Jump to content

μετατροπή εσωτερικού δίσκου σε φορητό!!!

bibis1442169099

Recommended Posts

αγόρασα ένα κουτί και εβαλα μέσα τον σκληρό μου δίσκο και τον δουλεύω με

usb!

όμος κάθε 2-3 λεπτά δεν μου τον αναγνωρίζει για κλάσματα του δευτερολέπτου και μετά οκ! δηλαδή κάνει σύνδεση-αποσύνδεση πολύ γρήγορα και ακούγεται ο ήχος του usb όταν ανοίγεις ή κλείνεις μια συσκευή usb!

usb 2 έχο εγκαταστημένο, βέβαια όχι με το τελευταίο update γιατί το site της

μητρικής μου προτείνει να κάνω update τα usb μέσω των ενημερώσεων των windows επειδή υπάρχει service pack1kai2!

τι μπορεί να φταίει?????????

Το έχω ακούσει αρκετά συχνά -εμένα πάντως δε μου είχε τύχει.

Κοίτα να περάσεοις τα Patches για τα usb και παίξε λίγο με τα βύσματα να δεις μήπως κάποιο παίζει λίγο παραπάνω από όσο πρέπει

Λοιπόν εμένα μου τυχαίνει αρκετά συχνά σε διάφορα μηχανήματα. Η δικιά μου θηκη 3.5 για σκληρό έχει 2 υποδοχές η μία για data και η άλλη δίνει εξτρά ρεύμα στον δίσκο. Στα περισότερα μηχανήματα δουλέυει μόνο με το data καλώδιο. Αλλά σε μερικά θέλει και το power.

Κοινώς αν δεν έχει το power δεν δίνει αρκετό ρεύμα στον δίσκο με αποτέλεσμα ιδίως κατά την εγγραφη δεδομένων να σταματάει ο δίσκος (τον χάνει και τον ξαναβρίσκει).

Δεν νομίζω πως δίσκοι 3,25 παίρνουν επαρκές ρεύμα μεσω usb θύρας...για δίσκο 2,5" ειναι αρκετό αλλά για τους κοινούς δίσκους χρειάζεται να παίρνει ρεύμα απο τον μετασχηματιστή που συνοδεύει πάντα το κουτί που αγόρασες...

...εικάζω πως το πρόβλημα σου παρουσιάζεται λόγω καλωδίου usb...είτε δεν έχει μπεί καλά, είτε είναι τέτοιο που δεν κουμπώνει αρκετά καλά στη συσκευή ώστε και το παραμικρό κούνημα του γραφείου μπορεί να το κάνει να χάνει την επικοινωνία, είτε έχει μπλεχτεί με άλλα καλώδια και μια μικρή μετακίνηση έστω του πληκτρολογίου έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται ο δίσκος για λίγα δευτερόλεπτα...

...είχα ένα κουτί Vipower του οποίου το καλώδιο δεν κούμπωνε καλά στο κουτί και μονίμως τον έχανε το λειτουργικό...

...βεβαιώσου ότι παίρνει ρεύμα ο σκληρός απο δικό του καλώδιο μέσω πρίζας κι ότι κανει καλή επαφή το καλώδιο...

...διαφορετικά μπορεί ο σκληρός να μην έχει κουμπώσει καλά στον μετατροπέα ide>usb...

εμένα παιδιά δουλέυει με ξεχωριστό ρεύμα! το usb κουμπώνει καλά,δεν έχει πρόβλημα!

το καλώδιο του ρεύματος είναι λίγο περίεργο και δεν κάνει τέλεια επαφή με το κουτί του δίσκου αλλά δεν σταματάει ποτέ η λειτουργία του!

γενικώς δεν είχα ποτέ πρόβλημα με εκτυπωτές usb/scanner κτλ.

εκτός από drivers τι άλλο μπορώ να βάλω??

αν και τώρα που σας μιλάω άργησε να μου κάνει κάτι τέτοιο!!(το άλλαξα θύρα usb και τον άνοιξα πριν φορτώσει τα windows! παίζει κάποιο ρόλο αυτό?)

τελικά πιστεύω πως πρέπει να τον ανοίγω πριν φορτώσουν τα windows!

μέχρι στιγμής δεν μου έχει βγάλει το συγκεκριμένο πρόβλημα!

τον δουλεύω πολύ ώρα, κάνω μεταφορές και όλα ok!

θα δούμε λοιπόν............

λοιπόν παιδιά,άκυρο το παραπάνο!

μόλις μου ήρθε η θεά επιφώτηση και θυμήθηκα τι έγινε εχθές!

πιθανών να έκλεισα τον δίσκο την ώρα που κατέβαιναν αρχεία από internet

με προορισμό αυτόν τον δίσκο επόμενως μπερδε΄θτηκε το καημένο!σου λέει τελικά που να τα πάω τα αρχεία???? :105:

έτσι εξηγείται και τα μηνύματα (λάθους) που μου έβγαλε σχετικά με αρχεία που κατέβηκαν!ότι δηλαδή δεν μπορούν να αναγνωριστούν και κάτι τέτοια!

αυτά όλα μετά την επανεκκίνηση αφού ήδη είχαν κατέβει τα τραγούδια!

την πρώτη φορά που συνέδεσα τον δίσκο ήταν όλα μια χαρά όπως τώρα!

δίνω μεγάλες πιθανότητες να έγινε κάτι τέτοιο!

τον ΄νοιξα και μέσα στα windows και κανένα πρόβλημα καθώς τον πίνω το αίμα!!!!

Εγω παλι πιστευω οτι το προβλημα ειναι θερμοκρασια στην πλακετα του κουτιου αν δεν υπαρχει αρκετος εξαερισμος.Μουχει τυχει με ενα κουτι chronos και με την προσθηκη μικρου ανεμιστηρα και τρυπες στο κουτι το προβλημα λυθηκε.Αν σου το ξανακανει δοκιμασε με το κουτι ανοικτο και δες συμπεριφορα αν φταιει αυτο λογικα δεν θα κανει τα ιδια.

Εγώ όταν είχα τους σκληρούς μου σε usb γενικά απέφευγα να τους ανοίγω αφού είχε φορτώσει το λειτουργικό και να τους κλείνω πάλι πριν κλείσω πρώτα τον υπολογιστή...

...δεν ξέρω αν υπάρχει κίνδυνος, αλλά αφού το είχα κάνει 1-2 φορές σ' έναν, στην επόμενη εκκίνηση του συστήματος - τον είχα ανοίξει πρωτύτερα - έτρεξε απο μόνο του το check disk για διόρθωση σφαλμάτων...

...ακολουθώντας αυτή την αρχή, να ανοίγω δλδ την τροφοδοσία του σκληρού προτού μπουτάρω και να τον κλείνω αφού κλείσω πρώτα τον υπολογιστή, δεν μου το ξανάκανε...

Προχθές πήρα από ΠΛΑΙΣΙΟ το VIPOWER aluminioum frame 3.5 SATURN usb, με αισθητήρα θερμοκρασίας (και ανεμιστήρα φυσικά) με δική του τροφοδοσία για έναν 40άρη WD που μου ξέμεινε.

769835.gif

Έχει ένα button για instant back up (μπορείς να κάνεις τις δικές σου ρυθμίσεις) ή restore.

Απλά SUPER.____:023:

λοιπόν σήμερα μου έβγαλε πάλι μήνυμα και λέει ότι υπήρχε καθυστερημένη εγγραφή στον δίσκο-μάλλον από ένα τραγούδι που κατέβασα εχθές!αλλά δεν μου κάνει αποσύνδεση-επανασύνδεση όπως την άλλη φορά και το αρχείο που κατέβηκε δεν έχει πρόβλημα όπως λέει στο μήνυμα?

είναι καλύτερα να βάλω σαν προορισμό των downloads τον βασικό μου δίσκο και όχι τον usb??

πάντως το θέμα αποσύνδεσης-επανασύνδεσης δεν έχει εμφανιστέι ακόμη και δεν ξέρω που οφείλονταν!μπορεί σε κάποιο καλώδιο!

το ίδιο μου παρουσίαζε σε 2 nforce2 mobo...τελικά άκρη δεν βρήκα και τόσο και τελικά γύρισα σε firewire και είμαι μια χαρά :p ποτέ δεν συμπάθησα το USB2 :p

Ps: Thanx maddoctor πως νόμιζα ότι την έδωσα σε άλλο forum αυτήν την απάντηση... sorry ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.