Jump to content

Γνώμες για LG CRT 19"

testcy

Recommended Posts

εγω φιλε μου εχω μια LG CRT 17" απο το 2001 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. σηκωνει μεχρι 1600χ1200 αναλυση στα 85 Ηz και για τα χρονια της ειναι μια χαρα. σαν μαρκα παντως ειναι πολυ αξιοπιστη και μου εδωσαν και 3 χρονια εγγυηση οταν την αγορασα.

Θέλω να μπορώ να δουλεύω σε 1600*900 ή σε ποιό ψηλή ανάλυση. Για να έχω αυτή την ανάλυση σε TFT θα πρέπει να πάρω 20" και πάνω. Είχα δει την T910B παλιά αλλά δεν μου άρεσε και σκεφτόμουν αν τα καινούργια μοντέλα είναι καλύτερα.

H T910B είναι το πολύ Low-end μοντέλο της LG.

Εδώ και ένα-ενάμιση χρόνο χρησιμοποιώ την F900P.

To μόνο της μειονέκτημα είναι οτι το ορατό πλαίσιο είναι κάπως... κοίλο. Θα σε ξενίσει την πρώτη φορά που θα την δείς λόγω του οτι είναι απόλυτα επίπεδη αλλά θα το συνηθίσεις.

Κατά τα άλλα τα πάντα κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα. Καλά χρώματα, πολύ καλά refresh rates και αναλύσεις και ίσως η πιο ξεκούραστη CRT οθόνη που έχεις δει ποτέ.

Υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ της F900P και F900B; Από ότι έχω διαβάσει χρησιμοποιούν και οι δύο την ίδια τεχνολογία αλλά η P υποστηρίζει ποιό ψηλές αναλύσεις από την Β.

To οποίο σημαίνει οτι η P έχει σαφώς καλύτερα ηλεκτρονικά.

Οι διαφορές όμως επεκτείνονται και στην εμφάνιση αφού το πλαστικό πλαίσιο της P είναι ασημένιο ενώ την Β είναι γκρι ματ. Επίσης, οι Β έχει 2 USB αντί τα 4 της P και είναι πιο αδύναμα.

Αυτό που δεν ξέρω στα σίγουρα είναι αν η Β έχει BNC connectors όπως η Ρ αν και δε νομίζω.

Ο john_dr έχει την Β οπότε είναι πιο αρμόδιος να μιλήσει γι'αυτήν.

Λοιπόν μιας και ο super mod δεν έχει καλή μνήμη.... :p

Η Β έχει δύο USB που υποστηρίζουν περιφεριακά με max ρεύμα 100mA. H P 4 με max 500mΑ. Με λίγα λόγια. Το πολύ να βάλεις κανένα πληκτρολόγιο πάνω στην B αλλά όχι π.χ. web camera.

Η Ρ έχει BNC η Β το ονειρεύεται.

Η Ρ έχει max 110KHz η Β 98KHz. Τι σημαίνει αυτό? Καλύτερα refresh rates για την P. Αν η Β π.χ. σηκώνει μέχρι 85Hz στα 1280Χ1024 η Ρ μπορεί να σηκώνει 100Hz.

Όπως στα λένε και τα παιδιά παραπάνω. Έχω την B και απλά θα σου πω ότι αν σε ικανοποιεί η ανάλυση 1280x1024@85Hz θα σε καλύψει στάνταρ, και όντως είναι flat 100% που σημαίνει ότι θα σε κουράσει στην αρχή (θα τη βλέπεις με τα κοίλα προς τα μέσα) αλλά είναι από τις πιο ξεκούραστες οθόνες που έχω δουλέψει..

Τώρα αν αντέχει η τσέπη σου για την P και μόνο που δίνει 100Hz στην ίδια ανάλυση αξίζει να την πάρεις...

Υ.Γ.: Άλλη μια διαφορά μεταξύ των B & P είναι ότι η δεύτερη έχει καλύτερη θωράκιση οπότε δεν την επηρεάζουν τόσο εξωτερικά μαγνητικά πεδία (κινητά, ηχεία, μαγνήτες κλπ)

Η Β μπορεί να προσφέρει καθαρή εικόνα σε ελάχιστη ανάλυση 1600*900 ή ψηλότερη και να είναι και ξεκούραστη;

Έχει 75Hz στα 1600Χ1200 που είναι οριακά πάνω από το όριο των 72Hz που είναι το ελάχιστο για ξεκούραστη χρήση.

• 2 weeks later...

Πολύ καλή η F900P, το μόνο που δεν μου άρεσε ειναι τα κουμπία των ρυθμίσεων και εκείνο του ON/OFF τα οποία θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα νομίζω. Πειράζει να μένει συνέχεια η οθόνη αναμένη όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός ή είναι καλύτερα να την κλείνουμε πάντα από το ΟN/OFF όταν κλείνουμε τον υπολογιστή;

Για την οθόνη καλό είναι να μη μένει πολύ καιρό κλειστή αλλά ούτε και άνοιξε κλείσε συνέχεια. Αν την κλείνεις πχ το βράδυ και την ανοίγεις το πρωί νομίζω είσαι ok.

Και κάτι ακόμα που δεν είμαι σίγουρος βέβαια είναι ότι οι crt ακόμα και όταν είναι κλειστό το monitor συνεχίζουν να εκπέμπουν μαγνητικά κύματα (μάλλον γιατί μένει ο μετασχηματιστής υψηλής ανοιχτός) και όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι ένας λόγος για να την κλείνουμε τελείως όταν δεν χρειάζεται…

Πρέπει να την κλείνουμε απο το κουμπί ΟΝ/ΟFF ή μπορούμε να το αφήνουμε αυτό πάντα ON και να κλείνουμε την παρόχη ρέυματος προς την οθόνη μετά που θα κλείσουμε τον υπολογιστή εντελώς;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.