπε το "0" ως "6" όπως ήταν γραμμένο και μου ζητούσε 168€ αντί για τα 108€ που κόστισε μαζί με τα μεταφορικά...ευτυχώς είχα εκτυπώσει την παραγγελια απο Hardshop και του την έδειξα και το ξανασκέφτηκε..είχαν γράψει και στο Hardshop το ποσό πιο ευανάγνωστα στην καρτέλα που την σκέπαζε το αυτοκόλλητο του Speedex και τα βρήκαμε...

...κάτι τέτοια ψιλοπραγματάκια που συμβαίνουν πάντα όταν έχω πάρε-δώσε με την εν λόγω μεταφορική με κάνουν να την αποφεύγω όταν είναι στο χέρι μου...

Την εγκατέστησα την καρτα, όλα καλά όμως απο εικόνα αρκετά χάλια...δοκίμασα και μ' έναν ενισχυτή κι η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά παραμένει μη ανεκτή για παρακολούθηση τηλεόρασης...

...χρειάζομαι συνεπώς έναν πιο δυνατό ενισχυτή, που να δίνει πιο ισχυρό και καθαρό σήμα...

...τη λύση της εσωτερικής κεραίας την δοκίμασα χωρίς επιτυχία...αλλά θα μπορούσε πάλι να φταίει η συσκευή που δοκίμασα...

...γενικά στο σπιτι έχω πολύ μέτριο σήμα, αν και με την τηλεόραση και ενισχυτή + κεραία δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα...

Υπάρχει κανείς που να ξέρει απ αυτά και μπορεί να προτείνει κανείς κάποια καλή λύση ενισχυτή σήματος που να μην είναι και πολύ ακριβή μπας και δω καμιά άσπρη μέρα; ή να απευθυνθώ στον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς; Αν και με τον ενισχυτή που μου είχε δώσει πριν λίγα χρόνια και τον οποίο χρησιμοποιώ τώρα δεν βλέπω σπουδαία αποτελέσματα

Ειπα να δοκιμάσω την τελευταία έκδοση του Dscaler 4.12 και κατά την ρύθμιση δεν ξέρω τί Tuner πρέπει να διαλέξω...

...επειδή προειδοποιεί το πρόγραμμα ότι μπορεί να προκληθεί hardware πρόβλημα αν επιλεγεί λάθος κάρτα δεν θέλω να κάνω λάθος...

...γνωρίζει κανείς τί πρέπει να διαλέξω;;

post-135-1442174217,1428_thumb.jpg

post-135-1442174217,2058_thumb.jpg

1)Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να δω filmnet? free μιλάμε τώρα. Είχα ένα προγραμματάκι κάποτε αλλα ποτε δε κατάφερα να το δουλέψω!

2) Guys έχω κάρτα τηλεόρασης V-Stream TV878 και δε μπορώ να κατεβάσω νέους drivers . εδώ καμια λύση ?

1)Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να δω filmnet? free μιλάμε τώρα. Είχα ένα προγραμματάκι κάποτε αλλα ποτε δε κατάφερα να το δουλέψω!

Υπόψιν ότι αυτό που λες είναι παράνομο βάση την ελληνική νομοθεσία.Το σήμα από αυτή την εταιρία φεύγει κωδικοποιημένο για αυτό τον λόγο.Καλύτερα να κάνεις συνδρομή.

2) Guys έχω κάρτα τηλεόρασης V-Stream TV878 και δε μπορώ να κατεβάσω νέους drivers . εδώ καμια λύση ?

Χρησιμοποιήσε το πρόγραμμα Driver Genius Pro.Ψάχνει όλο το σύστημά σου και σου προτείνει νέους drivers. Είναι πολύ καλό! :098:

Δοκίμασα με 2 διαφορετικούς ενισχυτές με και χωρίς κεραία, αλλά τα αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μέτρια...

...η εγκατάσταση της πολυκατοικίας ειναι παλιά κι έχει άθλιο σήμα, το δωμάτιο είναι εσωτερική γωνία και δεν έχω καλό σήμα με κεραία...οπότε τσάμπα η αγορά...

...παραιτούμαι...

Ρε , η εσωτερική κεραία έχει και υποδοχή για την εξωτερική. Δοκίμασε τον συνδιασμό να δεις τι σου βγαίνει.

Επίσης είναι χρήσιμη γιατί μπορείς να μετατρέψεις βιντεοκασέτα σε dvd οπότε δεν είναι άχρηστη αγορα

Ρε , η εσωτερική κεραία έχει και υποδοχή για την εξωτερική. Δοκίμασε τον συνδιασμό να δεις τι σου βγαίνει.

Επίσης είναι χρήσιμη γιατί μπορείς να μετατρέψεις βιντεοκασέτα σε dvd οπότε δεν είναι άχρηστη αγορα

To δοκίμασα χωρίς καμία διαφορά...

...άχρηστη αγορά είναι επι του παρόντος...εφόσον δεν έχω καλή εικόνα για να μπορώ να γράφω εκπομπές κυρίως που με ενδιαφέρουν τί να την κάνω μια κάρτα τηλεόρασης 100€;; Για την ψηφοποίηση 10 κασετών VHS που έχω κρατήσει;; Δεν βλέπω να υπάρχει και προοπτική βελτίωσης, οπότε...

video-in μπορώ να βρώ σε πολύ πιο φτηνές λύσεις και ο hardware κωδικοποιητής, εφόσον η κάρτα δεν θα χρησιμοποιείται συχνά (όπως προβλεπόταν) δεν μου χρειάζεται...

...ρε ****το η Pinnacle PcTV που είχα πριν 1 χρόνο έπιανε καλόυτσικα με τον ίδιο ενισχυτή και στον ίδιο χώρο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.