Τακας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2005 Καλημερα σε ολους...Θα ηθελα να ρωτησω αν εχει κανεις Water Block με Peltier??Για θα με ενδιεφερε να παραγγειλω αυτο....http://www.systemcooling.com/mcw5002-64t-01.htmlΕιναι καλο? κανει δουλεια? τι τροφοδοσια θελει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Το συγκεκριμενο peltier επειδη ειναι μεγαλο (226Watt) χρειαζεται ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ τροφοδοτικο. Αν το "κουμπωσεις" πανω στο τροφοδοτικο του συστηματος απλα θα υπολειτουργει και φυσικα ΔΕΝ θα κανει δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 εχω ενα 400 τροφοδοτικο ακομα. ....μπορω να το σηνδεσω σε αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 15, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Βασικα το συγκεκριμενο TEC οπως γραφει παρακατω καλο θα ηταν να λειτουργει με 15Volt και οχι 12. Επισης θελεις ΠΟΛΛΑ καθαρα Amperes για να το λειτουργησεις. Το τροφοδοτικο(400αρι που εχεις περισσιο) ποσα Αμπερ δινει στην 12αρα γραμμη? Αν δινει γυρω στα 25 εισαι καλα. Ειδαλλως χρειαζεσαι αλλο τροφοδοτικο και θα προτεινα να παρεις κατι που προοριζεται μονο για αυτη την χρηση, την λειτουργια δηλαδη με peltier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Ιανουάριος 15, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Τα peltier ειναι αρκετά υπουλα πράγματα λόγω της υγροποίησης που θα σου χτυπήσει την πόρτα. Εαν δε το μονώσεις καλά, πολύ πιθανόν να τα πάρεις στο χέρι σε κάποια φάση. Κατα τη γνώμη μου το peltier ειναι μόνο για bench και οχι για καθημερινή χρήση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 15, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω Trooper ε? Σχετικά με την καθημερινή χρήση του TEC. 6+ μήνες το χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα και σε CPU και GPU.Λίγη προσοχή θέλει στη μόνωση και τελος. ’λλωστε ειναι και ποιο εύκολη η μόνωση του απο phase συστήματα. Και αυτά δηλαδή μόνο για bench είναι?Βεβαίως βεβαίως σεβαστή η γνώμη σου, απλά σου λέω και τη δική μου.Όσον αφορά ο psu που χρειάζεται ο φίλος μας...θέλεις περίπου 18αμπερ στη 12άρα σίγουρα και αν δεν πας σε dedicated psu, τότε χρειάζεσαι ένα αρκετά ποιοτικό νορμαλ.Ψάξε λίγο στο φόρουμ για διάφορες υλοποιήσεις. Εντος της εβδομάδος ευελπιστώ να αρχίσω το στήσιμο στα νέα καλούδια που έφτιαξα...έχω μερικά πράγματα στο ταχυδρομείο και περιμένουν παραλαβή...Θα δεις και από κει καμιά ιδέα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Ιανουάριος 15, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από darkCount Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω Trooper ε? Σχετικά με την καθημερινή χρήση του TEC. 6+ μήνες το χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα και σε CPU και GPU.Λίγη προσοχή θέλει στη μόνωση και τελος. ’λλωστε ειναι και ποιο εύκολη η μόνωση του απο phase συστήματα. Και αυτά δηλαδή μόνο για bench είναι?Βεβαίως βεβαίως σεβαστή η γνώμη σου, απλά σου λέω και τη δική μου.Όσον αφορά ο psu που χρειάζεται ο φίλος μας...θέλεις περίπου 18αμπερ στη 12άρα σίγουρα και αν δεν πας σε dedicated psu, τότε χρειάζεσαι ένα αρκετά ποιοτικό νορμαλ.Ψάξε λίγο στο φόρουμ για διάφορες υλοποιήσεις. Εντος της εβδομάδος ευελπιστώ να αρχίσω το στήσιμο στα νέα καλούδια που έφτιαξα...έχω μερικά πράγματα στο ταχυδρομείο και περιμένουν παραλαβή...Θα δεις και από κει καμιά ιδέα Δε διαφωνώ οτι υπάρχουν πολλοι που τα χρησιμοποιούν και σε καθημερινή βάση. Αλλά για κάποιον που δεν ειναι και πολυ έμπειρος, δεν ειναι, για μένα, μια καλή λύση. Πρεπει δηλαδή να ξέρεις τι κάνεις.... Αυτό εννοώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 15, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Ευχαριστω πολυ παιδια για τις γνωμες σας...εγω θα το παραγγειλω θελω μονο την βοηθεια σας να μου πειτε απο που μπορω αν αγωρασω υλικα για να το μονοσω και τι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 15, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Αρχική απάντηση από Τακας Ευχαριστω πολυ παιδια για τις γνωμες σας...εγω θα το παραγγειλω θελω μονο την βοηθεια σας να μου πειτε απο που μπορω αν αγωρασω υλικα για να το μονοσω και τι.. Λογικα θα εχει μεσα στο κιτ...Αν δεις εδω γραφει οτι το κουτι περιλαμβανει foam insulation.Οταν με το καλο σου ερθει...περιμενουμε εντυπωσεις και αποτελεσματα. Κοστος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 15, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 λες ε??αυτο που φωβαμαι ειναι για το ρευμα που θελει εχω ενα PSU 400 και καλα 16A +12και δεν ξερω αν καληπτει...γιατι για να αγορασω αυτο που πρωτηνει παει πολυ και ανεβενει στην συνολικη τιμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkCount Ιανουάριος 15, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Με τη μόνωση θα είσαι εντάξει.Τα έχει όλα μέσα, ότι χρειάζεσαι και precut neopren. Το μόνο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η τροφοδοσία του.Επίσης τη συνδεση της τροφόδοσίας του με χρήση τυπικου molex κονεκτορα μην την σκεφτεις καν! take my word for it... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τακας Ιανουάριος 15, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Δηλαδη να πρεπει να παρω αναγκαστικα αυτο που δινει η εταιρια?Αξιζει τον κοπο η θερμωκρασιες ειναι καλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Ιανουάριος 15, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Να ρωτήσω και εγώ κάτι, έστω ότι παίρνεις αυτό το μπλοκάκι με το TECπάνω, μπορείς να έχεις στο ίδιο κύκλωμα ένα νορμάλ Block χωρίς TEC στη VGA, όχι τόσο για λόγους θερμοκρασίας αλλά θορύβου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Ιανουάριος 15, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 μπορεις, αλλα η θερμοκρασια της καρτας θα ανεβει απο τα επιπλον watt που υπαρχουν στο συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 15, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Πάνο το Exos δε θα αντέξειτο πελτιέρ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 15, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2005 Ωπα, με EXOS θα το ψυξεις το πελτιερ? Τοτε απλα forget it. Ουτε στα πιο τρελα σου ονειρα. Εκτος αν θελεις να εχεις idle θερμοκρασια επεξεργαστη καπου στους 90 βαθμους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Ιανουάριος 16, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2005 Στο Hardocp που κάνει ο τύπος κάτι δοκιμές έχει ένα ειδικό τροφοδοτικό για το πελτιέρ, δεν ξέρω άν είναι Custom ή αν το βρίσκεις στην αγορα, καλό θα ήταν να έκανες καμιά έρευνα αγοράς σε μαγαζί με ηλεκτρονικά να βρείς κανένα τροφοδοτικό το οποίο να κάνει ειδικά για αυτή τη δουλειά και να είναι ίσως λίγο πιο φτηνό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.