krisiun82 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2005 Ειμαι κατοχος 2 χ 80αριδων seagate αρκετα φασαριοζικων μπορω να πω αλλα και με συμπαθητικη ταχυτητα..Ο πρωτος εχει το λειτουργικο+progs στα πρωτα 40 giga και το αλλο μισο καθως και ολος 2ος ειναι αποθηκες..Θα προβω σε αγορα DSL οποτε θα χρειαστω μεγαλυτερο αποθηκευτικο χωρο..Λεω να βαλω τους υπαρχοντες σε RAid 0 και να προβω σε αγορα ενος μεγαλου 3ου δισκου..Τα ερωτηματα ειναι τα εξης..1)Εχω το abit to μαχ3 και νομιζω εχει 2 Raid controllers ,εναν ξεχωριστο απο την silicon και εναν ενσωματομενο στο south bridge ..Που να βαλω το raid και που τον 3 sata δισκο??2)Ποιον δισκο να παρω???3)Επηδη βαριεμαι να ξαναστεινω λειτουργικο ειναι δυνατον να κανω backup του λειτουργικου στο μεγαλο δισκο με το acronics true image οταν τον παρω , να στεισω το raid και μενα να ξαναστεισσω το λειτουργικο στο raid απο το backup??
krisiun82 Αύγουστος 31, 2005 Author #2 Αύγουστος 31, 2005 Παρακατω παραθετω τα "εργαλια" της Seagate απο 160+ GB Mαλλον για τον 200αρη τον καινουργιο θα παω.. Ποια η διαφορα των 250αριδων μεταξυ τους???
Orthodox Αύγουστος 31, 2005 #3 Αύγουστος 31, 2005 1. Ως συνήθως στο chipset είναι καλύτερα...2. Έχουν ανοιχτεί 2-3 threads για τον ίδιο λόγο, προσωπικά θα σου έλεγα Hitachi NCQ ή τον Maxtor ML3 που έχει και 5 χρόνια εγγύηση από την εταιρία...3. Φτιάξε το raid από το bios του controller και πέρνα κατευθείαν μια φρέσκια εγκατάσταση των XP αλλιώς δεν έχει νόημα...
krisiun82 Αύγουστος 31, 2005 Author #4 Αύγουστος 31, 2005 Ετσι θα γινει..Θα κανω φρεσκια εγκατασταση αλλα για δωστε μου και λιγη βοηθεια με το acronics true image .. Εκανα backup ενα particion το οποιο εχει σωθει σε ενα αρχειο *.tib ..Αν θελω λοιπον να το επαναφερω σε εναν καινουργιο δισκο τι πρεπει να κανω??Να δημιουργησω αυτο το cd που μου λεει το προγραμμα?
Orthodox Σεπτέμβριος 1, 2005 #5 Σεπτέμβριος 1, 2005 Δεν τα ξέρω αυτά τα προγράμματα αλλά φαντάζομαι το cd που σου λέει είναι για να μπουτάρεις απ' αυτό και να επαναφέρεις το σύστημα σου στο partition που θέλεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.