Jump to content

PCTechnology Presents: Lite-On SOHW 1673s DVD Recorder Review

Hemispasm1442169066

Recommended Posts

Μολις ανέβηκε το review για το SOHW-1673s DVD recorder της Lite-On. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Lite-On SOHW1673s Review

Εδω μπορειτε να ρωτησετε οτι θελετε σχετικα με το συγκεκριμενο review και τα χαρακτηριστικα/αποδοση του συγκεκριμενου οδηγου.

Πιθανοτατα να "διορθώνει" και τα προβληματάκια με την ποιότητα εγγραφής σε DVD+R και double layer μεσα. Δεν εχω κανει ακομα τεστακια, αλλα θα γινουν ελπιζω συντομα.

Πιθανοτατα να "διορθώνει" και τα προβληματάκια με την ποιότητα εγγραφής σε DVD+R και double layer μεσα. Δεν εχω κανει ακομα τεστακια, αλλα θα γινουν ελπιζω συντομα.

Οποτε οπου να 'ναι θα τα δουμε :)!

Πολύ καλό το review αν και το συγκεκριμένο DVD Recorder έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό. To τελευταίο μοντέλο είναι αυτό εδώ:

http://www.liteonit.com/ODD/English/e_product/e_shw1635s.asp

Yep i know :)

Δυστυχως καθυστερησε αρκετα να τελειωσει το review, συν το οτι οταν το παρελαβα ειχε ηδη βγει καμποσο καιρο το 1693s. Ακολουθει Review για το 740Α το οποιο ειναι τουλαχιστον πιο προσφατο. :p

ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ REVIEW.

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ADMINISTRATOR ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ DVD ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ????????????????? :021:

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ UPDATE ( ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ RESTART ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ? :))))))))))))))) :052:

ΑΑΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΛΙΣ ΦΘΑΣΕΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 100% ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΙΣΩΣ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ IDLE...ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SITE ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.....

ΣΤΕΛΙΟΣ MGSV1001 :111:

Θέλω να αναφερθώ σε δυο πράγματα σχετικά με το παραπάνω review:

a)Στα liteon το chip της mediatek που έχουν πάνω τους, δεν μπορεί να κάνει real time monitor την εγγραφη στο δισκάκι όπως μπορούν να κάνουν τα NEC sanyo και philips

( και άρα τα nec, philips μπαίνω, pioneer plextor κλπ recorders).Έτσι αν κάτι πάει στραβά στην εγγραφη αυτό συνεχίζει να γραφει χωρίς καμια αλλαγή, ενώ τα αλλα drives ρίχνουν την ταχύτητα τους.Το μονο που κάνει το liteon είναι να ξέρει το write strategy από το firmware του και επιπλέον έχει και ένα άλλο feature που μαθαίνει από τα media καθώς γραφει αλλα δεν νομίζω ότι δουλεύει πολύ σωστά.Γι αυτό στις πολύ γρήγορες ταχύτητες και με μερικά πολύ επώνυμα δισκάκια οι εγγραφες του είναι μέτριες.

B)Στο review παρατήρησα ότι δοκιμάζονται τα Cds που έγγραψε το recorder ως προς την ποιότητα τους με το kprobe με το DVDR.Αν θυμάμαι καλά το kprobe δεν δουλεύει καθόλου σωστά σε DVDR για να σκανάρει cds (είναι για dvds μονο) και για σκανάρισμα cds προτείνονται CDR της liteon.

Λοιπόν έχουμε και λέμε :)

α) Υποθετω οτι αναφερεσαι στη τεχνολογια running OPC (Optimum Power Control/Calibration) κατα την οποια υπαρχει μια δυναμικη ρυθμιση του OPC κατα τη διαρκεια της εγγραφης με συνεχη quality check feedbacks (οχι μόνο στο PCA - Power Calibration Area) ετσι ωστε οταν κατι δε παει καλα να πεφτει η ταχυτητα εγγραφης. Το 1673s υποστηριζει την τεχνολογια αυτη, το ποσο καλα ειναι αλλο κεφαλαιο.

Η τεχνολογια που οπως λες το drive "μαθαινει" το μεσο κατα την εγγραφη λεγεται solidburn και δεν υποστηριζεται απο το 1673s οχι. Τα εχεις μπερδεψει ισως λιγο. Συμφωνα με αυτη τη τεχνολογια, ο οδηγος καθοριζει μονος του τη στρατηγικη εγγραφης αφου κανει καποια τεστ, μειώνοντας ετσι το ρολο της ενσωματωσης της στρατηγικης εγγραφης στο ιδιο το firmware. Βοηθαει λοιπον αρκετα στη περιπτωση που καποιος χρησιμοποιησει μέσα για τα οποια δεν υπαρχει στρατηγικη εγγραφης στο firmware.

β) Το KProbe δεν εχει AFAIK κανενα προβλημα στο να κανει σαρωσεις σε μεσα CD με τη βοηθεια DVD recorder, αφου τα τελευταια μπορουν να κανουν report back τα C1,C2 errors με τρόπο αναλογο αυτου των PI,PO. Ειναι δεδομένο βεβαια οτι δεν κρινεται σκοπιμο να χρησιμοποιεί κανεις DVD Rom drive για την ίδια εργασία.

Ελπίζω να τα ξεδιάλυνα λιγο :)

Εγώ διαθέτω ένα 1633s.Επειδή δεν θυμάμαι και απέξω πως λέει η "λιτεον" τις διαφορες τεχνολογίες,αλλα από αυτά που έχω δει με το δικό μου drive είναι τα εξής:

A) Σχετικά με το quality check (αν θυμάμαι καλά η plextor το λέει powerec στην δικη της υλοποίηση), δεν ξέρω αν υποστηρίζει η όχι το 1673 την δυνατότητα αυτή, όμως σίγουρα δεν πρέπει να ρίχνει την ταχύτητα του σε καμια περίπτωση στα DVD.Στα cd όμως η τεχνολογία δουλεύει, άλλωστε αν το κανεις disable και πας να γράψεις cd το nero σου βγάζει υπενθύμιση.Στο plextor που έχω όταν κάτι δεν πάει καλά η ταχύτητα πέφτει, στο nec που έχω δουλέψει κάνει το άλλο, δηλαδή και πέφτει αλλα μπορεί και να ξανανεβεί μετά αν η εγγραφη είναι OK.Το "λιτεον" δεν νομίζω ότι κάνει τίποτα απόλα αυτά και πρέπει να φταίει το mediatek chipset που φοράει.

B)Για την τεχνολογία που μαθαίνει, το δικό μου τουλάχιστον 1633 όχι μονο μαθαίνει, αλλα με έχει καταστρέψει, αφού σε ceramic taiyo yuden, μετά από μερικές εγγραφες τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.Αν κάνω reset learnt media (με το αντίστοιχο utility )είναι ok μέχρι να ξαναμάθει πάλι και να πάρω κακές εγγραφες.Αν το 1673s τώρα δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο τότε μάλλον για καλο είναι και όχι για κακό.

c)Το kprobe και σε μένα κάνει report c1 και c2 (δηλαδή κάνει scan cds το dvdrecorder) αλλα μονο μερικά values.Ένα δισκάκι έχει σε όλη σχεδόν την επιφάνεια του c1 errors με μικρό value, ενώ το dvdr κάνει report παντού c1=0 εκτος από μερικά σημεία που δίνει value καμια 10aria.Δεν νομίζω ότι δουλεύει σωστά στα cds,άλλωστε το report που περνώ με cd recorder "λιτεον" είναι τελείως διαφορετικά.Τι να πω, επειδή όπως προείπα έχω το 1633σ και όχι το 1673, μπορεί μερικά πράγματα να έχουν αλλάξει.

Πάντως το review μου άρεσε πολύ :)

Η αντιστοιχη τεχνολογια στα CD την οποια μπορεις να απενεργοποιησεις απο το Νερο λεγεται smartburn.

Μπορεις να ποσταρεις ενα screenshot απο το utility στο οποια αναφερθηκες?

To οτι εχεις διαφορετικες τιμες στις σαρωσεις με 2 διαφορετικα drives με το KProbe μονο παραλογο δεν ειναι - δεν προκειτai να παρεις ποτε τις ιδιες τιμες, ακομα και αν σκαναρεις με το ιδιο drive αλλα διαφορετικο firmware

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.