Jump to content

Aλλαγη Vcore στο bios?

GoriLLakos1442169075

Recommended Posts

Λοιπον εχω μια x800xl 256 ΑGP

Θελω να βρω ενα προγραμμα να κανω damp το bios,να μπω να κανω edit το ρευμα του πυρηνα,να το κανω save και μετα flash.......το προβλημα ειναι οτι δεν βρισκω κανενα προγραμμα να κανει κατι τετοιο .......δηλαδη να μου ανοιγει το bios για να του αλλαξω τα στοιχεια!

Ξερει κανενας κατι παραπανω????

Τα φωτα βλεπω οτι θες να του αλλαξεις...οχι τα στοιχεια....:D:D...τεσπα. Δεν καταλαβα τι εννοεις ακριβως. Εννοεις ενω εισαι μεσα στο bios να ανοιγει αυτο το προγραμμα για να πειραξεις το vcore η ασχετο...?

Θελω να ανοιξω το bios οπως ειναι γραμμενο σαν προγραμμα...πως να σου πω.......τον κωδικα του....!να το αλλαξω απο κει...να το σωσω και μετα να το ξαναφλασαρω σαν καινουριο bios!

Καταλαβες τωρα?

Φιλε νομιζω δεν με καταλαβες καθολου!

Ειπα οτι εχω μια ATI X800XL και με στελνιες στο φορουμ της Nvidia?

Αυτο που λεει εκει θελω να κανω και εγω αλλα για ΑΤΙ καρτα....της οποιας τα προγραμματα δεν ειναι ιδια καθολου....γιάυτο και ρωτησα...

Βασικα αυτα γινοντε σε nvidia απο οτι ξερω με απλα προγραμματακια...

Σε ati μονο Mod εχω δει να κανουν :?

Γιατι δε ψαχνεις για κανενα ετοιμο modded bios ?λογικα αν γινεται θα εχει κανει καποιος...

Εγω απο την αλλη το βρισκω εξαιρετικα δυσκολο να το κανεις αυτο :) με η χωρις προγραμμα, αυτη η αλλαγη που θες να κανεις μπορει να φαινεται μικρη αλλα για να το εφαρμοσεις στην πραξη προφανως θα θελει αλλαγη στον υπαρχων κωδικα του BIOS πραγμα το οποιο ειναι....εξωτικο.

Εγω απο την αλλη το βρισκω εξαιρετικα δυσκολο να το κανεις αυτο :) με η χωρις προγραμμα, αυτη η αλλαγη που θες να κανεις μπορει να φαινεται μικρη αλλα για να το εφαρμοσεις στην πραξη προφανως θα θελει αλλαγη στον υπαρχων κωδικα του BIOS πραγμα το οποιο ειναι....εξωτικο.

Εχεις λανθασμένη εντύπωση.

Αν υπάρχει πρόγραμμα δέν είναι καθόλου δύσκολο.

Open bios->change value->save & exit

New flash->ready to go

Το bios γίνετε edit σαν file στο δίσκο....και όχι απευθείας.

Kανένα από τα προγράμματα που κάνουν edit στο bios των ati δεν υποστηρίζει αλλαγή του vcore. Πάντως το καλύτερο απαυτά είναι το Rabit που το βρίσκεις εδώ .

Σε σχέση με τα άλλα έχει περισσότερες επιλογές και μπορεί να μετατρέψει bios καινούργιων καρτών (λειτουργεί με της δικιά μου Χ700Pro ενώ τα άλλα όχι).

@Evolution post#12 εχεις δικιο τελικα!Ειναι εξωτικο εντελως

@ΤASOS post#13 δεν ειναι τοσο απλο οσο λες το change.....ο απο πανω εχει δικιο...τα υπολοιπα ομως περι δισκου κτλ εχεις δικιο!

@CHr και εσυ δικιο...πουθενα δεν αλλαζει vcore & memory σε ΑΤΙ καρτες......μονο σε nVidia απο Bios.....σε Ατι μονο με hardmod...

@CmoS #8 modded bios δεν υπαρχουν......παρ'ολα αυτα μπορεις να κατεβασεις το bios της καρτας,το hex edditor, να ανοιξει το bios με το hex και να αλλαξεις καποια στοιχεια....και μετα παλι flash απο δισκο......ΑΛΛΑ μαλλον θα επισκευτω τον hipro για hard mod......απλα δεν ηθελα να την μονταρω γιατι ηταν δανεικη η καρτουλα...αλλα δεν το γλιτωνει.....χεχε!

Σας ευχαριστω ολους που βοηθησατε και δωσατε απαντησεις!

Βασιλης

αν το bios αποσπάται από την κάρτα και έχεις "ανταλλακτικά", μπορείς να το δοκιμάσεις.

αλλιώς καλύτερα να μην πειράξεις χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς κάνεις, γιατί μπορεί να την χάσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.