aggelos6699 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29, 2005 Προσπαθώ να φτιάξω ένα καινούριο σύστημα, γιατί το παλιό μου πνέει τα λοίσθια. Το μπάτζετ είναι πολύ περιορισμένο και θα ήθελα να κυμανθώ γύρω στα 600 ευρώ (χωρίς οθόνη και λοιπά περιφερειακά). Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια ούτε το overclocking, παρά μόνο η σταθερότητα και η αξιοπιστία του συστήματος (η χρήση είναι office, Internet και κάνα dvd) και κατά δεύτερο λόγο και η επεκτασιμότητά του. Α, και θα τα πάρω όλα τα κομμάτια από ένα μαγαζί, ώστε να μου το συναρμολογήσουν αυτοί - έχω καταλήξει στο Πλαίσιο λόγω καλύτερου σέρβις αν κάτι δεν πάει καλά (φτηνές τιμές έχει και η Γραμμή, αλλά κάπου διάβασα παράπονα και την αφήνω στην άκρη).Επεξεργαστής: Athlon 64 3000+ (148.75)Μητρική: CHAINTECH VNF4 είτε την απλή είτε την Ultra (95 ή 110 ευρώ)Μνήμη: 2χ512 (94 ευρώ αν είναι TRANSCEND, 102 αν είναι KINGSTON)Σκληρός: WD 160άρης (89 και κάτι ψιλά - ίδια τιμή είτε είναι SATA είτε SATA II)Κάρτα Γραφικών: ASUS nVidia GeFore 6200 TC64 - 256MB (54)DVD RW: LG 4163 (43,99)Κουτί: αυτό του πλαισίου με το 420άρι τροφοδοτικό, το TURBO-X DU09AL (59)Σύνολο: στην καλύτερη 584 ευρώ, στη χειρότερη 606.74Πέρα από όποια γενική παρατήρηση έχετε, που προφανώς είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, μερικές δικές μου απορίες-διευκρινίσεις:Έχουν νόημα τα 15 ευρώ διαφορά των δύο μητρικών; Απ' ό,τι διάβασα, και το απλό Nforce4 υποστηρίζει τους διπλοπύρηνους επεξεργαστές (για μελλοντική αναβάθμιση) και η μόνη τους διαφορά είναι η υποστήριξη του SATA ΙΙ, για το οποίο μάλιστα δεν έχω ακούσει τίποτα καλά λόγια και ένας φίλος μου είναι της άποψης ακόμη κι αν πάρω την Ultra μητρική να πάρω απλό sata σκληρό (ως κάτι, λέει, σαφώς πιο δοκιμασμένο).Το ίδιο και στη μνήμη: υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ transcend και Kingston (χωρίς οverclocking);(Ξέρω ότι ακούγομαι ψιλικατζής, αλλά πραγματικά τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν πολλά και το Pc αγοράζεται λόγω ότι το παλιό τα έχει παίξει...)Η κάρτα ξέρω ότι είναι της πλάκας, αλλά δεν με νοιάζουν σε αυτή τη φάση τα παιχνίδια και βάζω ό,τι φτηνότερο βρήκα. Και ίσως κάποια στιγμή, αν τα οικονομικά μου βελτιωθούν, να σκεφτώ για κάτι καλύτερο. Απλά μια ερώτηση για αυτό το turbocache: έχω το φόβο ότι θα μου τρώει μνήμη και σε άσχετες στιγμές, όχι μόνο σε 3d παιχνίδια. ¨Εχει βάση ο φόβος μου;Τέλος, το τροφοδοτικό του συγκεκριμένου κουτιού το έχει δοκιμάσει κανείς; Είναι στοιχειωδώς αξιόπιστο; Ελπίζω να μου απαντήσετε ναι, γιατί για να πάρω κουτί και τροφοδοτικό μάρκας ξεχωριστά πρέπει να ανεβάσω το κόστος. Ας είναι στοιχειωδώς οκ, και ίσως αργότερα (ή μπορώ και να του βάλω ένα 400άρι Qtec που έχω στο τωρινό pc...)Αυτά. Σόρι για το μακροσκελές ποστ (είναι και το πρώτο μου...), αλλά δεν είμαι πολύ οικείος με τα φόρα και προσπάθησα να είμαι αναλυτικός.Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιους πουν μια γνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 29, 2005 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 H cpu είναι μια χαρά.Αν και η Chaintech δεν είναι από τις εταιρίες που μου επνέουν εμπιστοσύνη δυστυχώς οι άλλες μάλλον δεν θα σου αρέσουν λόγο υψηλότερου κόστους. Δεν θέλεις να μπλέξεις και με άλλο μαγαζί οπότε... πάμε παρακάτω.Για τις μνήμες είναι θέμα συμβατότητας. Αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking πάρε την ποιο φτηνή. Αν δεν δεις προβλήματα είσαι μια χαρά (δεν θα δεις αλλά λέμε τώρα. Μπορεί να τύχει).Σκληρό σου προτείνω Seagate με NCQ. Έχει και 5 χρόνια εγγύηση.Η Turbocache έχουν 64MB αλλά ότι άλλο χρειάζονται το δεσμεύουν από την μνήμη του συστήματος. Είναι κάτι ανάμεσα σε ξεχωριστή κάρτα και onboard. Αλλά όπως και με την μητρική η επόμενη αξιόλογη λύση κοστίζει 25-30€ παραπάνω.Το DVDRW είναι μια χαρά και αν το PSU είναι το κλασικό 420άρι Chieftec τότε είναι μια χαρά. Ιδίως για τόσο χαλαρό σύστημα.Τώρα το Q-tec αν σου δουλεύει τόσο καιρό καλά... τι να πω. Ίσως και να αρκεί. Σε άλλους πάντως έχουν καεί και έχουν πάρει και παρέα στον... τάφο.Καλώς ήρθες στο forum.Υ.Γ. Στο e-shop ίσως να βρεις καλύτερες λύσεις στις ίδιες τιμές. Όπου ακούστηκε παράπονο για το e-shop, λίγα, ήταν από άτομα στην επαρχία. Για την Αθήνα το support φαίνεται να είναι καλό. Σε τελική στο Χαλάνδρι είναι, μπορείς να τους βρεις και να τους κράξεις. Αλλά και από αυτό το κατάστημα η πλεοψηφία έχει καλές εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Αύγουστος 29, 2005 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Επεξεργαστής: Athlon 64 3000+ (148.75)Mια χαρά επεξεργαστής.Μητρική: CHAINTECH VNF4 είτε την απλή είτε την Ultra (95 ή 110 ευρώ)Έστησα μια VNF4 για έναν φίλο πολύ πρόσφατα και δε μπορώ να πω οτι μου άρεσε. Δεν θα την έπαιρνα για μένα αλλά δυστυχώς η πολύ περιορισμένη γκάμα του Πλαισίου σου δένει τα χέρια.Μνήμη: 2χ512 (94 ευρώ αν είναι TRANSCEND, 102 αν είναι KINGSTON)Μια χαρά είναι οι Transcend. Οι kingston του Πλαισίου στις τιμές αυτές είναι cl3 οπότε οι cl2.5 Transcend είναι καλύτερη επιλογή.Σκληρός: WD 160άρης (89 και κάτι ψιλά - ίδια τιμή είτε είναι SATA είτε SATA II)Seagate δαγκωτό.Κάρτα Γραφικών: ASUS nVidia GeFore 6200 TC64 - 256MB (54)Αφού δεν παίζεις παιχνίδια, θα σε καλύψει. Υπάρχει και η ακόμα πιο φθηνή λύση της 9250 με €40 αλλά η 6200 καλύτερη.DVD RW: LG 4163 (43,99)Από τα κορυφαία DVD-RW. Θα σε ικανοποιήσει.Κουτί: αυτό του πλαισίου με το 420άρι τροφοδοτικό, το TURBO-X DU09AL (59)Χάλια κουτί. Φθηνιάρικο και τροφοδοτικό που ΔΕΝ είναι chieftec. Δε ξέρω τι απαιτήσεις έχεις από ένα κουτί, αλλά το συγκεκριμένο δεν καλύπτει τις δικές μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelos6699 Αύγουστος 29, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Σας ευχαριστώ και τους δύο.Θα κατέβω αύριο μεθαύριο να πάρω τιμές κι από κοντά (μήπως δεν έχουν κάτι ετοιμοπαράδοτο) και θα τον παραγγείλω.Θα κοιτάξω τον Seagate, αφού τον προτείνετε και οι δύο. Απλά είχα πάντα WD και γι' αυτό τον είπα, από συνήθεια...Για το τροφοδοτικό ξέρω ότι καλά θα ήταν να ήταν επώνυμο, αλλά δεν... Θα κάνω πάντως μια προσπάθεια μήπως και μπορέσω να πάρω το chieftec το 420άρι. Με κουτί... έλα ντε... το φθηνότερο που βλέπω στο πλαίσιο είναι ένα Samurai Silver...Όσο για το e-shop, έχω παραγγείλει τρεις τέσσερις φορές από κει διάφορα περιφερειακά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά τώρα τελευταία διαβάζω πολλά παράπονα κι επειδή είναι ολόκληρο σύστημα λέω να μην μπλέκω... Άσε που δεν έχει το Asus a8n-e αυτή τη στιγμή που κοίταξα, και το είχα σταμπάρει παλιότερα.Μόνο κάτι που δεν μου είπε κανείς, αν τυχόν ξέρετε: υπάρχει σοβαρή διαφορά μεταξύ της nf4ultra και της απλής; Είναι κρίμα για 15 ευρώ να μην πάρω την «καλή», αλλά και επίσης χαζό να δώσω έστω 15 ευρώ παραπάνω αν δεν υπάρχει διαφορά, ή αν, έστω, δεν είναι κάτι που θα καταλάβει ένας απλός χρήστης όπως εγώ.Ευχαριστώ και πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 29, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Από ότι διάβασα , η ultra διορ8ώνει κάτι μειονεκτήματα σε σχέση με το bridge. Μπορεί να κάνω λάθος βέββαια γιατι τα είδα χ8ες και τ περασα στα ψηλά γράμματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Αύγουστος 29, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Όσο για το e-shop, έχω παραγγείλει τρεις τέσσερις φορές από κει διάφορα περιφερειακά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά τώρα τελευταία διαβάζω πολλά παράπονα κι επειδή είναι ολόκληρο σύστημα λέω να μην μπλέκω... Άσε που δεν έχει το Asus a8n-e αυτή τη στιγμή που κοίταξα, και το είχα σταμπάρει παλιότερα.Κοίτα, τέλειο μαγαζί δεν υπάρχει. Αν άκουσες τώρα κάποια παράπονα για το e-shop, με λίγο παραπάνω ψάξιμο θα βρεις πολλά περισσότερα αρνητικά σχόλια για το Πλαίσιο.Κι εγώ κάνα δυο φορές είχα πρόβλημα με κάνα δυο πωλητές του eshop αλλά δεν έκανα παράπονα για το μαγαζί. Όσες φορές παρήγγειλα κάτι το έφεραν στο σπίτι γρήγορα και σωστά. Και έχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων από το Πλαίσιο. Στην τελική, είναι σε τι άνθρωπο θα πέσεις. Μπορεί να πάς σήμερα και να σου σπάσουν τα νεύρα και μπορεί να πας την επομένη και να εξυπηρετηθείς ιδανικά. Αυτά συμβαίνουν.Στην θέση σου θα έπαιρνα από το e-shop το ΡC μου μιας και με τα ίδια χρήματα θα έπαιρνα αυτά που ήθελα και όχι από αυτά που μου επιβάλλει το Πλαίσιο με την πολύ περιορισμένη γκάμα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Αύγουστος 29, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Έχει δίκιο ο προλλαλήσας. Εδώ για την Cosmodata ( την ποιά???) βρέθηκαν να πουν καλά λόγια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 29, 2005 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 H Cosmodata έχει και τα καλά της υπό τον όρο ότι- θα τους πάρεις με καλό μάτι- θα είσαι γνώστης του αντικειμένου- θα σε πάρουν με καλό μάτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Αύγουστος 29, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 Εαν ήμουν στην θέση σου θα έπερνα απο το eshop. Eχει καλύτερες τιμές, καλύτερη εξυπηρέτηση και rma, και θα στο συναρμολογήσουν άμα θες... :047: :047: Δεν έχω συναντήσει ποτέ προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Αύγουστος 29, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2005 και εγω από eshop λέω, έχω στήσει 4 μηχανάκια από εκεί (τα 2 τα συναρμολόγησαν αυτοί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelos6699 Αύγουστος 30, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Κοίταξα λίγο και το e-shopΤο κακό είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει φτηνή μητρική με nforce4 (θέλω οπωσδήποτε nforce4 ώστε να υποστηρίζει δυπύρηνους για καμιά αναβαθμισούλα...). Πριν λίγο καιρό είχε την Asus a8n-e. Αν τη φέρει μέσα στις επόμενες μια δυο μέρες, μέχρι να τον παραγγείλω δηλαδή, το συζητάω.Απλά, μια που μπήκα στην πρίζα του eshop, από κει παίρνω το απλό κουτί innovator με το 400άρι το τροφοδοτικό. Σε σχέση με το κουτί με το 420άρι του πλαισίου, έχει κανείς να πει κάτι;Και κάτι ακόμη. Το eshop έχει φτηνή χ300se (HIS EXCALIBUR X300SE 128MB), 51 ευρώ. Σε σχέση με την 6200tc του Πλαισίου τι λέει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Αύγουστος 30, 2005 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Απλά, μια που μπήκα στην πρίζα του eshop, από κει παίρνω το απλό κουτί innovator με το 400άρι το τροφοδοτικό. Σε σχέση με το κουτί με το 420άρι του πλαισίου, έχει κανείς να πει κάτι;Μην κάνεις αυτό το λάθος. Χάλια τροφοδοτικό και ακόμα χειρότερο κουτί. Από τα 2, μάλλον του Πλαισίου είναι καλύτερο.Και κάτι ακόμη. Το eshop έχει φτηνή χ300se (HIS EXCALIBUR X300SE 128MB), 51 ευρώ. Σε σχέση με την 6200tc του Πλαισίου τι λέει;Αφού δε σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια δεν σε απασχολεί. Η 6200 θα είναι ίσως κάπως καλύτερη αλλά με καμμία από τις 2 δεν θα παίζεις παιχνίδια απαιτήσεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 30, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Λόγο έλληψης της εν λόγο μητρικής, που και μένα μου άρεσε, μάλλον σε βλέπω να καταλήγεις στο Πλαίσιο. Το κουτί μάλλον είναι το ίδιο και χειρότερο από αυτό του Πλαισίου και το ίδιο ισχύει και για το PSU. Επίσης η X300SE είναι χειρότερη από την TC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelos6699 Αύγουστος 30, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2005 Ωραία! Σας ευχαριστώ πολύ!Κατεβαίνω αύριο το πρωί και τον παραγγέλνω.υγ. Αν τυχόν κάτι δεν έχουν ετοιμοπαράδοτο και πάνε να μου πλασάρουν (άσχετος γαρ...) τίποτε άλλο, θα σας ξαναενοχλήσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.