Jump to content

Ακουγοντας τα PC..............

ThorLite

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Mε αφορμη ενα thread που διαβασα σχετικα με την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που εκπεμπουν οι CPU ειπα να κανω ενα πειραμμα.......

Το πρωτο αρχειο mp3 ειναι ο P4 μου αρχικα ειναι σε full μεχρι και το 20s με dual folding υπαρχει μια περιοδος idle αναμεσα στο 20s με 35s εχω ανοιξει το spi και στο 36 αρχιζει να τρεχει το 1Μ μεχρι το 1:15 που τελειωνει(39s οτι εβγαλε και το spi) μεχρι το 1:26 idle περιοδος και μετα ξεκιναω τις 2 FAH κονσολες εντυπωσιακο ειναι το memory allocation που ακουγεται απο το 1:34 μεχρι και το 1:37 ειναι QMD και οι δυο κονσολες και πιανουν 440ΜΒ μνημη μαζι μετα μεχρι το τελος ειναι σε full load..........

To mp3 του P4(1.78MB) μπορειτε να το κατεβασετε απο εδω:

http://rapidshare.de/files/4414226/ENMC-002.MP3.html

Δεν ξερω αν ειναι παρασιτα αυτα που ακουω ή ο θορυβος των μηχανηματων.

Αν ειναι τα μηχανηματα ομως, τυφλα να εχουν οι DELTA.

Ακουγεται φοβερος θορυβος!!!

To δευτερο mp3 ειναι απο τον Χ2 ειναι idle μεχρι το 20s εκεινη τη στιγμη ανοιγω την πρωτη κονσολα και στα 30s την δευτερη κονσολα στο 33s αρχιζει να υπολογιζει η πρωτη και μπαινει ο core 0 σε 100% load στο 41s μπαινει σε load και ο δευτερος πυρηνας και κανει memory allocation στο 1:07 ακουγονται να υπολογιζουν και οι δυο κονσολες κανονικα μια PMD core και η αλλη Gromacs στο 1:35 τις κοβω και ειναι idle παλι ανογω spi και στο 1:53 αρχιζει να τρεχει 1M στο

2:21 εχει τελειωσει στο 2:44 αρχιζει διπλο spi 1M στο 3:14 τελειωνουν και τα 2 spi μαζι

Εδω ειναι το mp3 του X2(3.22ΜΒ):

http://rapidshare.de/files/4414761/ENMC-001.MP3.html

Δεν ειναι μικροφωνο ειναι τα PC που λειτουργουνε γραμμενο απο AM ραδιοφωνο στο line-in mp3οφωνου.

Γι αυτο κανω ακριβη περιγραφη του τη γινεται ακριβως με τον χρονο ωστε να παρει μια ιδεα αυτος που το ακουει.Αυτα τα παρασιτα πιανει ενα AM ραδιοφωνο κοντα σε ενα PC.Mπορω να πω ακομα οτι ακουγεται ποσο βαριεστημενα τρεχει ο P4 το spi σε σχεση με το μικροτερο pipeline του Athlon............ :046:

Ξερω ξερω δεν την παλευω θα λετε αλλα δεν πειραζει............ :008: :119:

@sotolg πως κατεληξες παλι εκει απλα στο mp3 του Χ2 εχω ανοιξει λιγο παραπανω την ενταση του ραδιοφωνου γιατι ακουσα το πρωτο mp3 και ηταν λιγο σιγανο

Τα ΑΜ ειναι ΚΗz δεν παιζει ρολο η συχνοτητα ειναι σε ολη την μπαντα των AM.Αυτο γινεται σχεδον με ολες τις ηλεκτρονικες συσκευες ακομα και ενα απλο calculator να κολησεις πανω σε AM ραδιοφωνο το ακους να λειτουργει

Σαν να ψαχνεις για εξωγηινους στο pc σου μου ακουγεται! :) Ωραιο παντως.

Δεν ξερω μηπως ακουγονται τα αλλα ηλεκτρονικα ομως, οπως τα πηνια και οχι ο cpu που δουλευει σε Ghz και οχι Khz οπως τα ΑΜ.

Σαν να ψαχνεις για εξωγηινους στο pc σου μου ακουγεται! :) Ωραιο παντως.

Δεν ξερω μηπως ακουγονται τα αλλα ηλεκτρονικα ομως, οπως τα πηνια και οχι ο cpu που δουλευει σε Ghz και οχι Khz οπως τα ΑΜ.

Γι αυτο ειπα ποιο παω για τα KHz σιγουρα δεν πιανει τα GHz της cpu κατι που εχει αμεση σχεση με την cpu oμως καθως αυτο που ακουγεται δεν ειναι τυχαιο με οτι κανω εκεινη τη στιγμη με το PC.Μπορεινα ειναι τα κυκλωματα τροφοδοσιας παντως κατι που εχει αμεση σχεση με αυτη.Τα ραδιοφωνα AM ειναι πολυ ευαισθητα με ολα τα ηλεκτρονικα απλα καντε το και εσεις.......

Δηλαδη τι συμπερασμα βγαζουμε; Οτι ολη η τυχον ακτινοβολια ερχεται απο οπουδηποτε αλλου εκτος απο την cpu; Και αν ναι ειναι επικινδυνη;

LOL εγω δεν βγαζω συμπερασμα με ενα ΑΜ ραδιοφωνο οπως ειπα ακους ακομα και ενα τιποτενιο calculator στα FM παντως δεν ακουγεται απολυτως τιποτα ακομα και οταν οι CPU ηταν στην μπαντα των FM.......

Εδω μεσα δηλαδη κανεις δεν ειχε πλησιασει ποτε ραδιοφωνο ΑΜ κοντα σε ηλεκτρονικη συσκευη?

Εγω αυτο το δοκιμαζω εδω και πολλα χρονια ακομα και στην Amiga 500 που ειχα ακουγοτανε ποτε ζοριζοτανε ο κακομοιρης ο 68000 και ποτε απλα καθοτανε.........

Εδω μεσα δηλαδη κανεις δεν ειχε πλησιασει ποτε ραδιοφωνο ΑΜ κοντα σε ηλεκτρονικη συσκευη?

Εγω αυτο το δοκιμαζω εδω και πολλα χρονια ακομα και στην Amiga 500 που ειχα ακουγοτανε ποτε ζοριζοτανε ο κακομοιρης ο 68000 και ποτε απλα καθοτανε.........

Ησουν ανησυχο πνευμα απο μικρος ! :064:

Εγω δοκιμαζα με FM .... λατρης της τεχνολογιας βλεπεις ... Δεν ειχα τα αρχαια ΑΜ ! :p :081: :081:

Ρε παιδια.....αμαν πια με τα FM και τα AM...

Υπάρχει μια τρομακτική διαφορά μεταξύ τους:

Τα FM έχουν μεγάλη συχνότητα = μεγάλη ενέργεια = μικρό μηκος κύματος = μεγάλη απορροφηση από την ατμόσφαιρα = τοπική εμβελεια

Τα AM αντιθετως εχουν μικρή συχνοτητα = = = = .........

Έτσι ένα Η/Μ κύμα μεγάλης ενέργειας (π.χ. 1GHz) επηρεάζει περισσοτερο ενα κύμα μικρής ενέργειας, εφόσον η μεταβολη είναι μεγάλη, σε αντίθεση με τα κύματα των FM που είναι μεγαλήτερης ενέργειας = μικρότερη μεταβολή = λιγότερο αντιληπτό.

Πάντως σε κάθε περίπτωση κανείς δε μπορεί να πει χωρίς έρευνα αν η Η/Μ καποιου μ.κ ειναι επιβλαβής. Πρέπει να βρεθεί αν αυτη απορροφάται από τους ιστούς του σώματος, γιατί μόνο έτσι μπορεί να κάνει ζημιά.

Ουφ, με κουράσατε, παω για τσιγάρο!

στον τρομπελερον μου λετε να ακουγεται τπτ? χειροτερος και απο τον 68κ ειναι :p!

Παντως εχει πολυ πλακα! Αλλοι πορωνονται με τον ηχο της μηχανης του αμαξιου, εμεις με τον ηχο των cpu!!

Αληθεια μπορεις να βαλεις μια photo για το πως το εφτιαξες να το κανουμε και οι υπολοιποι! Να δοκιμασω 8088 και 80386!

Δεν εχω να σχολιασω τιποτα επι του θεματος. Θα εκφράσω μόνο τον υπερτατο θαυμασμό μου προς τον φιλτατο Θρο λεγοντας : ΟΥΑΟΥ δικε μου, ψαρωτικό..!!!

:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.