mefistofelis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2005 Ενα ωραιο αρθρο που βαζει καποιους προβληματισμους. Αρθρο: http://www.anandtech.com/storage/sh...aspx?i=2101&p=1 Για οσους βαριουνται να διαβασουν κατευθειαν στο ψητο... Συμπερασμα: http://www.anandtech.com/storage/sh...spx?i=2101&p=11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 The requested resource could not be found.???lol...Παντως χωρις να διαβασω τπτ για μενα αξιζει κ το καταλαβαινω αν παρω εναν 300αρι γεματο κ 2 δισκους σε raid 300gb γεματους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 18, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 οτι και να λενε... υπάρχει περίπτωση να φορτώσεις win (με όλα τα παρελκόμενα) σε 9 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα και μόνο δίσκο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 υπαρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 18, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 μπααααα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 για πες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Δε ξερω τι κανανε τα παλικαρια εκει αλλα αν ειναι κανενας δισκος scsi 15k rpm γιατι να μην μπορεσει?Φυσικα θα ειναι 2-3ο boot γιατι μετα μπαααα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 18, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Δε ξερω τι κανανε τα παλικαρια εκει αλλα αν ειναι κανενας δισκος scsi 15k rpm γιατι να μην μπορεσει?Φυσικα θα ειναι 2-3ο boot γιατι μετα μπαααα.... σωστός για το δίσκο... αλλά δε μιλάμε για τέτοια κατηγορία... και ακόμη πιο σωστός για τα boot Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 ?????? :104: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 18, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 didicola επειδή δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου... θα μπορούσες να τον αναλύσεις λιγάκι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 δηλαδη για να φορτώσεις win (με όλα τα παρελκόμενα) σε 9 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας ένα και μόνο δίσκο?θα πρεπει να εχωδισκο scsi 15krpm ??Φυσικα θα ειναι 2-3ο boot γιατι μετα μπαααα....δηλαδη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 18, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 δεν είναι απόλυτο αλλά τίνει σε αυτό, και το 9 secs αφορόυν εμένα, προσωπικά έχω 2 raptor σε raid 0.Ένας τέτοιος scsi σίγουρα έχει τρομερές πιθανότητες να το κάνει.οσες φορες(αν εχεις κανει) εγκατασταση τα win δεν έχει παρατηρήσει ότι μετα από την εγκατασταση φορτώνουν ταχύτατα και μετά από μερικές μέρες χρήσης ο χρόνος μεγαλώνει χωρίς εσύ ουσιαστικά να έχεις αλάξει κατι στο συστημά σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 σε παλιο μου ποστ ειχα ρωτησει γιατι οταν εκανα raid 0 τους 2 80αρηδες σατα που εχω μετα απο καποιες μερες η αποδοση της συστηχιας ηταν λιγο κατω απο τον εναν μονο του!!!!!!ενω την πρωτη μερα αντε δευτερη τριτη ειχα κανονικα την διπλασια σωστη αποδοση!!!!Μπορει να φταιει στο strip size που το βαζω παντα 128κ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 18, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Mπα..κ εγω 128 το εχω.Αυτα ειναι λεπτομεριες δε καταλαβαινεις δλδ τις διαφορες ετσι απλα...Τωρα το γιατι...πολλα παιζουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 για πες κανενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 18, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 και εγω 128 το έχω... το stipe size το ορίζεις ανάλογα με την εργασία που προορίζεις το raid σου. δεδομένου οτι 128 σημαίνει (χονδρικα )απλά οτι από ενα αρχειο 512Κ γραφονται 128 πρώτα στον ένα δίσκο τα 128 δευτερα στον αλλο δισκο, τα 128 τριτα στο πρωτο και τα 128 τεταρτα σε δευτερο, σημαίνει οτι ο καθε δίσκος σε raid 0 διαβάζει στην ιδια μοναδα χρονου τον ιδιο ογκο δεδομενων ή οτι ο ιδιοσ ογκος δεδομενων διαβαζετε στη μιση μοναδα χρόνου.αν τα αρχεια σου ειναι μικρότερα από 128Κ τότε γράφονται μόνο στον ενα δίσκο οπότε βασικά δε κερδίζεις τιποτα.βασικα σε γενικες γραμμες βαζεις μεγάλο stripe size για να κερδίζεις διαμεταγωγή σε μέσαια και μεγάλα αρχεία, και μικρό για να μη χάνεις οταν έχεις μικρά αρχεία...δε θυμάμαι το τότε thread σου, ίσως όμως και το θεωρώ πολύ πιθανό γιατί έχει γίνει και σε εμένα στο intel συστημά μου, το windows update να σου έβαλε άλλους οδηγούς από αυτούς που είχες βάλει εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 δες το παλιο μου ποστhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=12040 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 18, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Βασικα lol...Τα προγραμματα δε μου λενε τιποτα..Μπορει να εβαλες κατι που απλα να επειρεαζει το αποτελεσμα αλλα οχι κ την πραγματικη ταχυτητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Σεπτέμβριος 18, 2005 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 δεν ηταν μονο την ωρα του bench αλλα το πιο απλο:ανοιγα τις εικονες μου και επρεπε να δημιουργησει τις μικρογραφιες τους και οι δισκοι να χαροπαλευουνε.....!!!!Ενω την ιδια μερα του φορματ οταν εκανα ανοιγμα ηταν ολα ετοιμα.....ψαχνω για το raid controller....δεν νομιζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Σεπτέμβριος 18, 2005 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2005 Τώρα θα γράψω κάτι το οποίο είναι το λιγότερο κουφό!!!!!Έψαχνα να βρω γιατί σερνονται οι δίσκοι μου για μεγάλο διάστημα. Λίγο πριν το format μου ήρθε μια αναλαμπη και ξηλωσα την sun java. Από τότε το σύστημα λειτουργεί άψογα... Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει, μην ρωτάτε.. αλλά ηταν η μόνη αλλαγή που έκανα. Ακόμα και το boot time μειώθηκε δραματικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.