Jump to content

Κουτί από Plexyglass

Chr1442169074

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αφού αποφάσισα να βάλω phase change και το παλιό μου case ήταν ήδη χιλιοτρυπημένο και γενικά είχε το μάυρο του το χάλι , είπα να κάνω μια προσπάθεια για κατασκευή κουτιού απο plexy.

Ακόμα δεν έχει τελειοποιηθεί , όμως προχωρήσει αρκετά και πιστεύω πως τα βασικότερα έχουν γίνει.

Για όποιον επιχειρήσει κάτι ανάλογο προειδοποιώ ότι δεν είναι εύκολο και απαιτεί εργαλεία , κόπο , χρόνο , μεράκι , τρέλα κλπ

Βασικά υλικά :

1,25τμ plexyglass (33euro) (υπολογισμένο για τις διαστάσεις που εγώ επέλεξα 50x50x22)

Μεταλλικές γωνίες για στήριξη (10ευρώ)

Βίδες+παξιμάδια (2 ευρώ)

Δευτερεύοντα υλικά (απαραίτητα μεν , αλλά θα χρειαστούν στο τέλος) :

Κουμπιά power , reset , leds ( από παλιότερο κουτί η self-made(υπάρχει σχετικό thread) )

Fans ,Fan filters , grills κλπ

Βασικά εργαλεία (βάση του δικού μου τρόπου κατασκευής) :

1)Dremel για την κοπή του πλέξι. Εδώ θέλει αργό κόψιμο διότι αλλιώς το πλέξι λιώνει και ξανακολλάει. Επίσης δημιουργούνται άπειρα κομματάκια πλεξι που γεμίζουν τον γύρω χώρο.

2)Γυαλόχαρτο για την λείανση των πλευρών( μερικές φορές είναι κοφτερές).

2α. Προαιρετικά , ο τροχός κάνει πιο γρήγορα και καλύτερα την ίδια δουλειά.

3)Τρυπάνι για το άνοιγμα τρυπών για τις βίδες.

4) Κατσαβίδι , πένσα , σφυρί κλπ μπορεί να χρειαστούν ανάλογα με την περίπτωση

Πρώτα πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός , για να αποφευχθούν λάθη που θα μας κοστίσουν υλικά και κόπο. Αφού γίνει ο σωστός σχεδιασμός , συγκεντρώνουμε τα υλικά & τα εργαλεία και αρχίζουμε!

Στην περίπτωσή μου:

Διαστάσεις κουτιού : 50*50*22

DVD-RW

Floppy

Ανεμιστήρες 3*8εκ , 1*12εκ

Τρύπα στην οροφή για να περνούν οι σωλήνες της υδρόψυξης , τρύπα στον πάτο για το phase.

Σημεία ιδιαίτερης προσοχής :

Βάση μητρικής και πίσω μέρος του κουτιού. Επίσης , σωστή ροή αέρα.

Αρχίζουμε κόβοντας με το Dremel την βάση και προχωρούμε βάση του σχεδιασμού. Ανοίγουμε τις τρύπες στις οποίες θα μπούν οι γωνίες στήριξης και αρχίζουμε να ενώνουμε τις πλευρές. Στην περίπτωσή μου: Πρώτα βιδώθηκε η πρόσοψη , στη συνέχεια το σταθερό πλα'ι'νό , μετά το πάνω , ύστερα το πίσω και τέλος το παράθυρο.

Ακολοθούν μερικές pics , sorry αλλά είναι απο webcam(θυμίζω ότι ακόμα είναι ημιτελές και πριν βάλω το phase , απλά μια πρώτη ιδέα) .

Επειδή η πρόσοψη δεν ήθελα να είναι απλά μια διαφανείς επιφάνεια και για να πρωτοτυπήσω κιόλας έκανα αυτό που φαίνεται στην photo :001: . Βασικά ήθελα να ξεφύγω απο τα κλασικά σχέδια γιαυτό υλοποίησα ότι μου ρθε στο κεφάλι. ( Οι τρύπες κάτω θα καλυφθούν με fan filters απο frozencpu )

post-399-1442174193,0271_thumb.jpg

post-399-1442174193,1302_thumb.jpg

post-399-1442174193,2109_thumb.jpg

Ωραιο και καλη δουλεια Chr αλλα ξερεις πως θα σου γινει σε κανα μηνα?

Δεν θα βλεπετε απο την σκονη περασε ενα κουτι plexi απο τα χερια μου καποια στιγμη και ηταν εντελως αντιαισθητικο μετα απο καιρο χρησης γιατι η σκονη το εκανε να φαινεται θολο και βρωμικο και για να το καθαρισω σε καποια σημεια επρεπε να ξηλωσω ολο το συστημα, ναι μεν ειναι ωραια αλλα εχουν αυτο το μεγαλο προβλημα.

Μεγεια σου.Πολυ καλη δουλεια και χαρα στο κουραγιο σου.Χρησιμοποιησες απλο plexy? Σε ενα αλλο thread θυμαμαι πως ειχε αναφερθει οτι πρεπει να χρησιμοποιηθει καποιο συγκεκριμενο γιατι αλιως υπαρχει καποιο προβλημα με τον στατικο ηλεκτρισμο.

μια που το δουλευεις ακομα μια καλη ιδεα τηα ηταν να κανεις μια αποσπομενη πλατη για να βγαινει η μητρικη ευκολα

Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ.

Η σκόνη που προκαλέιται , προέρχεται από τα σημεία στα οποία το πλέξι έχει κοπεί. Εάν μπεί μια διαφανής αυτοκόλλητη ταινία στα σημεία αυτά , το πρόβλημα θα λυθεί.

Όσον αφορά τον στατικό ηλεκτρισμό , απλά χρειάζεται γείωση για τα εξαρτήματα που έρχονται σε επαφή ή βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στο πλέξι. Για την μητρική που είναι το πιο βασικό , έχω φροντίσει να απέχει 1εκ από το πλέξι αλλά και πάλι στο πρόγραμμα είναι μια γειωσούλα για καλό και για κακό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.