Jump to content

Μέγιστη ανάλυση βίντεο σε ψηφιακές βιντεοκάμερες

sa1901

Recommended Posts

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά της.

Δεν ξέρω τι γίνεται, μιας και δεν την έχω ψάξει πολύ ακόμα. Αυτά που λέει ο Γιάννης μοιάζουν λογικά. Εγώ έχω τραβήξει μόνο μέσα στο σπίτι και το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε. Πρέπει να κάνω και μερικές εξωτερικές λήψεις και μετά να βγάλω συμπεράσματα. Βλέπουμε...

Στέλλα η konica inolta z3 βγάζει 640Χ480@30fps οπότε είναι απλά αδύνατο να ισχύει. Αν τελικά νευριάσεις διαμαρτυρήσου σε αυτόν που σου την πούλησε και κάνεχρήση του όρου περί μη ικανοποίησης μέσα στην πρώτη εβδομάδα (ή κάπως έτσι)

Λοιπόν ΌΛΕΣ μα όλες οι ψηφιακές mini DV τραβάνε σε ανάλυση 720x576 στην κασέτα σε 2 modes.

1)Sp με 25Mbps όπου η κασέτα κρατάει 1 ώρα και ο ήχος είναι 48khz stereo

2)Lp όπου μια κασέτα τραβάει 90 λεπτά με χαμηλότερο bitrate(αλλα ίδια ανάλυση) και ήχος 32Khz stereo( αλλα μπορεί να παίξουν 2 streams)

Δεν ξέρω τι εννοεί η stella για το 320x240 αλλα επειδή δεν ξέρω απέξω την camera 2 πράγματα μπορούν να συμβαίνουν :

a)Γραφει video όχι στην κασέτα αλλα στη μνήμη τις κάμερας σε format motion JPG

B)Γραφει κανονικά σε κασέτα, αλλα περνάει το video όχι μέσω καλωδίου firewire αλλα μέσω USB οποτε η κάμερα στέλνει mpeg1 stream.

Γενικώς το μοντέλο 850 είναι ωραία κάμερα.Προσοχή στο γεγονός ότι όλες οι κάμερες σε indoor λήψεις θέλουν πολύ φως έως παρα πολύ.Αλλιώς έχουν θόρυβο αρκετά ενοχλητικό.Σε φως ηλιου τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Οποτε δες αν πραγματικά γραφεις σε κασέτα το video, και μπορείς να δεις κιόλας την εγγραφη σε TV μέσω του καλωδίου που περιέχει η συσκευασία!Πάντως μην φοβάσαι , σε καμια περίπτωση η κάμερα σου δεν τραβάει σε 320x240, κάτι έχεις κάνει λάθος!

Γενικώς το μοντέλο 850 είναι ωραία κάμερα.Προσοχή στο γεγονός ότι όλες οι κάμερες σε indoor λήψεις θέλουν πολύ φως έως παρα πολύ.Αλλιώς έχουν θόρυβο αρκετά ενοχλητικό.Σε φως ηλιου τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

Αυτό πρέπει να είναι τελικά το πρόβλημα. Είναι απίθανο να συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Όπως είπα, μέσα στην βδομάδα θα φύγω εκτός Αθηνών και θα έχω την ευκαιρία και για πολλές εξωτερικές λήψεις.

B)Γραφει κανονικά σε κασέτα, αλλα περνάει το video όχι μέσω καλωδίου firewire αλλα μέσω USB οποτε η κάμερα στέλνει mpeg1 stream.

Η συσκευασία δεν περιλαμβάνει Firewire καλώδιο, παρόλο που η μηχανή έχει τέτοιου είδους υποδοχή. Με το USB καλώδιο που δίνει δεν μπορώ να κάνω σωστή μεταφορά των αρχείων; Όχι πως το καλώδιο κοστίζει (3€ το είδα στο e-shop), αλλά για να ξέρω, μην λέω βλακείες πάλι μετά...

για να βγάλει μεγαλύτερη ανάλυση πρέπει να κανεις την μεταφορά με το firewire, γιατί το usb είναι για τα μπάζα στις κάμερες, αυτό είναι το πρόβλημα

και με το tvout να το κανεις πάλι καλά γίνετε καλύτερα, από το usb όχι όμως από το firewire

και εγώ τα ίδια προβλήματα είχα όταν πρωτόπειρα την κάμερα μου sony trv12e mini dv και αυτή

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.