vgiozo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2005 Προσπαθώντας να κάνω το σύστημά μου όσο πιο αθορυβο γίνεται, έχω αλλάξει τους ανεμιστήρες του κουτιού με άλλους της Papst, έχω τοποθετήσει την XP-120 με τον παραπάνω 120άρη ανεμιστήρα, κάλυψα όλες σχεδόν τις επιφάνειες του κουτιού με ηχομονωτικό Akasa paxmate, παρόλαυτά παράγεται αρκετός θόρυβος ακόμη απο τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών -XFX 6600GT pci-e - και το ανεμιστηράκι του chipset της DFI...Συγκεκριμένα, το ένα απο τα δύο παράγει έναν θορυβο τέτοιας χροιάς που με ενοχλεί αρκετά - ανεξάρτητα απο την έντασή του...Συνεπως, θέλω να αντικαταστήσω την υπάρχουσα ψύξη με κάποια άλλη αθόρυβη και τουλάχιστον εξίσου αποδοτική...Για την κάρτα γραφικών σκέφτομαι το Arctic Cooling Nv Silencer 6 (rev.2)http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=62...αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τις κάρτες γραφικών και τη ψύξη τους ιδιαίτερα, θα ήθελα τη γνώμη μας για την παραπάνω λύση ή άλλες εναλλακτικές...με έμφαση παντα στον παράγοντα του θορύβου και δευτερευόντως σ' εκείνον της απόδοσης...Για την ψύξη του τσιπσετ σκέφτομαι και την πιθανότητα εξολοκλήρου παθητικής ψύξης με κάποια καλή ψύκτρα - ποιά;;; - ή μια λύση ενεργητικής ψύξης πχ την Thermalright Mc159-r ή κάποια άλλη - κάποια πρόταση;;...αυτό που με απασχολεί ως προς την ψύξη του τσιπσετ είναι η θέση του στην μητρική, καθώς είναι σε σημείο που μπορεί να εμποδίζει την τοποθέτηση της κάρτας γραφικών......οι κάτοχοι της εν λόγω μητρικής θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Σεπτέμβριος 14, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Για την καρτα γραφικων η ψυκτρα που επελεξες ειναι πολυ καλη και απο τις πλεον αθορυβες. Δεν εχει ομως ψυκτρακια για τις μνημες. Σου προτεινω να κοιταξεις και αυτη που ειναι επισης πολυ καλη και αθορυβη.Οσον αφορα το chipset εκει ειναι λγιο πιο δυσκολο. Νομιζω οτι μπορεις να βαλεις την vga σου στο 2ο pci-e ωστε να εχεις χωρο πανω για το chipset cooler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Σεπτέμβριος 14, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 H Silencer πιστευω ειναι η κορυφαια λυση στην ψυξη της καρτας γραφικων ειτε ειναι ATi ειτε nVidia,μετα απο αυτη ειναι το "νερο".Εχω στην καρτα μου και απλα ειναι α θ ο ρ υ β ο,δεν ακουγεται τιποτα ακομα και αν δουλευει μονο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 14, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2005 Την είδα κι εγώ την Ζαλμανhttp://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=163&code=013Το μειονέκτημά της σε σχέση με την Arctic Cooling ή μάλλον καλύτερα, το πλεονέκτημα της Αρκτικ Κουλινγκ είναι ότι ο ζεστός αέρας αποβάλλεται απο το κουτί και δεν διαχέεται μέσα σ' αυτό......αυτό μ' απασχολεί λίγο απ' όταν εβαλα ηχομονωτικό στο κουτί...μου ανέβασε αρκετά τη θερμοκρασία...όταν έβαλα αρχικά την ΧΡ120 η θερμοκρασία επεξεργαστή έπεσε στους 28-30 idle και 35-37 load...με τις στρώσεις ηχομονωτικού επέστρεψα στις θερμοκρασίες με την μαμίσια ψύκτρα...36-38 idle και 45 load - λίγο χαμηλότερη η τελευταία ένδειξη......την κάρτα γραφικών την έχω ήδη στην κάτω pci-express x16 θύρα...αλλά όπως και να τοποθετηθεί κάθεται πάνω στην άκρη της ψύκτρας του chipset...αυτό μπορεί να οφείλεται στον σχεδιασμό της συγκεκριμένης ψύκτρας μιας και είναι κάπως μακρόστενη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 16, 2005 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Εγώ πάντως έχω βάλει τον ανεμιστήρα του chipset στα 7v, και η διαφορά είναι πολύ μεγάλη στον θόρυβο... Σηκώνει και +0.1v -prime tested- χωρίς πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 16, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Χμ...δεν το είχα σκεφτεί να πώ την αλήθεια...θα το δοκιμάσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 16, 2005 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 Για την κάρτα γραφικών σκέφτομαι το Arctic Cooling Nv Silencer 6 (rev.2)http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=62...αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τις κάρτες γραφικών και τη ψύξη τους ιδιαίτερα, θα ήθελα τη γνώμη μας για την παραπάνω λύση ή άλλες εναλλακτικές...με έμφαση παντα στον παράγοντα του θορύβου και δευτερευόντως σ' εκείνον της απόδοσης...Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, είχα αρκετά έντονο θόρυβο - 2 ανεμιστηράκια - (το κατάλαβα καλύτερα μετά την μείωση θορύβου από τις άλλες πηγές...)Το πρόβλημα λύθηκε (οριστικά!) με την χρήση του rivatuner 15.7 και τη ρύθμιση "fan settings"... έχει 3 επιλογές: standard 2d, low power 3d και performance 3d... μετά από λίγες δοκιμές τα έβαλα 80%, 80% και 90% αντίστοιχα, και ο θόρυβος εξαφανίστηκε! με τη διαφορά σε θερμοκρασίες να είναι πολύ μικρή και μην έχω κανένα πρόβλημα!Σε συνδυασμό με το chipset fan@7v, την αφαίρεση του fan από το D.P.S., και την arctic freezer 64 (αντί της box ψύκτρας) το σύστημα έγινε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αθόρυβο, δεν έχει καμμία σχέση με πριν, παρά την τοποθέτηση ενός Enermax 12cm στο πλάι (min. rpm), και ενός papst στο πάνω μέρος του κουτιού - χαμηλές θερμοκρασίες, λίγος θόρυβος, και δεν έχασα σε overclocking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Σεπτέμβριος 16, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2005 vgiozo @Υπόψιν ότι απο όταν έχω αγοράσει την μητρικη , το chipset fan δουλευει στις 4κ ~rpm ΑΘΟΡΥΒΟ . αν το εχεις στο τερμα 5-6+κ ποσο φτάνει όντως ακουγεται . Προτιμώ 50c και αθόρυβο παρά 45και 7κ ουτως η αλλως οι κλινικες μελέτες απέδειξαν οτι οι επιδοσεις το ίδιο είναι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 17, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Πολύ καλή κι η ιδεά του riva tuner, αν και έχω αρχίσει να αντιπαθώ προγράμματα που πρέπει να φορτώνουν κατά την εκκίνηση...είναι πάντως ενας ανέξοδος και αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο θόρυβος......ως προς την κάρτα γραφικων, οι θερμοκρασίες που έχω είναι 50-55 idle και τρέχοντας 3dmark πχ χτυπάει κατευθείαν τους 70...υπάρχει μια ιδιαίτερα παχιά θερμοαγώγιμη πλάκα-ταινία μεταξύ πυρήνα και ψύκτρας που αμφιβάλλω αν κάνει δουλειά......οπότε χρειάζεται πιστεύω μια καλύτερη ψύξη...το φαν του τσιπσετ τρέχει στις 6500 στροφές με 46 βαθμούς θερμοκρασία...αυτό πρέπει να σκούζει κυρίως...δεν πτοείται απο τα 2 στρώματα Paxmate που έβαλα στο κουτί άνω κατω και πλαγίως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Σεπτέμβριος 17, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Riva tuner ???? αφου εχει το βιος επιλογη αν δεν παει 50c να μην δουλευει μαχ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 17, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 έτσι κι αλλιώς σε μενα τους 55 τους έχει στο desktop...εκτός κι αν μπορώ να βάλω υψηλότερα το όριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 17, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Δοκίμασα και τα δυο πάντως - riva tuner κ' αντίσταση στο τσίπσετ - και δουλεύουν πολύ καλά...δεν παρατήρησα άνοδο της θερμοκρασίας καθόλου, ενώ ειδικά η κάρτα γραφικών ησύχασε πολύ......το περίεργο είναι ότι το mbm ενώ πριν για κάποιο λόγο δεν έπαιρνε ενδείξεις απο τον 2ο ανεμιστήρα του κουτιού, μόλις έβαλα αντίσταση στο chipset μου έδινε τις στροφές κανονικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Σεπτέμβριος 17, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 εχεις δώσει ρευματα στο chipset ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Σεπτέμβριος 17, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 ']Riva tuner ???? αφου εχει το βιος επιλογη αν δεν παει 50c να μην δουλευει μαχ. Για την vga λεει ο kbilly K εγω το εχω κανει στην δικια μου αλλιως... :098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 17, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 όχι δεν έχω ανεβάσει καθόλου τάση πουθενά...55 βαθμούς έχω στην κάρτα γραφικών...στο τσιπσετ είναι 44-46 περίπου...μόλις παρατήρησα ότι ανέβηκε στους 51 βαθμούς...έχει λίγο ζεστουλα σήμερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Σεπτέμβριος 17, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Τελικά "ανακαλυψα" ότι οι ταχύτητες των ανεμιστήρων μπορούν να ρυθμιστούν κι απο το πρόγραμμα που συνοδεύει την μητρική, το Ite SmartGuardian...μια ερώτηση μόνο...το PWM IC fan ποιό είναι;;και η θερμοκρασία PWM IC που μετριέται;; :087: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Σεπτέμβριος 17, 2005 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Τελικά "ανακαλυψα" ότι οι ταχύτητες των ανεμιστήρων μπορούν να ρυθμιστούν κι απο το πρόγραμμα που συνοδεύει την μητρική, το Ite SmartGuardian...μια ερώτηση μόνο... το PWM IC fan ποιό είναι;; και η θερμοκρασία PWM IC που μετριέται;; :087: Ιτε σμαρτ . εχει και manual και auto αναλογως τις τεμπσ. pwmicfan ειναι αυτο [ειναι το 3πινο πανω απο το 3πινο του cpu] . και ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ. αν θες βάζεις , το thetmstor του ειναι στην περιοχη γύρω απο το σοκετ με τα ψυκτρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 17, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2005 Δοκίμασα και τα δυο πάντως - riva tuner κ' αντίσταση στο τσίπσετ - και δουλεύουν πολύ καλά...δεν παρατήρησα άνοδο της θερμοκρασίας καθόλου, ενώ ειδικά η κάρτα γραφικών ησύχασε πολύ... :023: να ησυχάσει και το κεφάλι μας λίγο!αν έχεις και καλή ροή αέρα μέσα στο κουτί, όπως είδες, δεν υπάρχει πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.