riemann Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2005 Καλησπέρα. Θέλω να στήσω ένα cluster απλά γιατί μου αρέσει η ιδέα και θα μάθω και κάτι. Ήθελα λοιπόν πληροφορίες για το τί πρέπει να κάνω, καθώς και να ρωτήσω αν μπορώ να συνδέσω διαφορετικά μηχανήματα. Έχω βρει 3 Ιntel Celeron + το δικό μου (Intel Ρ4 2,53 GHz).Λάπτοπ λέει να βάλεις ή θα επιβαρυνθεί πολύ (ο φορητός Η/Υ);Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Σεπτέμβριος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2005 Υποθέτω πως μιλάς για Linux cluster, αφού στα windows αυτές οι εξωτικές τεχνολογίες των αρχών της δεκαετίας του 80 δεν έχουν φτάσει ακόμα. Η καλύτερη επιλογή σου είναι το openmosix. Είναι load balancing cluster. Αυτό σημαίνει ότι θα μετακινεί παρασκηνιακά τις διεργασίες στον κόμβο με το λιγότερο φορτίο χωρίς να χρειάζεται επέμβαση από εσένα, ούτε αλλαγή στον κώδικα του προγράμματος. Από εμπειρία σου λέω πως το δυνατότερο μηχάνημα του cluster καλό θα ήταν να το κάνεις master. Αν έχεις και κάποιο γρήγορο δίσκο θα ήταν ακόμα καλύτερα. Το σημείο στο οποίο πονάνε οι περισσότεροι clusters είναι το δίκτυο. Θα χρειαστείς τουλάχιστον 100 mbits ενώ για τέλειο αποτέλεσμα θα χρειαστείς gigabit. Να ξέρεις πως με 4 nodes δεν έχεις να κερδίσεις και πολλά εκτός από την ανεκτίμητη γνώση και εμπειρία. Πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε με προσοχή αυτή την σελίδα: http://openmosix.sourceforge.net/ Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία Όταν φέρεις τον cluster σου σε ικανοποιητικό επίπεδο θέλουμε review Link to comment Share on other sites More sharing options...
riemann Σεπτέμβριος 13, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2005 Ευχαριστώ. Θα το ψάξω κι όταν τα καταφέρω θα πω εντυπώσεις, σύνθεση, προβλήματα κλπ. Όχι δεν περιμένω πολλά πράγματα σε θέμα υπολογιστικής ισχύος, αλλά όπως είπες κι εσύ η εμπειρία που θα αποκομίσω από κάτι τέτοιο και η γνώση είναι ανεκτίμητη. :023: Αντε, να τελειώσει η εξεταστική για να ξεκινήσω το στήσιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.