kbilly13 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2005 Μιας και θέλω να γίνω (ακόμα) πιο γρήγορος, σκέφτηκα τα εξήςΥπόψιν θέλω να κάνω κινήσεις ουσίας, και πείτε μου αν αξίζει τον κόπο (και το χρήμα βέβαια)...Α64 Χ2 3800+Επιπλέον 2*512 ίδιες με αυτές που έχω: είναι με Infineon chips και σημειωτέον ..single sided. Θα παίξουν με 1Τ με τον Χ2?2*80gb sataII(Hitachi?) σε raid0 στον nvidia controller, και θα μείνει και ο 160άρης για back-up (στον silicon)Plextor dvd-rom (ata-66) στον nvidiaPlextor dvd-rw sata στον silicon (δέχεται optical drives?)Nα μειώσω όσο γίνεται το "bottleneck" των δίσκων, να ελευθερώσω πόρους, και να γίνει το μηχάνημα πιο "multitasking"Nα μπορώ π.χ. να κατεβάζω ή να γράφω μία ταινία, να έχω το dsl να κατεβάζει και να μπορώ να τερματίσω και κανα game που τα έχω παρατήσει... ζητάω πολλά?Θα δω ουσιαστική διαφορά με τα παραπάνω?
JimmyFox Σεπτέμβριος 8, 2005 #2 Σεπτέμβριος 8, 2005 Οτι θα δεις θα δεις, αλλά θεωρώ υπερβολή τα plextor. Ένα LG 4163Β dvd-ram σου γλυτώνει κάποια χρήματα και γράφει σε 16x πάρα πολύ καλά (Philips και Maxell χρησιμοποιώ σε 16x). Ενώ τα lg dvd-roms είναι επίσης άριστα διαβαστήρια.Για δίσκους ξέρεις οτι είμαι φανατικός των seagate γιατί βάζω την αξιοπιστία πάνω απ'όλα. Και σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν αργοί. Όσο για τις μνήμες... κανείς δε ξέρει. Με τον ενσωματωμένο mem controller που -ίσως- αλλάζει από rev. σε rev. δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Θα βρεις όμως τα ίδια τσιπάκια?
spresv Σεπτέμβριος 9, 2005 #3 Σεπτέμβριος 9, 2005 Θα δεις σιγουρα διαφορα, και αν εχεις τα λεφτα να τα δωσεις, δωστα. Τη μεγαλυτερη διαφορα θα τη δεις με το raid στους δισκους.Αν περισσεθει κανα ευρω ριξε και ενα νερο στο cpu για καλυτερα αποτελεσματα.
SLN Σεπτέμβριος 9, 2005 #4 Σεπτέμβριος 9, 2005 Πολυ καλη επιλογη ο 3800+. Ακομα δεν εχουν αναφερθει μπανανες και εχεις καλες πιθανοτητες να πανε και οι 2 πυρηνες πιο ψηλα απο τον single core που ειχες..... Απλα να ξερεις οτι θα χρειαστεις λιγο καλυτερη ψυξη... Για τις infineon δεν μπορω να σου απαντησω, αλλα γενικα οι μοναδικες μνημες που ξερω σιγουρα οτι παιζουν 4χ512 σε 1Τ ειναι winbond (που αγορασε την winbond αν δεν κανω λαθος ). Γενικα ειναι λαχειο. Καλυτερα να τις πουλησεις ολες και να πας σε 2Χ1G... Πολυ γρηγορο το raid που θες να φτιαξεις αλλα καλυτερα να πας σε 2χ160 (Τ7Κ250) κατα την γνωμη μου μια που το 80-160 εχει πολυ μικρη διαφορα την τιμη τους (20-30 ευρω νομιζω) ενω οι δισκοι ΔΕΝ ειναι ιδιοι. overkill plextor sata...( παρολο που κι εγω το ζαχαρωνω...) προτιμω να δωσω την διαφορα για τα.... 2Χ1G
Gr_God Σεπτέμβριος 9, 2005 #5 Σεπτέμβριος 9, 2005 Για μενα για αυτα που θες μονο ο Χ2 αξιζει (και μονο αν τον θες για multitasking) και το raid των δισκων. Ολα τα αλλα τα βλεπω σαν πεταμενα λεφτα.
kbilly13 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #6 Σεπτέμβριος 9, 2005 Με βάλατε σε σκέψεις ... και καλά κάνατε!Καλά, για επεξεργαστή συμφωνούμε..Ο λόγος που θέλω το sata dvdrw, είναι για να αποφύγω όσο το δυνατόν το ide της nvidia... το θέμα είναι να σιγουρευτώ ότι ο silicon παίζει με οptical drive sata... αλλιώς δεν έχει νόημα - θα πάω σε κάτι (αρκετά) φθηνότεροΓια δίσκους, και για το raid0, με βλέπω να καταλήγω τελικά σε 2 80άρηδες seagate (έχουν την τεχνολογία NCQ από ότι ξέρω, έτσι δεν είναι?)Τώρα για μνήμες... έκανα το "λάθος" και έπαιξα για κάποιο διάστημα με 2gb... και γλυκάθηκα, δύσκολα θα το ξεπεράσω, και ας είναι και με 2Τ στη χειρότερη - είναι καλύτερα SLN 2*1gb (double sided), από 4*512 (single sided)?Γιατί προτιμάς τα 2*1gb?Όσο για την ψύξη, έχω μία Arctic freezer64 χάλκινη βάση,heatpipes, aluminium fins...φθηνή είναι, αλλά πολύ πιο αποτελεσματική από τη μαμίσια και πολύ πιο αθόρυβη - δεν θα καταφύγω σε πιο "εξωτικές" λύσεις, εξάλλου θα μπει και πλαινός 12άρης που θα βοηθήσει πολύ, και θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν καταφέρω 2400-2500Μhz με τον Χ2
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.