Jump to content

WD 36.7 raptor

Elpis1442169068

Recommended Posts

Θα αλλάξω λίγο μοτίβο..

Όσοι έχετε, ή εχετε δεί από κοντά raptor ξέρετε την διαφορά από οποιονδήποτε άλλο, μη scsi δίσκο, στην ποιότητα κατασκευής.

δεν καταλάβαινω τι εννοεις. Προφανως δεν μπορω να κρινω την ποιοτητα κατασκευης (καλυτερη/χειροτερη). Η μονη διαφορα του ειναι οτι εχει καποια heatsinks που απαιτουνται (??) για την απαγωγη της μεγαλυτερης θερμοτητας που εκλυεται λογω των 10Κ....

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Σιγουρα μπορεις να πεις οτι κατασκευαστικα οι Raptor εχουν το κατι παραπανω .

Απλα οι 36αρηδες ειναι μικροι και μετα απο τα 20-25GB η ταχυτητα διαμεταγωγης αρχιζει και πεφτει.

Με εναν 80αρη την διατηρεις για πολυ παραπερα . Λογικο αυτο λογο χωρητικοτητας. Δεν εχει ομως τα ms . Aρα στο seek/access ο raptor κερδιζει.

Δηλαδη οι Raptors εκτος απ τις 10κ rpm τι αλλο τεχνολογικο ατου διαθετουν εναντι ενος αλλου πιο γηινου δισκου;Παντως ειναι ματαιοδοξια οι Raptors οπως λεει ο φιλος ο Κrisiun.Και μην μου πειτε αν ειχες λ7 δεν θα μιλαγες γιατι αν τα χα θα στηνα συστημα scsi με 15k rpm δισκους και θα ποσταρα συνεχως benches για να μας κανω κομπλεξικους(αυτο και αν ειναι ματαιοδοξια...).Τεσπα, τι λενε οι Maxtor Maxline 3?Τους δουλευει κανεις;

Επειδη σκεφτομαι να αγορασω και εγω εναν εχω δυο ερωτησεις :

1)Ζεστενονται περισσοτερο απο οτι αυτοι που δουλεουν στις 7200 ??

γενικα αν ζεστενονται περισσοτερο εως και σε επικινδυνο βαθμο.

2)Εχετε διαβασει/ακουσει για 36.7 raptor να τα φτυνουν ?? :067: καπουτ δηλαδη

1) Ναι , ζεσταινονται . Λογικο ειναι εξαλλου. Φυσικα θα πρεπει να εχεις ενα fan να τους ριχνει πανω , οπως εξαλλου σε καθε δισκο που εχεις .

2) Ναι , και μαλιστα αρκετους . Βεβαια εχουν πουληθει και πολλοι raptor , αλλα οταν εψαχνα για να αγορασω ενα ζευγαρι μεταχεριρισμενο , απο τις 3 αγγελιες που ειδα και αξιζαν τον κοπο , ο ενας παντα ηταν απο RMA. Και στο εξωτερικο σε αγγελιες /ebay εχω δει πολλους που εχουν γυρισει απο RMA.

Αυτο ομως ειναι και παλι λογικο . Αν πουλαει ενας δισκος πολυ , λογικο ειναι να διαβαζεις για RMA .

Στο 95% των περιπτωσεων για home χρηστες οι raptor κουβαλανε ΜΟΝΟ το λειτουργικο και τα προγραμματα. Ολες οι αποθηκευσεις γινονται στους αλλους δισκους οποτε και 36GΒ X 2 = 70 ΠΕΡΙΠΟΥ ειναι αρκετα...

Τωρα το αν αξιζουν τα λεφτα ειναι δικο σου θεμα...

Ο θορυβος δεν ειναι ενοχλητικος σε καμμια περιπτωση εκτος κι αν εισαι υπερευαισθητος και το υπολοιπο pc σου ειναι silent....

ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

Αξιζουν και παρααξίζουν την διαφορα. Εχω 2 σε raid 0 (striping cluster size 16) δουλεύουν 2 χρονια 24/7 (folding) και πάνε σφαίρα. Θορυβος οχι ιδαιτερος.

Εχω το λειτουργικό και της εφαρμογές και για storage 2 Maxtor 300 GB Maxline III NQC

raid.jpg

Οι δικοί μου με 121 mb/s max - 99,2 average

ξερεις τι διαφορα εχουν 2 15rpm scsi320 απο τους 2 ραπτορς σε ραιδ-0 ???

Ελαχιστη, αν δε βαλεις και το κοστος... πας σε 4x raid που δεν εχει αντιπαλο.

οταν λες ελαχιτση εννοεις πιο ελαχιστη απ αυτην ενως 7.200rpm με εναν 10.000rpm;Kαθοτι 2,800rpm με 5,000 ε, εχουν διαφορα

Tωρα παντως με τους νεους 80αριδες Hitachi SATA-ΙΙ NCQ εχουν εντονο ανταγωνισμο οι ραπτορες. Στα περισσοτερα τεστ πανε διπλα-διπλα. Εγω θα τους προτιμουσα λογω κοστους-αποδοσης.

καλά παιδία πήρα raptor σήμερα (τον μικρό μόνο για το OS και apz, όλα τα άλλα σε 200 seagate) και πάει σφαίρα! από το boot και μόνο βλέπεις διαφορά, και στο shutdown και στο defrag...τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτά έχω δει...

γνώμη μου τα αξίζει τα $$ του

του βαλα και τη zalman έτσι να υπάρχει...

Δεν πιστευω να ναι χαωδης οι διαφορες ενως sata(II) και ενως 36,7 ραπτορα.Ποσο δε σε Raid και δειτε το αποτελεσμα συγκρισης με τους Ηitachi sataII.Σιγουρα εχουν κατι το παραπανω οι raptorς αλλα αξιζει αυτη τη διαφορα των 80-90 ευρω;Με 130ευρω παιρνεις ενα τιμιοτατο συστηματακι και απλετο χωρο για εφαρμογες και αλλους συνδυασμους.Και ποιος δεν θα θελε Raid 0 τους Raptors στο συστημα του αλλα αξιζει να δωσεις τα επιπλεον χρηματα για τοσο μικρες διαφορες και τοσο λιγο χωρο;

Originally posted by cakrit

Για να βάλεις raptor σίγουρα θα βάλεις και data storage δίσκο. Οι raptor είναι για το σύστημα κι όχι για αποθηκευτικό χώρο. Και τα 30G είναι υπέραρκετά για σύστημα.

Για pc με ένα δίσκο, είναι προτιμότερο να βάλεις κάποιον πιο αργό και μεγάλο.

Φίλε cakrit, γιατί αυτό; Θέλω να πάρω τον μεγάλο raptor να υπάρχει μοναχός του στο σύστημα. Είτε για λειτουργικό πρόκειται, είτε για αποθηκεύσεις, η ταχύτητα σε file search και access δεν παραμένει πάνω-κάτω ίδια;

Φίλε cakrit, γιατί αυτό; Θέλω να πάρω τον μεγάλο raptor να υπάρχει μοναχός του στο σύστημα. Είτε για λειτουργικό πρόκειται, είτε για αποθηκεύσεις, η ταχύτητα σε file search και access δεν παραμένει πάνω-κάτω ίδια;

Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι με τις απαιτήσεις που έχουμε πλέον σε αποθηκευτικό χώρο μάλλον τα 70g είναι λίγα. Σε περίπτωση που είναι αρκετά, φυσικά και είναι πολύ καλή ιδέα να έχεις έναν raptor στο σύστημα, και με την προοπτική κάποια στιγμή να βάλεις και έναν 2ο σε raid. Τότε θα φανούν οι επιδόσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν σε data/system λόγω ταχύτητας, απλά λόγω χώρου.

ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

Αξιζουν και παρααξίζουν την διαφορα. Εχω 2 σε raid 0 (striping cluster size 16) δουλεύουν 2 χρονια 24/7 (folding) και πάνε σφαίρα. Θορυβος οχι ιδαιτερος.

Εχω το λειτουργικό και της εφαρμογές και για storage 2 Maxtor 300 GB Maxline III NQC

raid.jpg

Οι δικοί μου με 121 mb/s max - 99,2 average

νομίζω οτι πας λίγο αργά.. θα δοκιμάσω το απόγευμα και με το προγραμμα που χρησιμοποίησες

attachment.php?attachmentid=7989

Μαγκες εχω 2χ74 gb raptor σε raid0 και το συστημα ΠΕΤΑΕΙ!!!!

Η μερα με τη νυχτα σε σχεση με οτιδηποτε αλλο.

Και αξιζουν τα λ7 τους.Επεξεργαστες νεοι βγαινουν καθε μερα.Και καρτες γραφικων.Αυτο που σχετικα σου μενει ειναι ο σκληρος(ακομα εχω εναν 8αρι που ειχα στον p3 550 mhz μου!)

Εγω θα πω και κατι αλλο..

Οποιος δουλευει συστημα με 2 ραπτορς raid-0, η αναλογο, να μου πει αν μπορει πλεον να κατσει σε αλλο απλο συστημα και να μην φρικαρει σε χρονο dt.... :017:

Το ραιδ-0 or similar, ειναι μονοδρομος στα high end PC με πχ Α64, 7800GT κλπ.

Αλλιως uπaρχει bottleneck (kαι αμαρτια) απο το δισκο ...

Δύο raptors σε raid μας κάνει 300-380 ευρώ η σούμα. Αν με αυτούς και με κανά htpc (βλέπε thread των cases) το pc ξεκινάει απ'τα 550 ευρώ, μήπως ... να το ασφαλίζαμε; Πιθανόν τ'αμάξι νά'ναι φτηνότερο τελικά...

Δύο raptors σε raid μας κάνει 300-380 ευρώ η σούμα. Αν με αυτούς και με κανά htpc (βλέπε thread των cases) το pc ξεκινάει απ'τα 550 ευρώ, μήπως ... να το ασφαλίζαμε; Πιθανόν τ'αμάξι νά'ναι φτηνότερο τελικά...

Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις hiend pc (που να φυσάει που λέμε), ή απλά ένα pc.

Εδώ δίνουμε 150-200 € για κουτι, 150-200 για wc, μην συνεχίσω καλύτερα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.