Jump to content

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ! 9800 PRO!!

circi

Recommended Posts

τα προβλήματα με την 9800 συνεχίζονται...

αλλάζω motherboard και πετάω την soltek

(που για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να σπρώξω πολύ το cpu και την agp μέσω του βίος!)

αγοράζω μια gigabyte 8IPE 1000

που όπως μου είπε ο τύπος που μου την πούλησε έχει βίος ειδικό φτιαγμένο για overclocking...

είχε δίκιο....

βάζω την gigabyte ξαναπερνάω τα τελευταία drivers ( omega 5.7 catalyst) και βάζω το σύστημα να δουλέψει ως εξής :

intel pentium 2,6---->3,05ghz

(το cpu στους 52-57 βαθμούς δούλευε)

την 9800 προ 128 mb:

cpu: 378---> 405

memory:337--->364

και ανέβαζα την τάση 0,1 volt

(στα όρια την πήγα και έβαλα και "ψικτρακια" στις μνήμες~αν την ανεβάζω άλλο σπάνε τα γραφικά και γεμίζει η οθόνη artifacts)

<επίσης ανέβασα την τάση στην RAM>

έκανα το test aquamark 3 και έβγαλα αυτή τη φορα 31.217marks (1000 περισσότερα από πριν.)

cpu: 5.111 marks

gfx: 4.494 marks

τι μπορεί να φταίει για το χαμηλό score??

το σύστημα μου είναι:

intel pentium 2.6---> 3.0Ghz

GiGabyte 8IPE 1000

club radeon 9800 pro 128 mb

1024 ram 400Mhz

sound:hercules fortissimo 3 7.1

40 gb seagate 10.000 rpm

cd-r:samsung rw 52/32/52

dvd: asus quietrack 16x max

exw kati lathos panw sto systyma mou?

1000 ευχαριστώ εκ των προτερων

η 9800 τουλάχιστον αυτή που έιχα, είχε την ιδιοτροπία να χαμηλώνει απότομα τις επιδόσεις της, οταν την κλόκαρα πολύ κοντα στα άκρα της.

δοκίμασε να τρέξεις τα benches με default πυρηνα, και μετα αρχισε να ανεβάζεις λίγο λίγο.

Φαντάζομαι οτι οι Omega Που χρηιμοποιείς δεν ειναι soft modded ετσι?

κοίταξα το smartgart...

μπορώ να διαλέξω μεταξύ 4x και 8χ...

τα 1x και 2x είναι σαν αόρατα...σαν να τα χρησιμοποιώ δηλαδή...

πάω και επιλέγω 8χ και μου λέει ότι ο υπολογιστής θα ελέξει τις νέες ρυθμισεις και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση...

το ξαναξεκινάω και δεν συγκρατεί το 8χ....

(η motherboard υποστηρίζει 8χ στάνταρ!)

πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο βίος?

κανε απεγκατάσταση τους οδηγούς και δοκίμασε τους official catalyst

αν δε πκατσουν καλα με τη πρώτη κατεβασε το http://www2.ati.com/drivers/cat-uninstaller.exe και ξαναβάλτους.

σίγουρα είναι θέμα οδηγών.

απεγκατέστησα τους drivers του omega και πέρασα τους original τις ati 5.8 με το control center...αλλα τίποτα...τα ίδια και χειρότερα...

τι φταίει ρε ******?

31.000 δεν είναι πολύ λίγο για το σύστημα μου?

Κοιτα επισης η καρτα να ειναι σε "optimal performance" απο τα display settings και σε 8χ AGP λειτουργια (απο bios -->initial display = agp, 8x mode αν εχει)....

Τι PSU εχεις και ποσα Αμπ δινει στη +12 ? Μηπως εχεις κανα αρχαιο 250/300 Watt no name ?

Η καρτα εχει πειραχτει στο παρελθον ? Αφαιρεση ψυκτρας κλπ??

δεν έχει display settings...

πως μπορώ να βάλω την κάρτα σε θξ?εκτος από βίος...με κάποιο πρόγραμμα ίσως?

καινούριο είναι "τοτροφοδοτικο" 400watt

έχω αφαιρέσει μια φορα την ψήκτρα και έχω βάλει arctic sliver 5...αλλα την ξαναέβαλα κανονικά πάνω στην κάρτα....

Αν δεν εχει setting sto bios 8x πρεπει να μπανει αυτοματα.

Εχει αλλο ενα bios setting -->Initial Display βαλτο σε AGP οχι PCI

Εχει display settings sta windows (windows display properties)--> 9800 Catalyst/Omega Properties --> direct3d -->Max Performance. TRY THIS

έχω αφαιρέσει μια φορα την ψήκτρα και έχω βάλει arctic sliver 5...αλλα την ξαναέβαλα κανονικά πάνω στην κάρτα....

Mηπως δεν παταει τοσο καλα τωρα? Εχω ακουσει επισης οτι η AS5 μπορει να γινει ηλεκτρικα αγωγιμη και να σου @@@σει το core αν υπαρχει αρκετη. Νομιζω ceramique συνιστουν για GPU. Αλλα τοτε λογικα θα τα ειχε παιξει τελειως η καρτα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.