Jump to content

Περί αξιοπιστίας της Gigabyte....

kbilly13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Oφείλω να ομολογήσω κάτι...

Κατ'αρχήν την πάτησα σαν αρχάριος - το παραδέχομαι -

Το motherboard έβγαλε ολόκληρο καλοκαίρι με τον ανεμιστήρα του chipset ανενεργό!!! Και όχι μόνο αυτό... έχω αφαιρέσει και τον πλαινό ανεμιστήρα που είχε ελπίδες να το δροσίσει λίγο!

Από τότε που το αγόρασα, έβγαλα το "καπάκι" του ανεμιστήρα, και όπως βίδωσα-ξεβίδωσα, και τακτοποιώντας τα καλώδια, το βυσματάκι του ρεύματος κουνήθηκε και δεν πατούσε καλά! :021:

Ποτέ δεν άνοιξα το κουτί εν ώρα λειτουργίας να τσεκάρω.. το μόνο που παρατήρησα όλο αυτόν τον καιρό είναι ότι η (μικρή) ψύκτρα κυριολεκτικά ζεμάταγε! δεν πιανόταν λέμε... ε, λέω καλοκαίρι είναι...

Βρε γμτ, μόνο 300fsb πιάνει έλεγα? Και το "καλό" είναι ότι έδινα και extra ρεύμα, και (φυσικά) δεν βοηθούσε καθόλου.. και έβγαλα και συμπέρασμα... μέτριο o/c... :D ... που νά'ξερα...

Το ανακάλυψα σήμερα (τυχαία) που άνοιξα το κουτί και είπα να δοκιμάσω μια Kingston....

Δεν ξέρω αν λέει τίποτα αυτό, αλλά το motherboard επέζησε από το βασανιστήριο, και ξανά προς τη δόξα τραβά... νέα δεδομένα από σήμερα, νέες δοκιμές, νέο ενδιαφέρον... πάνω που είχα αρχίσει να ψιλοαπογοητεύομαι ... :D

Απο software monitor δεν είδες ότι κάτι δεν πάει καλα βλεποντας 0rpm ? chipset fan ?

Tώρα που το ''έφτιαξες'' το ανεμιστήρι Κάνε και ένα ποστ μαχ stable ΗΤΤ [ενα spi παράδειγμα εκει που τερματίζει το Mobo ] να δόυμε διαφορές με η χωρίς .

Δεν έκανε monitor το chipset fan... δεν δείχνει στροφές, αλλά ούτε και θερμοκρασία τελικά... κακώς βέβαια... πολύ κακώς...

Βασικά δεν ήμουν stable με τίποτα, με vcore πάνω από 1.45, ή δίνοντας extra ρεύματα στα υπόλοιπα!

Ότι έκανα, ήταν στην ουσία με default τάσεις...

Ενθαρρυντικό αυτό, και πολλά υποσχόμενο...

Θα κάνω δοκιμές και θα σας πω διαφορές

EDIT: μου αρέσει που έτρεχα και Prime με τις ώρες, και με το chipset να "βράζει"...

4 μήνες σερί να δουλεύει έτσι δεν είναι μόνο τύχη.

Σαν max htt δεν είδα αξιοπρόσεκτες διαφορές.. (παράξενο όμως ε?) κάπου εκεί στα 300 και κάτι τερματίζει

2 όμως είναι τα σημαντικά:

Πρώτον, ότι επιβίωσε από το πιο "απάνθρωπο" τεστ

Και Δεύτερον, ότι μπορώ επιτέλους να δώσω ρεύματα και να ξεκολήσω από τα 2200-2250Μhz! 1.55 αντέχει άνετα πλέον, ενώ και 1.60vcore είναι εφικτό και benchάρει (πριν, ούτε κατά διάνοια) - δεν είναι prime stable, αλλά αυτό θα με κάνει να ξαναβιδώσω τον 12άρη enermax στο πλάι και να βάλω και ψυκτράκια στα mosfets.... είναι γλυκό το 35άρη Spi στα 2400 και το 3dmark03 (φωτό), και θα το επιδιώξω

Άντε, γιατί είχα αρχίσει να "βαριέμαι"..... :D

post-356-1442174199,4072_thumb.jpg

post-356-1442174199,4927_thumb.jpg

Μπράβο λαμπρά.

edit . Spi μεχρι που τρέχει max ΗΤΤ δεν μας έδειξες. :001: [πόσταρε ενα spi στα 300ΗΤΤ και εναν a64teaker απο δίπλα να κάνω μία σύγκριση σε κάτι που θέλω]

Βασικα μου φαινεται "ψιλολογικο" που επεζησε γιατι φανταζομαι το ανεμηστηρακι ειναι "προαιρετικο" και αυτη την mobo.Η δικια μου εχει παθητικη ψυξη αλλα το αντιστοιχο ,Pro, μοντελο εχει ανεμηστηρα που αμα σταματουσε μαλλον θα αντιδρουσα σαν εσενα :D .To easy tune ( 4-5 ) πρεπει να παρακολουθει τις στροφες του ανεμηστηρα.Εγω βαλει εναν x tra ανεμηστηρα να χτυπαει την gpu και του δινω ρευμα απο εκει που θα παιρνε το φανακι του chipset (ειναι απο την ψυκτρα του παλιου athlon :) ), γι αυτο και μου τον εμφανιζει ως ανεμηστηρα του chipset της Mobo στο easy tune.

H mobo μου ειναι η GA-7N400L :)

kbilly απλως τυχη μπορω να πω. Εχω φαει στην μαπα πολλες μητρικες GA-7DX/DX-R κ.α. κανενα παραπονο στην αρχη πολυ σταθερες αλλα μετα τον χρονο λες και εχουν διακοπτη και μετα χαλανε. Εχω τωρα μια abit (NF7 rev 2) πανω απο ετος της εχω αλλαξει τα πετρελαια που λεμε και δεν εχει καταλαβει τιποτα.

Απλως πλεον μονο abit.

Όσες ψύκτρες είναι passive έχουν άλλη κατασκευή και είναι σαφώς πιο μεγάλες - μην συγκρίνετε - τούτη εδώ είναι μια σταλιά... αφού σας είπα ότι όχι απλά ζεσταινόταν, αλλά ζεμάταγε! δεν μπορούσες να την πιάσεις - οπότε και διαφωνώ μαζί σου thorlite για το πόσο ζεστό είναι το nforce4 (εντάξει, ίσως παίζει ρόλο και το πόσο ρεύμα δίνει στο chipset η κάθε μητρική)

Συνωνόματε dr.bill θα διαφωνήσω και με σένα, καθ'ότι έχω πολύ μακρά εμπειρία με τις Giga, και πιστεύω το εντελώς αντίθετο - έχω την άποψη ότι αν δεν κάνεις ΕΣΥ το (τραγικό) λάθος, απλά δεν καίγονται...

Τελευταίο παράδειγμα θα αναφέρω την K8NS pro (nf3-250) (την έχει ο αδεφός μου τώρα) που 14 μήνες δουλεύει συνεχώς στην τσίτα, έφαγε vmem mod (3.25v), προβλήματα ΜΗΔΕΝ!, και εξακολουθεί να βγάζει prime με 355fsb...

(όταν βλέπεις επώνυμους Japanese πυκνωτές, NEC mosfets, και άψογη ποιότητα κατασκευής γενικότερα... ε.. αυτό κάτι σημαίνει..)

Ακομα και ένα kt266a, (το είχε πάρει ένας φίλος από εμένα) δουλεύει ακόμα - πάντα κλοκαρισμένο -

Τελοσπάντων, ασχολούμαι τώρα με βελτίωση την ψύξης (το έχω λύσει όλο) και θα ξαναρχίσω δοκιμές με πολύ καλύτερες προυποθέσεις

Atari xp+, δεν έχω τώρα να σου δώσω screenshots, απλά έκανα στα πολύ γρήγορα κάποιες δοκιμές χθες βράδυ.... υπομονή....

Παιδιά από εμπειρία μου που είχα 2 Gigabyte Μητρικές δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένος η 8ΚΝΧP είχε πρόβλημα με το BIOS και έκανε shutdown όταν την ξεκινούσα και η VT600 της αδελφής μου είχε προβλήμα με το BIOS πάλι και από τότε δεν ξεκίνησε ξανα...

']Μήπως είχε πάνω τροφοδοτικά tagan η ocz..... Γιατί έχει ακουστεί ότι καινε τις μητρικές /.

Εισαι ασχετος!! Μονο με τις DFI συνεβαινε αυτο :p

H 8ΚΝΧP είχε enermax τροφοδοτικό και η VT600 ένα noname με το οποίο όμως η τωρινή μητρική δουλεύει μια χαρά έδω και ένα χρονο!

Τώρα που ειπες για dfi την έχω στειλει εδώ και μια ώρα να φέρει ένα nes μέτριο με γάλα και ακόμη ... Λές να καεί στο γκαζάκι η stupiedd.. ?? Η άλλη έτσι μου είχε καεί αλλα όπως έχω ξαναπεί 1μηνος μητρικη μόλις που μπουσουλουσε τι να σε κανει . . .

Συγνώμη για το offtopic.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.