Jump to content

Βοηθεια Για Αγορα Laptop

Thanos1986

Recommended Posts

Ειναι το πρωτο μου post εδω, καλως σας βρηκα.

Θελω να αγορασω ενα Laptop, αλλα δεν ξερω τι παιζει στην αγορα και ειμαι και λιγο ασχετος και δεν θελω να με πιασουν κοροιδο, γι'αυτο και ζητω τη βοηθεια σας.

Βασικα θελω να μπορει να παιζει κανενα παιχνιδακι, δηλαδη να εχει καμια καρτα radeon mobility 9700 ή FX Go 5700, και απο οθονη μια 15αρα κατα προτιμηση widescreen μου αρκει...

Η μνημη δεν νομιζω πως ειναι θεμα αφου αποτι εχω καταλαβει(διορθωστε με αν κανω λαθος) ειναι απο τα σημεια στα οποια δεν υστερουν οι φορητοι των desktop, και αμα θελω την αυξανω, οποτε 512mb-1gb πιστευω θα ειναι αρκετα και θα τα προσφερουν ολοι...

Τωρα απο επεξεργαστες....το ΧΑΟΣ. Δεν εχω ιδεα τι παιζει. Το μονο που εχω ακουσει ειναι οτι οι P4 υπερθερμενονται (αρα κακοι για φορητο?) και οι pentium mobile ειναι πολυ καλοι στην διαρκεια ης μπαταριας.....απο Athlon64 δεν εχω ιδεα (διαφωτηστε με...).

Ουτε η διαρκεια της μπαταριας με ενδιαφερει ιδιαιτερα, αφου θελω τον φορητο κυριως επειδη μετακινουμε συνεχεια και οχι για τον δρομο....αλλα φυσικα οσο πιο πολυ διαρκει ειναι θετικο...απλα οχι αναγκαιο.

Επισης δεν ξερω τι γινεται στην ελλαδα με τους φορητους, περα απο τη μνημη μπορω να ζητησω να τον παρω με αλλο επεξεργαστη μεσα? (ιδιο προφανως απλα αλλη συχνοτητα, για οικονομικους λογους η για παραπανω αποδοση) Η πρεπει να παρω ακριβως αυτη τη συνθεση που πουλανε? Υπαρχει διαφορα ποιοτητας αναμεσα στις εταιρειες, ή περισσοτερο εμφανηση και πρεστιζ πληρωνεις?

Αν μπορειτε να μου εξγησετε λιγο τι παιζει, και να μου προτεινετε κομματια με μονο περιορισμο την καρτα γραφικων (να ειναι 9700 ή 5700, οχι κατωτερη) και την οθονη (να ειναι 15" κατα προτιμηση wide, αλλα οχι μεγαλυτερη ή μικροτερη) και αν ειναι δυνατον μεχρι 1700 ευρω (τελικη τιμη ΜΕ ΦΠΑ)...

Εφχαριστω προκαταβολικα και συγγνωμη για το μεγαλο post...

Γενικά έχεις 2 λύσεις.

Α) Επώνυμο

Β) Σύνθεση (aka πλαίσιο, multirama)

Τα παρακάτω είναι κατά κανόνα και όχι απόλυτα

Αναλυτικά

Α) Το επώνυμο έχει τα βασικό ++ της ποιότητας κατασκευής. Ξέρεις οτί δε θα κουνίεται το keyboard, δε θα παίζει η μπαταρία κτλ κτλ. Αλλό βασικό χαρακτηριστικό είναι το status που σου προσφέρουν πχ ένα Sony Vaio ή ένα acer ferrari :tomato:

Βασικό μειονέκτημα είναι οτί δεν αναβαθμιζονται σχεδόν καθόλου και οτί όλα τα service τους γδέρνουν + οτί αργούν να στα επιστρέψουν. (εκτος απο την IDEAL)

B) Η σύνθεση έχει το βασικό πλεονέκτημα οτί μπορείς να φτίαξεις αυτό που θές. Πχ εάν είσαι προιστορικός τύπος μπορείς να βάλεις floppy ή να βάλεις παράλληλη. Εάν δεν έχεις δει ποτέ σου δισκέτα και γεννήθηκες με ένα usb stick τότε γλιτώνεις βάρος και χρήμα.

Ακόμα η σύνθεση έχει το πλεονέκτημα οτί αναβαθμίζονται σχεδόν όλα τα κομμάτια άμεσα και σε λογικά οικονομικά πλαίσια. Φυσικά μην περιμένεις να πάρεις ένα μηχάνημα που να έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής και φυσικά είναι αρκετά βαρύτερα από τα έτοιμα. Θεωρητικά πάντα υπάρχει stock απο spares και εάν ισχυεί το ίδιο με τα rma του πλαίσιου και στα laptops τότε είναι 100φορές καλύτερο απο τα multyrama.

Τέλος έχω να πω γενικά εξής

Μην πάρεις Backard Bell

Τα καλύτερα ηχεία τα έχουν τα TOSHIBA καθώς και το καλύτερο service από έτοιμα

Το θέμα της ζέστης δεν είναι πρόβλημα καθώς πιστεύω πως έχω στο backard bell τον πιο καυτό επεξεργαστή σε φορητό. barton xp-m 2600+ και ως τώρα μου έχουν αλλάξει μια φόρα μόνο computer.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Βασικό μειονέκτημα είναι οτί δεν αναβαθμιζονται σχεδόν καθόλου

Ενταξει μην υπερβαλλουμε κι ολας. Μια χαρα αλλαξα RAM, HDD & DVDRW.

- Η RAM μου πηρε 5-8' να την κανω απο 512Μ->1024Μ

- Ο σκληρος αναβαθμιστηκε απο 80Gb 4.200rpm σε 60Gb 5.400rpm μεσα σε 10-15' (Δεν συμπεριλαμβανω την εγκατασταση λειτουργικου)

- Το DVDRW υποβαθμιστηκε (lol) σε DVD player. Ηταν 4x +R και το ξεφορτωθηκα με στοχο να παρω καποτε το NEC 6500A (Οοοταν θα ξαναπιασω δουλεια...)

Το DVDRW ηταν απο τις δυσκολοτερες αλλαγες, γιατι περιελαμβανε και αλλαγη προσοψης (κατι που μου κοστισε αλλα 20' επιπλεον), αλλα μη κοροϊδευομαστε, οχι και "σχεδον καθολου" αναβαθμισημα...

το να βάλεις παράλληλη δεν εξαρτάται από το αν το θες εσύ, αλλά από το αν το χει η μητρική που θα επιλέξεις. και οι συνθέσεις που λές προκατ είναι, απλά διαλέγεις cpu - μνήμη και dvd, τα άλλα εξαρτώνται από τη μητρική - κουτί του λάπτοπ.

εγώ είμαι σαφώς υπέρ του επώνυμου.

σε compaq πάντως που έβαλα χέρι, η δυσκολία ήταν σε πολύ λογικά επίπεδα + ότι τα επώνυμα έχουν πολλές φορές guide για το πως θα το εγχειρήσεις, τουλάχιστον βρίσκεις σε pdf. (service guide).

του πλαισίου δεν ξέρω αν έχει. cpu είχα αλλάξει, όχι κάτι περιφερειακό.

Εψαξα λιγο online και βρηκα μια εταιρεια που πουλαει και σκετα "κουτια" notebook με οθονη, mobo και καρτα γραφικων και βαζεις και μονος σου επεξεργαστη, μνημη δισκους drives κλπ.

link : http://store.ekm.com/yhst-1287896988919/notebooks.html

Μεγαλη εντυπωση μου εκανε το μοντελο 259ΙΑ, που εχει οθονη 15.4" 1680x1050! και radeon 9700 256mb! και παιρνει pentium mobile. Η τιμη του φαινεται πολυ καλη....εκανα μια προχειρη συνθεση με 1Gb ram και επεξεργαστη 1.8, 60gb δισκο και dvd-rw και εβαλα και αποστολη international και βγηκε μονο 1427 ευρω (αν το δολαριο ειναι ακομα περιπου στα 0.8 ευρω)...

Φυσικα δεν χρειαζομαι τετοια αναλυση στην οθονη, ουτε 256mb στην καρτα γραφικων....αλλα τετοια τιμη δεν εχουν ουτε αρκετα χειροτερα laptops που βλεπω εδω...

Επισης αν καταλαβα καλα, και καποια απο τα "επωνυμα" χρησιμοποιουν τις ιδιες συσκευασιες...ας πουμε διαβασα οτι το Fujitsu siemens amilo A, χρησιμοποιει το 258ΚΑ απο εκεινο το site, και οντως σε φωτογραφιες φαινονται πανομοιοτυπα...

Ειμαι αρκετα μπερδεμενος, βλεπωντας προσφορες οπως η παραπανω, δεν θα ηθελα να χρυσοπληρωσω κατι εδω και να ειναι χειροτερο απο κατι αλλο που θα μπορουσα να παρω και μαλιστα φτηνοτερα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.