Whiteyez1442169121 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3, 2005 Έχω τον AMD64bit 3200+ socket 754 και σκέφτομαι να του βάλω νεράκι, θέλω έτοιμο και σχετικά φτηνό kit όμως γιατί δέν έχω χρόνο για μαστορέματα.Έχεται κάτι να προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Σεπτέμβριος 3, 2005 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 Αν θές να επιλέξεις επιμέρους κομμάτια για καλύτερη απόδοση....δές παρακάτω.http://www.checkmate.gr/products.php?cid=69 Αν θές τυποποιημένη και απολύτως φτηνή λύση αλλά με αξιοπρεπή απόδοση...τότεhttp://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling&cp_id=54665 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Σεπτέμβριος 3, 2005 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 Exω αυτο ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Water Cooling Kit Asetek KT03-L20 (03-L-3009) μονο πρεπει να παρεις εχτρα ανεμιστηρα.http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=WaterCPUcooling Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 3, 2005 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 και εγω στο συστημα της υπογραφής μου εχω το κιτ της asetek και ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez1442169121 Σεπτέμβριος 3, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 ''Αδύναμο'' φαίνεται, είναι εύκολο στην εγκατάσταση? επίσης χρειάζεται συντήρηση και αν ναι τι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 3, 2005 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκρισθεί με μία custom λύση, αλλά από ότι έτοιμο κυκλοφορεί ειναι ανάμεσα στα 1-2 καλύτερα.Στο σύστημα της υπογραφής μου και με 1,55v στον Α64 δε βλέπω ποτέ πανω από 41 αντε 43 στις πολύ μεγάλες ζέστες και θεμοκρασία δωματίου 25-27 βαθμοί, ενω συνήθως η θερμοκρασία κυμαίνετε γύρω στους 38-39.από συντήρηση δε θέλει τίποτα, απλά ανα καποιο διάστημα αλλάζεις τα νερά (Εγω το κάνω 1 φορά το μήνα) και καθαρίζεις το ψύγείο από τη σκόνη τακτικά.η εγκατάσταση ειναι βλακωδώς εύκολη...αλλά αν προκύψει οτιδήποτε εδώ είμαστε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez1442169121 Σεπτέμβριος 3, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 Απο θόρυβο τι λεεί? Λέω να το ''χτυπήσω''. Εγώ έχω μία της Tt (δεν θυμάμαι μοντέλο) με ένα 9'' ανεμιστήρα, αλλά επειδή η βλακώδης μαμα MSI έχει ένα τεράστιο πρόβλημα στις μετρήσεις θερμοκρασίας ίτε απτο bios ίτε απτο χαζό Core Center που δίνει.Με βγάζει 53 σε idle πάντα! και το vcore 1,62-1,63. Έχω κάνει 4 η 5 updates το bios δεν θυμάμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 3, 2005 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 από θόρυβο εξαρτάται πάντα τι ανεμηστήρα θα βάλεις, η αντλία ακούγεται ελάχιστα, και αν την βάλεις πάνω σε ενα υλικό που αποφοράει κραδασμούς δεν ακούγεται τίποτα.και οι θερμοκρασίες που ανέφερα πριν ειναι σε full load με folding... idle παίζουν γύρω στους 30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez1442169121 Σεπτέμβριος 3, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 Μάλιστα οκ, θα το κοιτάξω μιας και είναι και αρκετά φτηνώ. THANKS :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.N.O.O.P_D.O.G.G Σεπτέμβριος 3, 2005 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2005 hi μαγκες! :023: και γω δν αντεξα αλλο τις ζεστες :078: και ειπα να βαλω επιτελους νερο!!! Τελικα ειναι πιστευω Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τροπος ψυξης(για πολλους κ διαφορους λογους οπως π.καλη ψυξη και μηδεν θορυβος-ασφαλεια σε σχεση με ποιο extreme πραματα...) :109: .και απο θορυβο που ειπες φιλε πριν, ουτε που να το καταλαβαινεις οτι δουλευει...(τουλαχιστον ετσι ειναι σε μενα)-εχω : 1.EHEIM PUMP 1250 2.BLOCK CPU SILVERPROP 3. >> GPU >> 4.Σωληνες TYGON 3603 :045: 5.Ψυγειο τρανζιτ 240 (2Χ 120 FANS)γ@μ@μενα 200ευρω... :067: full load 35c ,idle 27cΘΕΛΩ PLZ να μου πει καποιος εμπειρος ποσα watt peltier μπορω να βαλω για καλη ψυξη στο system μου χωρις κινδυνο να γινει grill-ψισταρια και χωρις υγροποιηση(αφου εχω ιδη μια P3 με idle 65c,δν χρειαζομαι 2! :030: ) εννοειται παντα σε χρηση με watercoolsnoop dogg system : intel P43.2E@3,9GHZ :071: ,MOBO:ASUS C800E DLX(modded),GPU ASUS6600GT,HD SEAGATE SATA 200GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Σεπτέμβριος 4, 2005 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 hi μαγκες! :023: και γω δν αντεξα αλλο τις ζεστες :078: και ειπα να βαλω επιτελους νερο!!! Τελικα ειναι πιστευω Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τροπος ψυξης(για πολλους κ διαφορους λογους οπως π.καλη ψυξη και μηδεν θορυβος-ασφαλεια σε σχεση με ποιο extreme πραματα...) :109: .και απο θορυβο που ειπες φιλε πριν, ουτε που να το καταλαβαινεις οτι δουλευει...(τουλαχιστον ετσι ειναι σε μενα)-εχω : 1.EHEIM PUMP 1250 2.BLOCK CPU SILVERPROP 3. >> GPU >> 4.Σωληνες TYGON 3603 :045: 5.Ψυγειο τρανζιτ 240 (2Χ 120 FANS)γ@μ@μενα 200ευρω... :067: full load 35c ,idle 27cΘΕΛΩ PLZ να μου πει καποιος εμπειρος ποσα watt peltier μπορω να βαλω για καλη ψυξη στο system μου χωρις κινδυνο να γινει grill-ψισταρια και χωρις υγροποιηση(αφου εχω ιδη μια P3 με idle 65c,δν χρειαζομαι 2! :030: ) εννοειται παντα σε χρηση με watercoolsnoop dogg system : intel P43.2E@3,9GHZ :071: ,MOBO:ASUS C800E DLX(modded),GPU ASUS6600GT,HD SEAGATE SATA 200GBΘες πανω απο 226W τουλαχιστον μετα θες πολυ καλη μονωση για το αν θα γινει ψησταρια μονο αν κανει χαλασει η αντλια υπαρχει τετοια πιθανοτητα πιστευω....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Σεπτέμβριος 4, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 Θες πανω απο 226W τουλαχιστον μετα θες πολυ καλη μονωση για το αν θα γινει ψησταρια μονο αν κανει χαλασει η αντλια υπαρχει τετοια πιθανοτητα πιστευω.......Αν χαλασει η αντλια , οντως θα καει το peltier . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez1442169121 Σεπτέμβριος 4, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 υγροποιηση??? :102: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Σεπτέμβριος 4, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 υγροποιηση??? :102:Αυτο δεν προκειται να γινει σε απλη υδροψυξη . Παραπανω εγινε αναφορα σε peltier .Υγροποιηση γινεται οταν υπαρχει μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας στο νερο της υδροψυξης/block , με τον αερα του δωματιου . Ειναι οπως βλεπεις το χειμωνα τα τζαμια που θαμπωνουν .Εσενα ομως δεν σε ενδιαφερει κατι τετοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whiteyez1442169121 Σεπτέμβριος 4, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 Α! νόμιζα υπάρχει σε όλες τις υδροψύξεις (αν το είπα σωστα).Κάτι άλλο τι υγρό χρησιμοποιήτε? υπάρχει μέσα στην συσκευασία ενός κίτ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Σεπτέμβριος 4, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 Συνηθως απεσταγμενο/απιονισμενο . Μπορεις να βαλεις και 5% παραφλου ή καποιο αλλο χημικο , το οποιο θα βοηθησει για τη σκουρια και τη διαβρωση . Μη βαλεις ομως 50% ... ΜΟΝΟ 5%Υπαρχουν και υγρα , τα οποια βοηθουν και την θερμικη συμπεριφορα του νερου (. Και μαλιστα βρισκεις και στην Ελλαδα . Δε θυμαμαι ονομα αυτη τη στιγμη . Ειναι μια εταιρια στον Αγιο Στεφανο που τα πουλαει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 4, 2005 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 ασχετο..αλλά εγώ έχω βάλει μόνο παραφλού της wurth μέσα... τι μειονεκτήματα μπορεί να έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Σεπτέμβριος 4, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 ασχετο..αλλά εγώ έχω βάλει μόνο παραφλού της wurth μέσα... τι μειονεκτήματα μπορεί να έχει?Εξαρταται ποσο πηχτο ειναι . Μπορει δηλαδη να ζοριζει τον κυκλοφορητη και καποια στιγμη να τα παιξει.Αυτο μονο εσυ μπορεις να το καταλαβεις .Δευτερον , επειδη δεν ξερω τι ακριβως χαρακτηριστικα εχει της wurth , ισως (και το πιθανοτερο) οι θερμοκρασιες που σου δινει να μην ειναι καλυτερες απο απεσταγμενο/απιονισμενο νερο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Σεπτέμβριος 4, 2005 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 βασικά επειδή χρησιμοποιώ το ίδιο ακριβως στο αυτοκινητό μου ρέει όπως ακριβως και το απιονισμένο... (τουλάχιστον δε παρατήρησα διαφορά πίεσης στην έξοδο της αντλίαςόταν μετα την πρώτη αλαγή που είχα απιονισμένο έβαλα αυτό).δε το έβαλα για καλύτερες θερμοκρασίες αλλά για αποφύγή διαβρωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Σεπτέμβριος 4, 2005 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 4, 2005 βασικά επειδή χρησιμοποιώ το ίδιο ακριβως στο αυτοκινητό μου ρέει όπως ακριβως και το απιονισμένο... (τουλάχιστον δε παρατήρησα διαφορά πίεσης στην έξοδο της αντλίαςόταν μετα την πρώτη αλαγή που είχα απιονισμένο έβαλα αυτό).δε το έβαλα για καλύτερες θερμοκρασίες αλλά για αποφύγή διαβρωσης.Διαβρωση με χαλκινο block και ψυγειο (Γενικα ολα χαλκινα) ,γινεται λιγο δυσκολα , ακομη και αν χρησιμοποιεις νερο βρυσης .Αν ρεει ανετα σαν το νερο , δεν θα εχεις προβλημα . Και ο ΚΤΜ εχει βαλει κατι παρομοιο και το δουλευει ενα χρονο τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.