billpeppas1442169085 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2005 Όπως είναι ήδη γνωστό οι κατασκευαστές μητρικών τώρα τελειώνουν/βελτιστοποιούν τις μητρικές τους με το νέο chipset της ATi, το ATi Radeon Xpress 200 ( code name RD480 ). Με το νέο chipset αυτό έρχεται και η δυνατότητα χρήσης 2 καρτών γραφικών PCI Express της ATi μαζί. Αυτή η "δυνατότητα"/τεχνολογία ονομάζεται ATi CrossFire και είναι αντίστοιχη με την τεχνολογία SLI της nVIDIA ( υλοποιούνται με διαφορετικό τρόπο όμως ) Όπως είναι κατανοητό, αν θες να χρησιμοποιήσεις 2 κάρτες γραφικών της ATi χρειάζεσαι μητρική με το νέο chipset της ATi. Αν θες να χρησιμοποιήσεις 2 κάρτες γραφικών της nVIDIA χρειάζεσαι μητρική με το chipset nFORCE 4 SLI της nVIDIA. Στην περίπτωση μονής ( μιας ) κάρτας, μπορείς να βάλεις ότι θες ( δηλαδή μπορείς να δουλέψεις μια GeForce πάνω σε motherboard με το νέο chipset της ATi, και αντίστοιχα μπορείς να βάλεις μια κάρτα της ATi σε μητρική με chipset της nVIDIA ). Μια από τις πιο "αναμενόμενες" μητρικές κάρτες με το νέο chipset της ATi είναι η επερχόμενη DFI. Και πιο συγκεκριμένα το "μεγάλο" μοντέλο, η DFI LanParty UT RDX200 CF-DR, η οποία υποστηρίζει το CrossFire ( 2 κάρτες γραφικών της ATi μαζί ). Οι παραλαβές της νέας μητρικής θα ξεκινήσουν κατά τις 28 του μηνός ( Σεπτεμβρίου ). Τυγχάνει να έχω την δυνατότητα να φέρω 50 τέτοιες μητρικές για πώληση ( καινούργιες κανονικά, με εγγύηση κλπ ) ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ( ΜΕ ΦΠΑ ΣΥΜΠΕΡ. ) = 225 ευρώ Όποιος θέλει να την αγοράσει ας μου στείλει ένα PM. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά της μητρικούλας Περιμένω τα PM σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Σεπτέμβριος 8, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 εχεις καμια πληροφορια για τα μικροτερα μοντελα? γιατι μαλλον εκει θα παιχτει το παιχνιδια καθως οποιον ''poweruser'' εχω ρωτησει δεν υποστηριζει τη νοοτροπια 2 καρτων γραφικων μαζι Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Σεπτέμβριος 8, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2005 εχεις καμια πληροφορια για τα μικροτερα μοντελα? γιατι μαλλον εκει θα παιχτει το παιχνιδια καθως οποιον ''poweruser'' εχω ρωτησει δεν υποστηριζει τη νοοτροπια 2 καρτων γραφικων μαζι Αν και το έχω αναφέρει στο "ATi CrossFire equipped motherboards thread" : Τα μοντέλα που θα βγούν με το νέο chipset της ATi είναι ακριβώς αντίστοιχα με τα τωρινά της σειράς nF4, συγκεκριμένα: DFI LanParty UT RDX200 CF-DR ~ DFI LanParty UT nF4 SLI-DR DFI LanParty RDX200 CF-DR ~ DFI LanParty nF4 SLI-DR DFI LanParty RDX200 CF-D ~ DFI LanParty nF4 SLI-D DFI LanParty RDX200 ~ DFI LanParty nF4 Ultra-D Επίσης αντίστοιχα περίπου θα είναι και τα prices Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 FIRST POST UPDATED.Προστέθηκε η τελική τιμή.Όποιος ενδιαφέρεται ας στείλει ένα PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Σεπτέμβριος 9, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2005 Στο κουτάκι της και έτοιμη για νέα ρεκόρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.