georgedimgd Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2005 Ρε παιδιά. Αγόρασα μία Asus A8N-SLI Premium, έναν AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4400+, 2 x Corsair 512 DDR400 Value Select, μία Gigabyte Radeon X800XL 256ΜΒ και έχω δύο δίσκους Raptor WD360GD και άλλα.Έχω και ένα τροφοδοτικό 400Watt Macron από ένα κουτί που είχα αγοράσει παλιότερα από το Πλαίσιο. Πάω να κάνω τις συνδέσεις των καλωδίων και ανακαλύπτω ότι η motherboard χρειάζεται 24πινη τροφοδοσία πράγμα που εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει. Τέλοσπάντων. Ανακαλύπτω ότι η δική μου μητρική δεν απαιτεί απαραίτητα 24πινη τροφοδοσία παρά μόνο σε περίπτωση που χρησιμοποιείται το SLI καθώς σε κάποιο σημείο στις οδηγίες αναφέρει "If using a 20pin ATX power connector κ.ά." άρα υπέθεσα ότι μπορώ να χρησιμοποίσω το ήδη υπάρχον 20πινο. Πάω λοιπόν γεμάτος χαρά να ανοίξω έναν υπολογιστή που καιρό περίμενα και το μόνο που κάνει είναι να μου βγάλει το λογότυπο της motherboard και κολλάει. Το μόνο που δέχεται είναι το Delete και μόλις το πατάω γράφει απλά Entering Setup και δεν κάνει τίποτε άλλο. Τον έκλεισα και τον ξαναάνοιξα 5-6 φορές αλλά τίποτα και σκέφτηκα... "ας γράψω στο PC-Technology, αυτοί θα ξέρουν". Διαβάζοντας το βιβλιαράκι της μητρικής ανακαλύπτω ότι κάπου αναφέρει κάτι για εντάσεις στα +12Volt από το τροφοδοτικό. Λέει ότι ένα σύστημα με FX-55 και 2 x 6800Ultra απαιτεί πάνω από 25A στα +12V. Ένα με 3800+ και 2 x 6800GT πάνω από 20A και ένα με 3400+ και 2 x 6600GT πάνω από 17A. Παρατήρησα λοιπόν ότι το τοφοδοτικό μου γράφει ότι δίνει 15A. Άρα σκέφτομαι ότι θα φταίει αυτό. Αλλά για σιγουριά σκέφτηκα να σας γράψω γιατί οπουδήποτε αλλού και να απευθυνθώ θα μου πουν βλακείες. Σας ευχαριστώ πολύ.
spresv Αύγουστος 28, 2005 #2 Αύγουστος 28, 2005 Αυτο που λες μου το εκανε μια μητρικη οταν δεν μπρουσε να σηκωσει το fsb που ειχα δωσει στον επεξεργαστη. Ειναι πολυ πιθανο να φταιει το τροφοδοτικο για αυτο το προβλημα σου. Πριν αγορασεις καινουριο δοκιμασε ενα μεγαλυτερο απο καποιο φιλο σου. Αλλα και να μην φταιει το τροφοδοτικο, θα ηταν καλο να παρεισ ενα καινουριο επωνυμο και ποιοτικο. Κατι σε enermax, antec, ocz κλπ. Υπολογιζε ~100-150 ευρω.
JimmyFox Αύγουστος 29, 2005 #3 Αύγουστος 29, 2005 Πολύ πιθανό να φταίει το PSU μιας και 15A στην +12 θεωρούντε πια μάλλον λίγα.Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις πάνω από €100 μιας και πολλά καλά τροφοδοτικά κοστίζουν λιγότερο. Χαρακτηρηστικά είναι το HEC 525W με €95 και το Fortron 500W με €93.Πάντως για να δεις αν όντως είναι το τροφοδοτικό σου, ρίξε την συχνότητα του επεξεργαστή και ελάφρυνε όσο μπορείς το σύστημά σου.Ρίξε δηλαδή τον πολλαπλασταστή χαμηλά (πχ 4x), βγάλε τη μια μνήμη, τον ένα δίσκο και δες αν το boot συνεχίζει κανονικά ή κολλάει. Αν συνεχίζει, τόστε σίγουρα φταίει το αδύναμο τροφοδοτικό. Αν δεν συνεχίζει τότε πάλι ΜΠΟΡΕΙ να φταίει το τροφοδοτικό αλλά θα πρέπει να μας δώσεις πιο λεπτομερή αναφορά του συστήματός σου και των ρυθμίσεων στο BIOS ενώ θα έπρεπε να σκεφτείς και το ενδεχόμενο κάποιας ασυμβατότητας.
georgedimgd Αύγουστος 30, 2005 Author #4 Αύγουστος 30, 2005 Πολύ πιθανό να φταίει το PSU μιας και 15A στην +12 θεωρούντε πια μάλλον λίγα.Δεν είναι απαραίτητο να δώσεις πάνω από €100 μιας και πολλά καλά τροφοδοτικά κοστίζουν λιγότερο. Χαρακτηρηστικά είναι το HEC 525W με €95 και το Fortron 500W με €93.Πάντως για να δεις αν όντως είναι το τροφοδοτικό σου, ρίξε την συχνότητα του επεξεργαστή και ελάφρυνε όσο μπορείς το σύστημά σου.Ρίξε δηλαδή τον πολλαπλασταστή χαμηλά (πχ 4x), βγάλε τη μια μνήμη, τον ένα δίσκο και δες αν το boot συνεχίζει κανονικά ή κολλάει. Αν συνεχίζει, τόστε σίγουρα φταίει το αδύναμο τροφοδοτικό. Αν δεν συνεχίζει τότε πάλι ΜΠΟΡΕΙ να φταίει το τροφοδοτικό αλλά θα πρέπει να μας δώσεις πιο λεπτομερή αναφορά του συστήματός σου και των ρυθμίσεων στο BIOS ενώ θα έπρεπε να σκεφτείς και το ενδεχόμενο κάποιας ασυμβατότητας.Ανέφερα ότι δεν μπορώ να μπω καν στο BIOS. Πώς να μπω λοιπόν και να αλλάξω τις ρυθμίσεις ή να σας δώσω λεπτομερή αναφορά των ρυθμίσεών μου; Τελοσπάντων. Το συμπέρασμα είναι ότι μάλλον φταίει το τροφοδοτικό. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Θα κοιτάξω να αλλάξω τροφοδοτικό και ό,τι προκείψει.
Braveheart1980 Αύγουστος 30, 2005 #5 Αύγουστος 30, 2005 Aν θες για τροφοδοτικο κοιτα το Hec 525 watt (καλο ~85 ευρω) και το 550 watt της Fortron (~125 ευρα)ΥΓ Ρε συ spresv ποιο μωρο ειναι τουτο που εβαλες για avatar?Θα μας τρελλανεις!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.