Gismo1442169121 Σεπτέμβριος 19, 2005 Author #21 Σεπτέμβριος 19, 2005 Λεω να παω να αλλαξω BIOS...ποια μου προτείνετε?
CmoS Σεπτέμβριος 19, 2005 #22 Σεπτέμβριος 19, 2005 Δε ξερω απο bios κτλ αν κ δε νομιζω να ειναι εκει το προβλημα...Πρωτο που θα κανεις ειναι να βγαλεις το cool n quite γιατι ειναι γνωστα καποια προβλ με μνημες..Μετα στο bios σιγουρα θα σου εχει καπου επιλογη για την ταχυτητα της μνημης.Ψαξε κ λιγο μπας κ ειναι πειραγμενη...Βαλτα ολα στο AUTO κ δες στο cpuζ τι παιζει.
ThorLite Σεπτέμβριος 19, 2005 #23 Σεπτέμβριος 19, 2005 Οπως ειπα πριν εχεις τα 2χ512 μονο στον ενα memory controller γι αυτο το λογο το BIOS τις τρεχει και στα 166 αλλωστε.Αρχικα βαλτες dual channel αν δεν παιζουν dual channel να τις αλλαξεις και να παρεις κατι ακομα ποιο ακριβο καθως κριμα να εχεις FX-55 με μαπα μνημες σε single channel.........
CmoS Σεπτέμβριος 19, 2005 #24 Σεπτέμβριος 19, 2005 Αχ...σωστος ο Thor Τωρα ειδα τις φωτο με το Single Channel.
ThorLite Σεπτέμβριος 19, 2005 #26 Σεπτέμβριος 19, 2005 Βασικα το προβλημα σου ειναι ειναι απλο και ειναι οτι οι μνημες σου ειναι οι χειροτερες που μπορεις να βρεις αυτη την στιγμη στην αγορα :080: πιθανων αυτος που σου εφτιαξε το PC να μην ξερει που του παν τα 4 η αν το εφτιαξες εσυ απλα να μην ησουν σωστα ενημερωμενος. :030: Μιλαμε για μνημες DDR1 με συχνοτητα λειτουργιας τα 166mhz και φυσιολογικοτατα δεν παιζουν dual channel γι αυτο και σου βγαζει single δηλαδη ξεπερασμενες εδω και τουλαχιστον 3 χρονια μουσιακο κομματι και ειναι απολυτα φυσιολογικο να κανουν το FX σου να σερνεται δεν ειναι ουτε BIOS ουτε καποιο αλλο το προβλημα απλα οι μνημες ειναι ποιο αργες και απο τον θανατο...Οποτε απλα παρε αλλες μνημες με συχνοτητα λειτουργιας τουλαχιστον 333mhz και θα δεις το εργαλειο να πεταει αυτην την φορα.Οι επιλογες ειναι απειρες εξαρτωμενες παντα απο τα ποσα χρηματα διαθετεις αν θες να σου προτεινουμε πες μας ποσα διαθετεις. :041: :041:Του βγαζει single γιατι ετσι εχουν τοποθετηθει σε single channel διαταξη το 166 ειναι συνεπεια των 2 DIMM σε single channel.Οι μνημες αν δεν εχουν καποιο προβλημα στα 400 επρεπε να παιζουνε γιατι ειναι DDR400 ετσι και αλλιως.........
Evolution_R Σεπτέμβριος 19, 2005 #28 Σεπτέμβριος 19, 2005 ξεχνα τις βλακειες που ειπα παραπανω καθως εψαξα και βρηκα το dimms και ειναι οντως 400αρια (και καλα) οποτε ο Thor εχει δικιο. :070: Evolution_R :022:
ThorLite Σεπτέμβριος 19, 2005 #29 Σεπτέμβριος 19, 2005 Οχι thorlite αν δεις στο cpu-z του βγαζει καθαρα συχνοτητα μνημης 166mhz και επισης ειπε οτι αλλαξε τα dimm's και δεν ειδε διαφορα αλλα και οτι εβαλε μονο το ενα dimm και ουτε παλι ειδε διαφορα.Οποτε μιλαμε απλα για αργη μνημηΤωρα επειδη ειναι και athlονικες μητρικες αυτες και δεν ετυχε να ειχα ποτε δεν ξερω τι παιζει ακριβως και αν εχουν την ιδιοτητα να αναγνωριζουν σε single channel μικροτερο χρονισμο απ οτι ειναι κανονικα η μνημη στην δικια μου μητρικη πχ οπου και να τα βαλω αν δεν τα βαλω σε dual θα μου βγαλει single channel αλλα συχνοτητα 533mhzοποτε μαλλον προβλημα των μνημων ειναι.Αφου δεν εχεις χρησιμοποιησει athlonικη μητρικη γιατι να επιμεινεις σε κατι που δεν ξερεις πολυ σωστα ειπαμε του βγαζει το cpuz 166MHz,δεν ειπα κατι το αντιθετο.Αυτο συμβαινει γιατι εχει βαλει στα λαθος DIMM τις μνημες και τις τρεχει single channel κατι που εχει σαν συνεπεια να τρεχει το BIOS τις μνημες στα 166 αυτο ειπα.Το παλληκαρι πρεπει να βαλει σωστα τις μνημες και να τρεξει καποιο memtest να δει τι παιζει ή να βρει καποιον που να ξερει να σεταρει το BIOS και το PC σωστα.Καλο ειναι αν δεν ειμαστε και πολυ σιγουροι γι αυτα που ποσταρουμε να τα ελεγχουμε να μην μπλεκουμει κι αλλο το θεμα.......
Indiana Σεπτέμβριος 19, 2005 #30 Σεπτέμβριος 19, 2005 ξεχνα τις βλακειες που ειπα παραπανω καθως εψαξα και βρηκα το dimms και ειναι οντως 400αρια (και καλα) οποτε ο Thor εχει δικιο. :070: Evolution_R :022: τουλάχιστον κάνε αν θέλεις edit το post σου ώστε να μην μπερδευτούν οι υπόλοιποι.....(χωρίς παρεξήγηση).
Mikros Σεπτέμβριος 19, 2005 #31 Σεπτέμβριος 19, 2005 Αφου δεν εχεις χρησιμοποιησει athlonικη μητρικη γιατι να επιμεινεις σε κατι που δεν ξερεις πολυ σωστα ειπαμε του βγαζει το cpuz 166MHz,δεν ειπα κατι το αντιθετο.Αυτο συμβαινει γιατι εχει βαλει στα λαθος DIMM τις μνημες και τις τρεχει single channel κατι που εχει σαν συνεπεια να τρεχει το BIOS τις μνημες στα 166 αυτο ειπα.Το παλληκαρι πρεπει να βαλει σωστα τις μνημες και να τρεξει καποιο memtest να δει τι παιζει ή να βρει καποιον που να ξερει να σεταρει το BIOS και το PC σωστα.Καλο ειναι αν δεν ειμαστε και πολυ σιγουροι γι αυτα που ποσταρουμε να τα ελεγχουμε να μην μπλεκουμει κι αλλο το θεμα.......επειδη το εχω ψαξει λιγο το μηχανημα του οι μνημες ειναι οπως λεει το manual(ειναι περιεργο) δηλαδη σε διαφορετικα χρωματα 1-3 ειναι το 1ο καναλι και 2-4 το 2ο. Νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι αλλαξαμε τις μνημες και τισ βαλαμε στο ιδιο χρωμα και ειχε παλι προβλημα.Gismo για πες το ειχαμε κανει?
Gismo1442169121 Σεπτέμβριος 19, 2005 Author #32 Σεπτέμβριος 19, 2005 ναι ετσι οπως τα λες ειναι..αλλα αν θυμασαι καλα ο ckdiablo555 ειχε πει να τις βαλουμε αλλιως..αλλα νομιζω το καλοκαιρι τις δοκιμασαμε κ αλλιως ετσι δεν ειναι?
SoulRiver Σεπτέμβριος 19, 2005 #33 Σεπτέμβριος 19, 2005 και απ οσο ειδα δεν ειναι και σε dual channel
Gismo1442169121 Σεπτέμβριος 19, 2005 Author #34 Σεπτέμβριος 19, 2005 Μονο αυτο το τεστ μπορεσα να ανεβασω...οπως μου ειπε κ ο ckdiablo555 ειναι πολυ πισω κ οντως πρεπει να φταινε οι μνημες και με τη βοηθεια του θα προσπαθησω να δοκιμασω με τις δικιες του μνιμες να δουμε διαφορές και θα κανουμε ενα BIOS update Υ.Γ.:επειδη εχω βγαλει κ αλλα scrn shots πως μπορω να τις κανω 600χ600 και να διαβαζονται?γιατι τις εκανα κ δεν φαινοταν τιποτα..κ ραρ που τις εκανα ηταν πολυ μεγαλες για να ανεβουν...
y3k Σεπτέμβριος 20, 2005 #35 Σεπτέμβριος 20, 2005 Έλενξέτες με memtest να δείς αν έχουν σφάλματα, άστο να ολοκληρωθεί τουλάχιστον ως τα 600%.
dr bill Σεπτέμβριος 20, 2005 #36 Σεπτέμβριος 20, 2005 αν μπορεις κανε το εξης: πηγαινε πισω την gigabyte και παρε καμμια dfi ή abit ή asus για amd.
coolmind Σεπτέμβριος 20, 2005 #37 Σεπτέμβριος 20, 2005 Φιλε μου εχεις τσεκαρει το τροφοδοτικο σου?Αν μπορεις να δοκιμασεις καποιο αλλο και να δεις τι γινεται?
Gismo1442169121 Σεπτέμβριος 20, 2005 Author #38 Σεπτέμβριος 20, 2005 εκεί που δινω τα αποτέσματα από cpu-z μπορείς να δεις τι δίνει το τροφοδοτικό στον cpu..πάντως έχω δοκιμάσει kαι με άλλο τροφοδοτικό... τελικά οι RAM τώρα πια ειναι σε dual channel..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.