Jump to content

MSI K8N Diamond τι λέει? Ακούω και προτάσεις!

lordelesar

Recommended Posts

Θέλω να φτιάξω ένα σχετικά high-end συστηματάκι (a64 3800+ ή 3500+ venice για αρχή και κατόπιν Χ2), το οποίο να είναι γρήγορο,σταθερό και να υποστηρίζει και κάμποσο oc. Όχι όμως extreme πράγματα, τόσο ώστε να πάω στην dfi.

Τι άποψεις έχετε για την εν λόγω μητρική?

Άλλες προτάσεις φυσικά ευπρόσδεκτες, δεν έχω παραγγείλει τπτ ακόμα, έχω σχεδόν 1 μήνα μέχρι τότε.

Νομίζω με την Diamond θα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι. Το να πας μετά σε DFI πουλώντας π.χ. την MSI μάλλον θα είναι υπερβολή. Αν είναι πήγαινε με την μία στην DFI.

Παρομοίως και για την cpu. Πήγαινε εξ αρχής σε Χ2 3800+ ή αν σου φαίνεται λίγος για τις εφαρμογές/games που δεν βλέπουν τον δεύτερο πυρήνα σε 4400+.

Όχι, προς θεού, δεν εννοώ να πουλήσω την MSI για να πάω σε dfi. Όντως είναι υπερβολή. Απλά λέω ότι θέλω μεν oc αλλά όχι τόσο extreme (πχ 3.3v) ώστε να με κάνει να πάρω την dfi.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο δλδ από ASUS, Gigabyte πχ?

Οπότε και για cpu λες για X2 ε? Ο 4400 είναι πολύ έξω από το budget μου. Μακάρι, είναι η cpu of choice για μένα, αλλά πολλά τα €€€. Οι διαφορές 3800+ και Χ2 3800+ στις τωρινές εφαρμογές είναι τραγικές?

Αφου θελεις να κανεις overclock ετσι και αλλιως σκεψου οτι οι περισσοτεροι Χ2 πανε 2,4GHz ευκολα. Τωρα με τον Χ2 4400+ εχεις το πλεονεκτημα οτι σιγουρα θα πετυχεις μεγαλυτερη ή ιση συχνοτητα λειτουργιας αλλα με μικροτερο Vcore απο τον Χ2 3800+ καθως οι τελευταιοι ειναι συνηθως επεξεργαστες που στην αξιολογηση δεν καταφεραν να διακριθουν σε σταθεροτητα με default ταση σε συχνοτητες μεγαλυτερες απο 2,2 Ghz. Ετσι τους αξιολογουν σαν 3800+. Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις αναλογα την εβδομαδα παραγωγης, οπως γινετε παντα με τους επεξεργαστες αλλωστε. Παντως εχουν τυχει και 4400+ προβληματικοι (μπανανες) που δεν πανε ουτε 2,4Ghz. Γενικα παντως αν ο τελικος στοχος σου ειναι καποιος διπλοπυρινος και δεν εχεις τωρα τα χρηματα παρε καλυτερα εναν 3200+ ή το πολυ 3500+ που με λιγο overclock θα παει 2,5-2,7 και το συστημα θα πεταει. Αργοτερα οταν θα πεσουν οι τιμες χτυπας καποιον Χ2 και με τα λεφτα που θα γλιτωσεις τωρα απο αγορα μονοπυρινου 3800 συμπληρωνεις και βαζεις πχ καλυτερες μνημες ή καρτα γραφικων κτλ. Στο λεω αυτο γιατι στην ιδια κατασταση ημουν και εγω πριν απο 2 περιπου μηνες και τελικα ειμαι υπερ ευχαρηστημενος απο τον 3500+ venice που ουτε καν τον διαλεξα και επαιξε 2,71Ghz με 1,45V με μαμα ψυκτρα νταλα καλοκαιρι με 34 βαθμους στο δωματιο και πριν ενα περιπου μηνα που εφτιαξα το prommie αρχικα επαιξε 3,1 και τωρα 3,160 για καθημερινη χρηση. Φυσικα παει και παραπανω αλλα εχω φτασει στα ορια των μνημων για 1:1 και δεν αξιζει να βαλω διαιρετη.

Ακριβώς σε μια τέτοια κατάσταση βρίσκομαι. Έχω κάποιο budget το οποίο είναι ήδη κάπως τραβηγμένο από τα μαλλιά :D και γιαυτό σκεφτόμουν έναν single core για τώρα και αργότερα βλέπουμε. Είπαμε ο 4400+ είναι τελείως out, και για Χ2 3800+ θα πρέπει να κόψω από αλλού. Σκεφτόμουν να κάνω αυτό που λες, έναν 3500+ venice και βλέπουμε όταν πέσουν οι τιμές.

Δύσκολη η αγορά στις μέρες μας...

Μην το σκεφτεσε αλλο τοτε φιλε μου go for it. Απλα αν θελεις να κατεβασεις λιγο την τιμη ψαξε για καποια μεταχειρισμενα parts αλλα με εγγυηση σε αποδειξη αγορας.Ετσι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε περιπτωση που γινει στραβη και θα γλιτωσεις και κανενα φραγκο. Παντως οσον αφορα τις μνημες παρε κατι καλο αφου σκεφτεις την συχνοτητα που θελεις να τις δουλεψεις. Πχ αν θελεις μεχρι 250 παρε κατι σε ΒΗ5/UTT αν θελεις παραπανω απο 260 τοτε ΤCCD.

Κοιτα να ηα δεις κατα γενικη ομολογια οι dfi ειναι οτι καλυτερο για overckock.Προτιμησε μια τετοια!Γιατι αν σου κατσει καλο κομματι cpu μπορει να θες ν'ανεβεις.Εγω εχω το fsb sto 300 οι μνημες θα πανε στα 600mhz !!!!!!!!! αν τις βαλω 1:1 αλλα θελουν ρευμα

οποτε καλυτερα να εχεις ποτε δεν ξερεις ποτε μπορει να χρειαστη.

Απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσο αξιζουν οι δυπηρινοι για την ωρα τουλαχιστον!

Οπως σου ειπα και παραπανω τα πραγματα ειναι καθαρα το τι θελεις να κανουν οι μνημες σου. Δηλαδη αν θελεις να βαλεις διαιρετη για να εχεις χαμηλους χρονισμους και εχεις ταση απο την μητρικη τοτε παιρνεις ΒΗ5/UTT αν δεν εχεις ταση και θελεις να δουλευεις σε μεγαλυτερες συχνοτητες 1:1 τοτε τα tccd ειναι μονοδρομος αλλα θα δουλευεις με μεγαλυτερους χρονισμους. Εγω λογω του οτι ειχα τις 1GB OCZ 4000 dual gold TCCD εμεινα με αυτες και ειμαι ικανοποιημενος μια και δουλευω 1:1 στα 287Mhz καθημερινα με 2,5-4-4-7 και στο sandra 2005 βγαζω 8130/8037 και Πι 26 δευτερολεπτα με τον επεξεργαστη στα 3157ΜΗz. Τωρα βεβαια λενε οτι αν εχεις 2-2-2-5 με και τον 166 διαιρετη με τις μνημες κοντα στα 250 οτι εχεις καλυτερες επιδοσεις αλλα οι διαφορες πιστευω οτι ειναι μικρες και μη αντιλιπτες σε καθημερινη χρηση.

Οκ,κατάλαβα τι εννοείς.Απλά με μια πρώτη ματιά, ζαχάρωσα τις ocz 3500 αλλά από τη μαμά τους ζητάνε 2.8ν που είναι όλα και όλα όσα δίνει η diamond.Που σημαίνει ότι δεν θα πάει πουθενά έτσι στην τσίτα. Οπότε ή κρατάω μνήμες (τις ocz) και παίρνω dfi ή a8n (που δίνει μέχρι 3ν) ή παίρνω tccd που οι μόνες που βρήκα σχετικά σίγουρες σε χαμηλές τάσες είναι οι corsair στα 270€.

Εγω λογω του οτι ειχα τις 1GB OCZ 4000 dual gold TCCD εμεινα με αυτες και ειμαι ικανοποιημενος μια και δουλευω 1:1 στα 287Mhz καθημερινα με 2,5-4-4-7

Εισαι σιγουρος οτι ειναι tccd?? Νομιζω οτι η σειρα gold εχει Hynix και η σειρα platinum εχει tccd... Δεν ξερω αν ξεχναω κανα μοντελο,αλλα οι μονες 4000gold που ξερω ειναι οι rev 2 που εχουνε hynix chips (οι rev1 δεν ξερω τι φορανε).

Επισης οι tccd sta 294 2.5-3-3 ειναι πιο αργες απο ΒΗ στα 241 2-2-2-5... Τις εχω και τις 2 και το δοκιμασα πρασφατα... ;)

Εισαι σιγουρος οτι ειναι tccd?? Νομιζω οτι η σειρα gold εχει Hynix και η σειρα platinum εχει tccd... Δεν ξερω αν ξεχναω κανα μοντελο,αλλα οι μονες 4000gold που ξερω ειναι οι rev 2 που εχουνε hynix chips (οι rev1 δεν ξερω τι φορανε).

Επισης οι tccd sta 294 2.5-3-3 ειναι πιο αργες απο ΒΗ στα 241 2-2-2-5... Τις εχω και τις 2 και το δοκιμασα πρασφατα... ;)

Βασικα δεν τις εχω βγαλει τις ψυκτρες για να δω τι τσιπακια φορανε αλλα επειδη τις συγκεκριμενες μνημες τις εχω κανει RMA πανω απο 5 φορες (τις εστειλα Αμερικη) την τελευταια φορα μου με ρωτησε ο τεχνικος σε τι συχνοτητα και τι timmings θελω να τις δουλεψω και εγω του ειχα πει τοτε 275ΜΗΖ 2,5-4-4-5 σε Pentium4 875 chipset. Οταν λοιπον τις πηρα και τις εβαλα πανω ειδα οτι πιανουν αυτους τους χρονισμους με 2,7V ενω αν εδινα πανω απο 2,9V πεταγαν λαθη ενω οι προηγουμενες που ειχαν σιγουρα Hynix chips και ηθελαν 3,1 βολτ για αυτες τις επιδοσεις. Γενικα παντως η συμπεριφορα τους ειναι ιδια με τα TCCD και εχω βαλει ολους τους χρονισμους στην DFI απο καποιο site του εξωτερικου που ειχα βρει για TCCD στην ιδια συχνοτητα και δουλεψαν χωρις προβλημα. Βασικα η μονη διαφορα που βλεπω ειναι οτι εμενα πανε μεχρι 295 με 2,5-4-4-8 και για ποιο πανω θελουν 3αρι cas που θα ριξει και αλλο τις επιδοσεις και δεν θελω. Επισης το συγκριτικο σου το εχω διαβασει και ηταν οντως πολυ καλο, αν ειδες το ειπα και στο παλικαρι οτι με τα ΒΗ5/UTT θα εχει καλυτερες επιδοσεις με χρονισμους 2-2-2-5 αλλα θελει πολλα βολτ στις μνημες και εγω προσωπικα εχω καψει αρκετα ζευγαρια δινοντας πανω απο 3,1 (μιλαω για καθημερινη λειτουργια οχι bench).

Οκ,κατάλαβα τι εννοείς.Απλά με μια πρώτη ματιά, ζαχάρωσα τις ocz 3500 αλλά από τη μαμά τους ζητάνε 2.8ν που είναι όλα και όλα όσα δίνει η diamond.Που σημαίνει ότι δεν θα πάει πουθενά έτσι στην τσίτα. Οπότε ή κρατάω μνήμες (τις ocz) και παίρνω dfi ή a8n (που δίνει μέχρι 3ν) ή παίρνω tccd που οι μόνες που βρήκα σχετικά σίγουρες σε χαμηλές τάσες είναι οι corsair στα 270€.

Παρε την dfi που ετσι και αλλιως δινει πολυ ταση στις μνημες και ειναι κορυφαια μητρικη και δοκιμασε τις μνημες που εχεις να δεις τι πιανουν. Αν δεν σε ικανοποιουν τοτε αλλαξε της.Ειναι ακριβα τα TCCD το ξερω αλλα ειναι και τα μοναδικα που ανεβαινουν ετσι με λιγη ταση. Βεβαια στο ξαναλεω αν εχες στοχο λειτουργια 1:1 μεχρι 11χ250 (Α64 3500+) για καθημερινη χρηση καλυτερος συνδιασμος ειναι ΒΗ5/UTT και DFI.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.