Jump to content

Twinmos 1GB latency

Γιάννης_84

Recommended Posts

Συνήθως οι μνήμες (αυτής της κατηγορίας τιμής) που κυκλοφορούν,πλέον έχουν σχεδόν όλες Cas 3-3-3-8.....σε άλλες περιπτώσεις τα spd τους είναι 2.5-3-3-8.

Βέβαια...επειδή η Twinmos συνηθίζει να αλλάζει συχνά τσιπάκια ....ανάλογα με την παρτίδα παραγωγής ή τελοςπάντων....με ότι έχουν πρόχειρο εκείνη τη χρονική περίοδο....κανένας δέν μπορεί να σου εγγυηθεί.

Μπορεί να αγοράσεις σήμερα από e-shop και να έχουν πάνω UTT...και να αγοράσεις την επόμενη εβδομάδα και να έχουν Mtec.

Κάτσε γιατί δεν το κατάλαβα αυτό. Δεν εννοείς ότι παίζει να λέει 2.5 το spd τους αλλά να είναι στην πραγματικότητα 3; Αν λέει 2.5 θα αντέχουν σίγουρα το 2.5 ή παίζει να είναι λάθος;

Ανάλογα με την παρτίδα και τα τσιπάκια που φοράνε κάθε φορά.....παίζει το εξής σενάριο.

Το 70% να είναι 3-3-3-8

Το 30% να είναι 2.5-3-3-8 ή και 7

Το πόσο κάλα μπορεί να κλοκάρουν .....και να παίζουν με σφιχτότερα timings....είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Ανάλογα με την παρτίδα και τα τσιπάκια που φοράνε κάθε φορά.....παίζει το εξής σενάριο.

Το 70% να είναι 3-3-3-8

Το 30% να είναι 2.5-3-3-8 ή και 7

Από την εμπειρία μου μάλλον παίζουν τα αντίστροφα ποσοστά (για Twinmos πάντα).

Η τρέχουσα παρτίδα (σημερινή παραλαβή) πάντως είναι CL 2.5.

H 2η περίπτωση (πιο σπάνια) είναι με τσιπ Samsung CL 3.

Εγω περα των Micron 5B-D, Samsung UCCC, Infineon BE-5, δεν εχω δει αλλα τσιπακια σε 1στικ του GB...

Micron 2.5-2-2 (rated φυσικα για 3-3-3)

samsung 3(ή 2.5)-3-3

BE-5 3-3-3 (3-4-4)

Ολες οι ταχυτητες για 200...

edit... και φυσικα δεν προλαβα να το γραψω και εμφανιστηκε ο vadergr με τις εν λογω μνημες και αγνωστη μαρκα τσιπ. Μαλλον καμμια απο τις 3 παραπανω και μαλλον οι χειροτερη απ' ολες σε αποψη oc...

Δεν εχω δοκιμασει o/c μεχρι τωρα.Δεν εχω παει καν το cl στο 3 για να δω αν θα ανεβουν.

Για 2x1 παντως και με cl2.5 δεν νομιζω οτι θα εχω κανενα παραπονο ακομα και στα default.

Εγώ σκέφτομαι να πάρω μία τέτοια για να τη χρησιμοποιήσω σε ένα 754 σύτστημα μαζί με μία Buffalo 512ΜΒ DDR 400 2,5 - 3 - 3 - 8. Να τολμήσω να πάρω λέτε;

Το θέμα είναι να συμβαδίζουν τα lateny και να μπορώ να κλοκάρω και λίγο χωρίς να φοβάμαι ότι με κόβει ένα από τα δύο dimmάκια. 1,5 είχα και πριν στον P3 και τώρα που έχω μόνο 512 η διαφορά είναι αισθητή όταν είναι ενεργοί 3-4 χρήστες με πολλά προγράμματα και όταν μπει και ταυτόχρονα κανά far cry ας πούμε. Όταν λέω να κλοκάρω εννοώ ας πούμε 217 που έχω τώρα τη buffalo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.