Jump to content

Ψυξη σκληρου δισκου: Τι προτεινετε?

WoW

Recommended Posts

Εχω τους εξης δισκους: MAXTOR 250GB (7Y250P0), MAXTOR 160GB και WESTERN DIGITAL 120GB (WD1200JB). Ολα ειναι σε κουτι midi-tower και οσο να'ναι ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ. Τι προτεινετει: αεροψυξη η υδροψυξη? Δεν ξερω αν το συστημα μπορει να σηκωσει το ZALMAN RESERATOR με ταυτοχρονη ψυξη σε τροφοδοτικο-CPU-VGA-3 δισκους. Με την ευκαιρια, στειλτε και κανενα link με τις προτασεις σας. Ευχαριστω...

Βασικά δεν νομίζω οτι θα μπορούσε να σηκώσει τόσες συσκευές... απο την άλλη αφού απο οτι φαίνεται είσαι διατεθιμένος να δώσεις κάποια χρήματα γιατί δεν σκέφτεσαι να αλλάξεις κουτι? Σίγουρα θα έχεις πολύ καλύτερη θερμική συμπεριφορά ιδίως στους δίσκους...

Σκέφτομαι το κόστος για υδρόψυκτο psu (γιατί κατι τέτοιο κατάλαβα) και ζαλίζομαι.. όπως επίσης και τα w/c frames για σκλήρούς είναι ακριβούτσικα...

Εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις κουτι..

Ένα απλό ανεμιστήρι δε μπορείς να προσαρμόσεις? Πιθανόν το κουτί σου να έχει κάποια κατάλλη θέση.

Αλλιώς, ίσως σε συμφέρει να πάρεις κάποιο άλλο tower. Πχ το HEC 6A19.

Σωστά.. έχω το HEC (για ακόμα μία μέρα αν πάνε όλα καλά) και για τα λεφτά του είναι απλά εκπληκτικό....

(άσχετο.. αν ενδιαφέρεται κανεις από θεσσαλονίκη το δίνω σε χαμηλή τιμή μόλις έρθει το armor)

Το καλυτερο ειναι να παρεις ενα κουτιπ που μπροστα απο το "συρταρι" των σκληρων εχει 1 120αρι ανεμηστηρα..Ετσι και ησυχια θα εχεις και ψυξη υπεραρκετη για τους σκληρους..

Αν παλι δεν θες να ξοδεψεις χρηματα και το κουτι σου δεν εχει θεση για ανεμηστηρα μπροστα απο τους σκληρους βαλε τους στο πατωμα του κουτιου και απο πισω τους εναν ανεμηστηρα να τους φυσαει..

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στην παρούσα φάση είναι να πάρεις round cables ώστε να έχεις καλύτερη ροή στο κουτι... Ακόμα και να πάρεις παθητική ψύξη δεν θα δείς τόσο μεγάλη διαφορά που να το δικαιολογεί αλλά και να έχεις και σημαντικά οφέλη....

Μην σε πολυαπσχολει παντως αφου πολυ δυσκολα θα παθει ζημια ενας σκληρος δισκος απο θερμοκρασια, εκτος πια αν μιλαμε για θερμοκρασιες κουτιου ανω των 65c που μαλλον δυσκολο.

Οποτε οπως ειπαν και ποιο πανω τα παιδια το ποιο συμφερον ειναι να παρεις ενα κουτι, σχεδον ολα τα καινουρια εχουν στο μπροστα μερος 1x12αρι η 2x9αριδες και κανουν μια χαρα την δουλεια τους.

Γνωμη μου ειναι πως δεν χρειαζεται να καταφυγεις σε ακριβες λυσεις και πως με ενα 12 ανεμιστηρι απο μπροστα θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα.Στο δικο μου πισι επειδη δεν ειχε υποδοχη εκανα τρυπες στο κουτι και τον στερεωσα.Να μου πηρε και 5 λεπτα ζητημα ειναι

Τελικα ολοι συμφωνουν στο κουτι....Ο δισκοι μου εχουν round cable και ZALMAN ZM-2HC2, υπαρχει fan 1x80mm, η CPU εχει ZALMAN CNPS7700-Cu, το τροφοδοτικο CHIEFTEC εχει fans 2: ειδα στο hacksh*p το παρακατω κουτι

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1171

Μαλλον εκεινο βλεπω σαν επομενη αγορα η το TNN500A σαν απολυτη λυση....

Τελικα ολοι συμφωνουν στο κουτι....Ο δισκοι μου εχουν round cable και ZALMAN ZM-2HC2, υπαρχει fan 1x80mm, η CPU εχει ZALMAN CNPS7700-Cu, το τροφοδοτικο CHIEFTEC εχει fans 2: ειδα στο hacksh*p το παρακατω κουτι

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1171

Μαλλον εκεινο βλεπω σαν επομενη αγορα η το TNN500A σαν απολυτη λυση....

Καταρχην για το ΤΝΝ δεν μιλάμε γιατί είναι κατηγορία απο μόνο του.. Οσο για το παραπάνω .. επειδή το σκεφτόμουν για πάρα πολύ καιρο, σκέψου την λύση και του stacker-armor ή κάτι παρόμοιο... γιατί μην ξεχνάς οτι οι πολοί ανεμιστήρες (ιδίως 8cm) θα κάνουν και αρκετό θόρυβο όσο αθόρυβοι και αν είναι.

Σου επαναλαμβάνω τέλος οτι μία φθηνή λύση και αρκετά καλή κατα την γνώμη μου είναι ένα hec..

Το οποίο μπροστά απο τους δίσκους έχει έναν 12ρι και μπορείς να βαλεις μέχρι και 3 δίσκους ακριβώς πίσω απο τον ανεμιστήρα. Εκτος αυτού έχει αρκετό χώρο για άλλες συσκευες, είναι πολύ πιο πλατύ από τα κλασσικά midi.

Σου επαναλαβάνω επίσης το armor γιατί εκτος των 3 δίσκων που μπορείς να βάλεις μπροστά, έχει και μία θέση στο πίσω μέρος του κουτιού για ακόμα 3 δίσκους πάλι με ανεμιστήρα δίπλα..

Τώρα για το κουτι που λές, έχει ένα καλό... μπορείς να το κάνεις και τραπεζάκι (μην γελάτε το είχα σκεφτεί και αυτο)

Αν βάλεις έναν ανεμιστήρα να φυσά τους σκληρούς τότε θα είσαι ΟΚ.

Αν δε μπορείς να βάλεις στο κουτί που έχεις πάρε ένα καινούργιο. Το Server Case τι να το κάνεις (?) και 225 € (?) πάρε ένα καλό κουτί να παίρνει 2x12cm ανεμιστήρες (ένα μπροστά και ένα πίσω), να είναι και λίγο μεγάλο να έχει χώρο και θα είσαι μια χαρά.

Αν βάλεις έναν ανεμιστήρα να φυσά τους σκληρούς τότε θα είσαι ΟΚ.

Αν δε μπορείς να βάλεις στο κουτί που έχεις πάρε ένα καινούργιο. Το Server Case τι να το κάνεις (?) και 225 € (?) πάρε ένα καλό κουτί να παίρνει 2x12cm ανεμιστήρες (ένα μπροστά και ένα πίσω), να είναι και λίγο μεγάλο να έχει χώρο και θα είσαι μια χαρά.

Εγώ θα το πώ πάλι...hec.. ταιριάζει στην περιγραφή σου..

και οχι δεν εχω μετοχές στην hec :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.