Jump to content

Χρηση τροφοδοτικου χωρις μητρικη

metal

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια, θελω να χρησιμοποιήσω το τροφοδοτικό μου (ATX) χωρις την μητρικη. Εχω ακουσει οτι πρεπει να γειωσω το πρασινο καλωδιο , ομως οταν το συνδεω λειτουργει για 2-3 δευτερολεπτα και μου σβηνει! Δοκιμασα να του συνδεσω μια αντισταση 160Ωμ και δουλεψε. Παρ'ολα αυτα οταν τραβαω το παραμικρό ρευμα πχ. μια λαμπα uv (5mA) σβηνει, πραγμα που δεν συμβαινει οταν το συνδεσω στην μητρική. Καμια ιδέα για το τι μπορω να κανω?

Πολλά τροφοδοτικά σβήνουν αν δεν εχουν φορτίο. Αν συνδέσεις μια συσκευή πάνω που να τραβάει κάποιο αξιοπρεπές ρεύμα (πχ οχι μονο ενα φανακι) τοτε θεωρητικα απλα γειωνοντας το πρασινο δεν θα πρεπει να σου σβηνει και δεν χρειαζεται αντισταση.

Εχοντας συνδεδεμενη μονο την συγκεκριμμενη αντισταση λειτούργεί, οταν προσθεσω την λαμπα uv τοτε σβήνει

Εχοντας συνδεδεμενη μονο την συγκεκριμμενη αντισταση λειτούργεί, οταν προσθεσω την λαμπα uv τοτε σβήνει

Τοτε απλα ειναι απο τα ευαισθητα. Και εμενα ενα antec που ειχα εσβηνε οταν αναβα το cold cathode και επαιζε μια χαρα.

Η απλα η UV σου ειναι σπασμενη!

Πως εξηγεις ομως το οτι οταν ειναι συνδεδεμενο στην μητρική λειτουργει κανονικότατα και σε μεγαλυτερα ζόρια?

Πως εξηγεις ομως το οτι οταν ειναι συνδεδεμενο στην μητρική λειτουργει κανονικότατα και σε μεγαλυτερα ζόρια?

Καμια σχεση, μπορει να νομιζει οτι το φως κανει 'σωμα' προκαλωντας εστω και ελαχιστο 'θορυβο' στην γραμμη, γιαυτο και σβηνει. Το κυκλωμα προστασιας του το κανει. Δεν ζοριζεται.

Υποθεσεις κανω παντα.

Η uv οπως ειπα δουλευει στο ιδιο τροφοδοτικο αλλα μονο οταν αυτο ειναι συνδεδεμενο στην μητρικη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.