kickeras Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Pαιδιά γενικά οι σημερινοί επεξεργαστές με ένα καλο σπρώξιμο ποσο πάνε? και σε συγκριτικό με τις intel γιατί έχω ακούσει ότι οι καινούργιοι amd δεν έχουν πια μεγάλο temp. Μιλάω για overclocking με ένα καλο "κοολερακι" η και με υδρόψυξη...Επιπλέον τι "ιδροψικτικο" nα προτιμήσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Αύγουστος 29, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Καλως ηρθες φιλε στο σαιτ :001: .Κατ αρχας διορθωσε το ποστ σου γιατι εδω περα γραφουμε μονο με ελληνικα και οχι greeklish.Κατα δευτερο οντως οι νεοι της intel ειναι πιο θερμοι(καυτοι θα ελεγα) σε σχεση με αυτους της amd.Τωρα οσον αφορα το ποσο παει ο καθε επεξεργαστης αυτο ειναι πολυ σχετικο αφου εξαρταται απο πολλες παραμετρους.Σε γενικες γραμμες παντως ενα 10-15% σε ταχυτητα με αερα ανεβαινουν και λιγο παραπανω με νερο.Για "υδροψυκτικο" ας προτεινει καποιος αρμοδιος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 29, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 To ποσοστο εξαρταται απο το μοντελο (και το κομματι προφανως). Στον 3000+ ας πουμε ενα 50% ειναι πολλες φορες ρεαλιστικο με αερα. Στον 3800+ το ποσοστο πεφτει στο 20% και πιο κατω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Αύγουστος 29, 2005 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Θα δωσω την δική μου εμπειρία.Έχω εναν 3000+ winne με αέρα έφτασε 2400με τη stock ψύκτρα.Τα συμπεράσματα δικά σας.........! Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox Αύγουστος 29, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Στον 3000+ ας πουμε ενα 50% ειναι πολλες φορες ρεαλιστικο με αεραέχω την εντύπωση ότι ένα 50% είναι παρα πολύ. δηλαδή στα 2.7GHz? πρέπει να τύχης σε εξαιρετικά καλο κομμάτι.ο δικός μου στα 2.61ghz κολλούσε και μάλιστα πάνω σε υδρόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Αύγουστος 29, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Εξαιρετικά καλο κομμάτι για 2.7 δεν είναι , απλά δεν είναι banana . Μετριος προς το καλος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis1442169068 Αύγουστος 29, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 ']Εξαιρετικά καλο κομμάτι για 2.7 δεν είναι ' date=' απλά δεν είναι banana . Μετριος προς το καλος .[/quote']Αναλογως τον αερα.. Με μια xp120 ναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Αύγουστος 29, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 .....έχω την εντύπωση ότι ένα 50% είναι παρα πολύ. δηλαδή στα 2.7GHz? πρέπει να τύχης σε εξαιρετικά καλο κομμάτι.ο δικός μου στα 2.61ghz κολλούσε και μάλιστα πάνω σε υδρόψυξη.Απο την στιγμη που υπαρχουν αρκετοι που τα φτανουν με stock ψυκτρα τοτε ειναι ρεαλιστικο. Το o/c θελει και τυχη πως να το κανουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Αύγουστος 30, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Το να φτάσει ένας 3άρης Winnie στα 2.7GHz με τη stock ψύξη δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να σου τύχει πολύ καλό κομμάτι.Γενικά θα έλεγα ότι με τη stock ψύξη τερματίζουν γύρω στα 2400-2700MHz η συντριπτική πλειοψηφία των επεξεργαστών είτε είναι 3000+ είτε 3200+ είτε 3500+ είτε στις περισσότερες περιπτώσεις 3800+. Απλά όσο ανεβαίνεις μοντέλο στατιστικά έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να ανέβεις πιο ψηλά χωρίς να είναι απόλυτο αυτό.Κατά τη γνώμη μου έξυπνες αγορές για τους περισσότερους χρήστες είναι τα μικρά μοντέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Αύγουστος 31, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2005 Παρε ενα 3000+ που εχει καλη αποδοση τιμη κανε και το σταυρο σου και βλεπεις ποσο παει, παντως τα 2400-2500 ειναι εφικτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickeras Σεπτέμβριος 1, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 βασικα κοιταω για κανα 64bit single core σε dual slot mobo...να κανουμε δουλεια σαν ανθρωποι. Τωρα για frequency θα δουμε...οσο αντεχει η τσεπη χωρις να κανουμε παραλογιες (4000+ τουλαχιστον)...δεν ειναι δα και vga...με τα stepping τι παιζει? και για watercooling συστημα τι επιλογες καλες εχουμε? ενας dual core π.χ. 2.2ghz ειναι ουσιαστικα 2x1.1ghz σωστα? γιατι αν ειναι ετσι δεν αξιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Σεπτέμβριος 1, 2005 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 Όχι ένας 2.2 dual core είναι 2x2.2GHz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Σεπτέμβριος 1, 2005 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 ΥΔΡΟΨΥΞΗΕΗΕΙΜ 1250 αντλίαELEVEN blockFORD TRANSIT ψυγείοθα σου κοστίσουν περίπου 150 ευρω συν κάτι για σωλήνες και εχεις ένα σετάκι που χτυπάει το ποιό πολλα ετοιμα κιτ της αγοράςΕχεις δε και την ικανοποιηση οτι το εφτιαξες με τα χεράκια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Σεπτέμβριος 1, 2005 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 Άμα σκέφτεσαι να πάρεις μονοπύρηνο 4000+, δεν αξίζει. Πάρε οποιονδήποτε διπύρηνο καλύτερα. Ακόμα και τον 3800+.ΥΓ: Αυτό που είπε ο ThorLite ισχύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kickeras Σεπτέμβριος 1, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 Όχι ένας 2.2 dual core είναι 2x2.2GHz...a ναι? τότε αλλάζει το πράγμα....πάμε για dual dual core.....καμια μητρική παιδιά που να υποστηρίζει dual dual cores και SLI? αντίστοιχα με crossfire έχουν βγει? γιατί χίλιες φορες να βάλω crossfire παρα SLI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 1, 2005 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 ']Εξαιρετικά καλο κομμάτι για 2.7 δεν είναι ' date=' απλά δεν είναι banana . Μετριος προς το καλος .[/quote']Τι λέτε ρε παιδιά?2500 και 2700 με μαμά ψύκτρα?Και μάλιστα winnie? Eκτός αν εννοείτε να μπει windows, να πάρετε ένα cpu-z screenshot, ή άντε το πολύ πολύ να τρέξετε ένα Spi 1M - γιατί δεν πιστεύω να εννοείτε prime stable μερικές ωρίτσες... απλά δεν το πιστεύωΤι είναι 700 και 900 Mhz πάνω από τη default συχνότητα? στραγάλια? και μάλιστα με fsb 280-300!?Kαταρχήν παίζει τεράστιο (πρωταρχικό θα έλεγα) ρόλο η θερμοκρασία - τι θερμοκρασίες μπορεί να έχει? Προσωπικά βλέπω ότι πάνω από 50 βαθμούς αρχίζουν τα προβλήματα... θερμοκρασία που φτάνει σίγουρα με ρεύμα από 1.45 και άνω, με τον ανεμιστήρα στις 4000στροφές (στα όρια αυτού που λέμε ενοχλητικού θορύβου), και πάντα prime - ροή αέρα και τακτοποίηση έχω αρκετά καλά μέσα στο κουτί - μόνο τότε που είχα και τον πλαινό ανεμιστήρα εν δράσει μπορούσα να φτάσω σταθερά στα 2400, κρατώντας τη θερμοκρασία αρκετά χαμηλότερα...Ειναι μπανάνα? μπορεί... αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα, και έχω δει κιάλλους με παρόμοια αποτελέσματαμάλιστα ο ένας μου έλεγε "χα.. έπεσα σε πολύ καλό κομμάτι - έχω 2550 με 1.50v!" - για να δω λέω... error στο prime μετά από 2 λεπτά! Σώπα ρε μεγάλε... έτσι το πάω και εγώΑπλά θέλω να πω να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο μετριόφρωνες και πιο ρεαλιστές σε αυτά τα θέματα.. δεν χρειάζεται τόσος "ενθουσιασμός" και για μένα απέχει πολύ από την πραγματικότητα... προσωπικά δεν έχω δει κανέναν 3000+ winnie, prime stable πάνω από 2450-2500 - stock cooling - στην καλύτερη των περιπτώσεων, με πολύ τύχη δηλαδή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Σεπτέμβριος 1, 2005 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2005 Άσε τον AtariXP να λέει. Άμα ο δικός του είναι μπανάνα, ο δικός μου πάει για απόσυρση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Σεπτέμβριος 2, 2005 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2005 Τι λέτε ρε παιδιά?2500 και 2700 με μαμά ψύκτρα?Και μάλιστα winnie? Eκτός αν εννοείτε να μπει windows, να πάρετε ένα cpu-z screenshot, ή άντε το πολύ πολύ να τρέξετε ένα Spi 1M - γιατί δεν πιστεύω να εννοείτε prime stable μερικές ωρίτσες... απλά δεν το πιστεύωΤι είναι 700 και 900 Mhz πάνω από τη default συχνότητα? στραγάλια? και μάλιστα με fsb 280-300!?Kαταρχήν παίζει τεράστιο (πρωταρχικό θα έλεγα) ρόλο η θερμοκρασία - τι θερμοκρασίες μπορεί να έχει? Προσωπικά βλέπω ότι πάνω από 50 βαθμούς αρχίζουν τα προβλήματα... θερμοκρασία που φτάνει σίγουρα με ρεύμα από 1.45 και άνω, με τον ανεμιστήρα στις 4000στροφές (στα όρια αυτού που λέμε ενοχλητικού θορύβου), και πάντα prime - ροή αέρα και τακτοποίηση έχω αρκετά καλά μέσα στο κουτί - μόνο τότε που είχα και τον πλαινό ανεμιστήρα εν δράσει μπορούσα να φτάσω σταθερά στα 2400, κρατώντας τη θερμοκρασία αρκετά χαμηλότερα...Ειναι μπανάνα? μπορεί... αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα, και έχω δει κιάλλους με παρόμοια αποτελέσματαμάλιστα ο ένας μου έλεγε "χα.. έπεσα σε πολύ καλό κομμάτι - έχω 2550 με 1.50v!" - για να δω λέω... error στο prime μετά από 2 λεπτά! Σώπα ρε μεγάλε... έτσι το πάω και εγώΑπλά θέλω να πω να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο μετριόφρωνες και πιο ρεαλιστές σε αυτά τα θέματα.. δεν χρειάζεται τόσος "ενθουσιασμός" και για μένα απέχει πολύ από την πραγματικότητα... προσωπικά δεν έχω δει κανέναν 3000+ winnie, prime stable πάνω από 2450-2500 - stock cooling - στην καλύτερη των περιπτώσεων, με πολύ τύχη δηλαδή... Με 1.55vcore περνουσε το πρώτο cpu μου τα 2.7 prime . Πολλές ώρες . Τόσες που βαριομουνα να το αφήνω άλλο . Με τον 2ρο επεξεργαστή μου δεν έχω ασχοληθει με oc ακόμη εκτος απο 2-3 πραγματάκια ετσι να πάρω μια ιδέα τι είναι . Αλλά με 1.36vcore [default] Περνάει prime 4 ώρες που το έχω αφήσει στα 2.45~ . ΣΗΜΕΙΩΣΗ του έχω νερό όμως. Και ΔΕΝ είπα οτι δεν είναι καλά τα 2.7 , καλά είναι . Όχι κάτι το τρελό όμως όπως ακούστηκε παραπάνω / . Επίσης τα στάνταρ που βάζει ο καθένας ίσως διαφέρουν . Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με 2.5 εγώ δεν είναι . ''Προσεκτικοι'' μετριοφρονες'' και τα λοιπά δεν τα σχολιαζω καν , γιατι θα το γυρίσουμε σε φλαμε. Καλημέρα/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Σεπτέμβριος 2, 2005 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2005 ']ΣΗΜΕΙΩΣΗ του έχω νερό όμως. Επίσης τα στάνταρ που βάζει ο καθένας ίσως διαφέρουν . Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος με 2.5 εγώ δεν είναι . ''Προσεκτικοι'' μετριοφρονες'' και τα λοιπά δεν τα σχολιαζω καν ' date=' γιατι θα το γυρίσουμε σε φλαμε. [/quote']Eδώ ρε φίλε μιλάμε για αέρα και όταν ακούω για κάτι 900Mhz και μάλιστα όχι απλά με αέρα, αλλά και με stock cooling, κάτι με πιάνει...Δλδ να θέσω ως στάνταρ να πιάσω 2600 ή και 2700 με stock cooling? Δεν θα προλαβαίνω να αλλάζω επεξεργαστές - επειδή "έκατσε" σε κανα δυό άτομα δηλαδή? Αφού όλος ο κόσμος άντε να πάει 2400-2500 το πολύ με έναν 3000+ και stock cooling (και πολύ καλά είναι).Να λέμε ότι έχουμε "μπανάνες" και κακά κομμάτια το 90%, επειδή έκατσε να ανεβαίνει πολύ καλά στο υπόλοιπο 10%?p.s. .. Δεν αμφιβάλλω ότι ο δικός σου πήγε τόσο! Αλλά είσαι με νερό, και όπως είπα, η θερμοκρασία παίζει πρωταρχικό ρόλο Δεν είναι πιο ρεαλιστικό δηλαδή να λέμε 2400-2500 για έναν 3000+ winnie με αέρα? Που διαφωνούμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Σεπτέμβριος 12, 2005 #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2005 Κοιταξε να δεις η αληθεια ειναι οτι αν ο 3000+ παει 2500 με αερα ειναι καλα.Εδω εγω με υ/ψ και δεν παω σταθερα πανω απο 2580 με 1.53 ταση.Αναφερω οτι το υ/ψ μου δεν ειναι κατι σπουδαιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.