Jump to content

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΔΡΟΨΥΞΗ

didicola

Recommended Posts

Το μονο σιγουρο ειναι πως οι μετρησεις σου δεν ειναι καθολου αξιοπιστες . Τανκ πιο κρυο απο το δωματιο ... δεν παιζει .

Περα απο αυτο , 43 full load θα ελεγα οτι ειναι καλο . Οχι οτι καλυτερο ... αλλα ειναι καλο .

Ποσο ειχες με αερα και με τι ψυκτρα ησουν ?

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply
Καταρχην μεγειες και καλοδουλευτο

Πες μου σε παρακαλω ποια μητρικη εχεις για να καταλαβω τι ακριβως ειναι το προβλημα με την τοποθετηση

Το μπλοκ παταει καλα?

Τι συνδεσμολογια εχεις κανει?

Η θερμοκρασια πεφτει ετσι αποτομα οπως λες οτι ανεβαινει η αργει ?

Kαταρχην συγγνωμη που σε επριξα ολο το κλαοκαιρι!

Εχω abit fatality AA8XE.Το πρόβλημα το έλυσα με έναν φίλο μου ηλεκτρονικό ο οποιος εβγαλε τα δυο πυκνωτακια και εγω μετα με καλωδια τα εβαλα σε αλλο σημειο της μητρικης(αναμεσα στις μνημες)

Τωρα λοιπον το μπλοκ παταει καλα και εχω

αντλια σε ψυγειο

ψυγειο σε μπλοκ

μπλοκ σε δοχειο διαστολης

και δοχειο διαστολης σε αντλια

Η θερμοκρασια πεφτει και ανεβαινει αποτομα απο 36 ελαχιστο μεχρι 45 μεγιστο με prime και εξισου αποτομα πεφτει

Πως το βλεπεις?

Το μονο σιγουρο ειναι πως οι μετρησεις σου δεν ειναι καθολου αξιοπιστες . Τανκ πιο κρυο απο το δωματιο ... δεν παιζει .

Περα απο αυτο , 43 full load θα ελεγα οτι ειναι καλο . Οχι οτι καλυτερο ... αλλα ειναι καλο .

Ποσο ειχες με αερα και με τι ψυκτρα ησουν ?

28 C δωματιο 32 tank 36 cpu

Με αερα τωρα θα ειχα 40 και σε full το πιο μεγαλο που ειχα δει προχτες το βραδυ ηταν 60!!!!

Ειχα την "μαμα intel" ψυκτρα

Aρα καλες ειναι οι θερμοκρασιες σου . Οσο για τις αποτομες μεταβολες που αναφερεις πιο πανω , φυσιολογικες ειναι . Με το που πατας full load , αυτοματως ο CPU παιρνει 5-6 βαθμους με τη μια . Τους υπολοιπους μεσα σε 1-2 λεπτα .

τον πηγα στα 4204 και δουλευω 39 και με το που βαζω προγραμματα που στρεσαρουν τον επεξεργαστη πριν ανεβηκε αποτομα 13!!!!!!!! βαθμους και μετα ενω δουλευε επεσε 2 C και με το που το εκλεισα 11!!! κατω σε δεκατα του δευτερολεπτου

Ποσο θα πρεπει να σφηξω το μπλοκ πανω στην μητρικη?

Aυτη ειναι η μητρικη Δειξε μου σε ποιο σημειο εβρισκε

http://www.abit-usa.com/images/products/fatal1ty_aa8xe_lg.jpg

εδω σε μια Asus P5WD2

κανονικα θα επρεπε να μπαινει ανετα και στην δικια σου μητρικη χωρις μετατροπες

Η θερμοκρασια σου νομιζω ειναι καλη .Με παραξενευει λιγο το οτι ανεβαινει αποτομα (το αποτομο κατεβασμα ειναι φυσιολογικο)

Παντως 17 βαθμοι διαφορα για αρχη καλα ειναι

post-503-1442174193,3563_thumb.jpg

Αν εννοεις αυτους στον κυκλο μου φαινεται δυσκολο γιατι στο καινουργιο universal plexy (προηγουμενη φωτο) εχει προβλεφθει και εχει γινει μετατοπιση του μπλοκ κατα 5 μμ

Εχει δοκιμαστει και σε αλλες 775 μητρικες και δεν ειχε σε καμια προβλημα

post-503-1442174193,5795_thumb.jpg

Τωρα αυτο ειναι ακομα πιο παραξενο.......................

Μου φαινεται πολυ δυσκολο να βρισκει εκει πανω το μπλοκ

Θα προσπαθησω να το τσεκαρω παντως

Αν καποια στιγμη βγαλεις το μπλοκ μπορεις σε παρακαλω να μετρησεις

την αποσταση απο το κεντρο του σοκετ μεχρι τον πυκνωτη?

να έκανα πια τόσο λάθος δεν νομίζω και να παιδευόμουνα όλο το μεσημέρι

τελος καλο ολα καλα εμενα με τις διακυμανσεις της θερμοκρασις με αποσχολει αν ειναι σε νορμαλ πλαισια?

Πρεπει να το σφιξω τερμα το μπλοκ?

πάρτε κάποιες φωτό

Η μπλε χαντρα ολα τα λεφτα εεεεεε :D ?

post-2444-1442174193,6231_thumb.jpg

post-2444-1442174193,6912_thumb.jpg

post-2444-1442174193,7566_thumb.jpg

Τωρα αυτο ειναι ακομα πιο παραξενο.......................

Μου φαινεται πολυ δυσκολο να βρισκει εκει πανω το μπλοκ

Θα προσπαθησω να το τσεκαρω παντως

Αν καποια στιγμη βγαλεις το μπλοκ μπορεις σε παρακαλω να μετρησεις

την αποσταση απο το κεντρο του σοκετ μεχρι τον πυκνωτη?

και ομως βρισκει για τρια με τεσσερα χιλιοστα

το εβγαλα και το εβαλα προς τα κυκλωμενα πυκνωτακια και επειδη δεν παταγε καλα το μπλοκ με τον που τον αναψα ειχε 78 C και εσβησε μονος του για προστασια

αρα δεν εκανα χοντρη πατατα!

Ας μου απαντησει καποιος ποσο σφιξημο χρειαζεται το μπλοκ

Εγω το εσφυξα τερμα παντως

Eνταξει ειναι οι θερμοκρασιες σου .

Οσο για το σφιξιμο , σφιξε εσυ περιπου 3 στροφες πριν τερματισουν τα ελατηρια .Πριν δηλαδη ακουμπησουν δηλαδη οι σπειρες μεταξυ τους . Δεν ξερω τι ακριβως ελατηρια εχει , αλλα καπου εκει πρεπει να ειναι καλα .

Απο την αλλη μερια , μπορεις να το δεις και αλλιως ... Σφιγγεις μεχρι να φτασεις τις καλυτερες θερμοκρασιες . Θα παρατηρησεις οτι απο ενα σημειο και μετα , αν σφιξεις περισσοτερο , θα αρχισουν να χαλανε οι θερμοκρασιες σου . Θελει πολυ ψαξιμο και υπομονη ομως αυτο .

Να κυλαει το βλεπω λογικοτερο .

Κανε το εξης ... Παρε ενα μπουκαλι νερου εναμιση λιτρου (Αδειο) και βαλτο σε ενα σημειο στο κυκλωμα (Πχ αντι για τανκ) . Τρεξε την υδροψυξη και μετρα χρονο για να γεμισει το μπουκαλι .

Λογικα θα σου κανει περιπου 15 δευτερολεπτα . Και 20 να σου κανει ... παλι νορμαλ εισαι.

ok super σε ευχαριστω πολυ

Σε νορμαλ κατασταση εχω επεξεργαστη +3 σε σχεση με το τανκ δηλαδη 32 τανκ 35 cpu καλα δεν ειναι?

Με τερμα σφιξιμο και μετα τρεις στροφες χαλαρωμα ειναι το ιδανικο για μενα (στα 4208 δουλευα 38 C)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.