Jump to content

NEC ND-6500A συμβατά δισκάκια και ταχύτητες που έχετε δοκιμάσει...

lambrosk

Recommended Posts

έχω και εγώ Fujitsu Siemens Laptop με το Nec το ND-6500A Firm.2.40

Εγώ χρησιμοποιώ Maxell DVD+-R 1-4xSpeed που στο Nero φαίνονται: Ritek R02 και είμαι οκ , αλλά σε μεγαλύτερες ταχύτητες?

Εσείς τι μέσα χρησιμοποιείτε ? εγώ περισσότερα +R...

Παρακαλούνται οι Moderator να μεταφέρουν τα σχετικά μηνύματα για αυτό το drive απο εδώ.

Sorry για την καθυστερημενη απαντηση lambrosk :)

Λοιπον, οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου, θα εκρινα σκοπιμο να κανεις την αλλαγη του firmware απο το 2.40 της fujitsu-siemens στο αντιστοιχο 2.24 της Nec, το οποιο ειναι πιο καινουριο και εχει καλυτερο media support.

Πριν συνεχισω θα πρεπει να μου πεις αν το 6500 στο laptop σου ειναι σε θεση slave η master, καθως ειναι πολυ σημαντικο για τη συνεχεια. Αν δε ξερεις πως να το βρεις ρωτησε και θα σε καθοδηγησω :)

Απλα τσεκαρε στο system devices στις ιδιοτητες του οδηγου θα πρεπει να αναφερει στο location κατι του στυλ 0,0. Μπορεις ακομα να κοιταξεις τα IDE channels και να δεις σε ποια θεση υπαρχχει συσκευη με UDMA2 αφου UDMA5 θα ειναι ο σκληρος.

Αν εχεις το ιδιο setup με μενα θα πρεπει να ειναι sec master

Οποτε ο οδηγος λειτουργεί ως Master. Για να κανεις τη μετατροπη το μονο που χριεαζεσαι ειναι να κατεβασεις το modified fw απο εδω (το ανεβασα στο server)

http://www.pctechnology.gr/mod/Hemi/Nec6500/224bitset.zip

Εκτελεσε το αρχειο που αντιστοιχει στο fw - φροντισε να μην εχεις καποιο DVD/CD μεσα στον οδηγο. Μετα την επανεκκινηση ο οδηγος θα εχει το νεο fw. Μια λίστα με τα μεσα που υποστηριζει και σε ποια ταχυτητα θα βρεις εδω:

http://www.de.nec.de./software/1687_ND-6500A_Medialist_2_22.htm

Εγω εχω χρησιμοποιησει TY 4x,8x +R and -R κυριως χωρις προβλημα.

Το έκανα και είδα όντως μεγάλη διαφορα:

α. στην ταχύτητα και

β. σε ενα CD που ήταν απο image file εχθες μου έβγαζε λάθη στο verification ενώ σήμερα στο ίδιο μέσο το έγραψε και γρήγορα και σωστά...

Καταρχάς σε ευχαριστώ, και θα κάνω και αλλά συγκριτικά και θα ποστάρω,...

Μάλλον η Fujitsu εφτιαξε δικό της για να μειώσει κατανάλωση αλλά αποδεικνύεται ότι υστερεί... γιατί δεν εξηγήται αλλιώς θα μπορούσε να άφηνε της NEC απάνω το FW.v.2.24 αντί του 2.40...

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.