Jump to content

19αρα CRT γυρω στα 250 ευρω

louis_gas

Recommended Posts

Την αλλη βδομαδα παω για καινουρια οθονη.. 19αρα CRT σκεφτομαι μιας και παιζω πολλα παιχνιδια και βλεπω πολλες ταινιες..

βασικα σκεφτομαι την LG F900P 255€ απο e-shop

την εχει κανεις? αξιζει?

μηπως να περιμενω λιγο και παρω την SAMSUNG 959NF με 324€? αξιζει τα 70€ παραπανω?

εχετε να προτεινετε κατι αλλο??

thanks προκαταβολικα

Προσωπικά έχω την Samsung 959nf. Έχει απίστευτα καλή εικόνα, είναι τελείως επίπεδη και πάρα πολλά ρυθμιστικά για τα πάντα.

Ανάλυση την δουλεύω στα 1024χ768@120hz

Το μόνο - είναι φυσικά ο όγκος της

Αν έχεις τα λεφτά στην προτείνω ανεπιφύλακτα.

την οθονη θα την δουλευω στα 1280*1024

η lg λεει Προτεινόμενη ανάλυση: 1280x1024στα 85Hz

στο σιτε της samsung λεει οτι υποστηριζει η 959nf 1280x1024 @101Hz

τα 85hz εχουν διαφορα απο τα 101hz

Να την κάνει τι την TFT με τα 16bit χρώματα? Θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον μια 500άρα για καλή TFT.

Όπως σου είπα και αλλού αν μπορείς να χρυπήσεις μία NF από τα μαγαζιά που την έχουν σε τιμή κοντά σε αυτήν της LG χτύπα την. Αν θέλεις να αγοράσεις αποκλειστικά από e-shop πάρε την LG. Μια χαρά θα είσαι με όποια και από τις δύο και αν καταλήξεις.

μαλλον για την lg με βλεπω γιατι με βολευει πιο πολυ να την παρω απο e-shop.. Αφου δεν εχει και τρομερη διαφορα απο την samsung..

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας

EDIT: παιδια για ακουστε κατι ενδιαφερον... εστειλα χθες ενα e-mail στο e-shop και τους ειπα για τις τιμες και τους ανεφερα τις δυο αυτες οθονες κ ποσο τις εχουν στα αλλα μαγαζια.. σημερα μου απαντησαν... Την LG μου λενε δεν την εχουν διαθεσιμη αυτη τη στιγμη (τωρα δεν ειναι στο site πραγματι, ενω χθες ηταν) και την samsung μου λενε αφου την εχουμε και εμεις 273 ευρω (τοσο τους ειχα πει οτι την βρηκα). δηλαδη ριξαν την τιμη της samsung απο 324 ευρω(καπου εκει) στα 273 μονο και μονο επειδη διαπιστωσαν τη διαφορα τους απο τα αλλα μαγαζια..

Συμπερασμα: οταν βλεπουμε μεγαλες διαφορες στις τιμες καλο ειναι να το λεμε.. :D :D

link για την samsung 959NF

Αρα παω για την samsung σε αυτη την τιμη

Καλή φάση. Μα η διαφορά ήταν τεράστα σε σχέση με άλλα μαγαζιά.

Πάντως είναι γεγονός. Το skrutz γράφει 324 ενώ το site 276.

Οπότε. Το skrοutz κάνει λάθος ή κάποιος σαμποτάρει το skrοutz? :D

την οθονη θα την δουλευω στα 1280*1024

η lg λεει Προτεινόμενη ανάλυση: 1280x1024στα 85Hz

στο σιτε της samsung λεει οτι υποστηριζει η 959nf 1280x1024 @101Hz

τα 85hz εχουν διαφορα απο τα 101hz

Αν είναι να δουλεύεις σε τέτοια ανάλυση θα προτιμήσεις μια οθόνη με όσο το δυνατόν περισσότερο refresh rate σε αυτή την ανάλυση. Στην περίπτωσή σου τη Samsung. Στα 100 Ηz θα τρεμοπαίζει λιγότερο η οθόνη.

Καλή φάση. Μα η διαφορά ήταν τεράστα σε σχέση με άλλα μαγαζιά.

Πάντως είναι γεγονός. Το skrutz γράφει 324 ενώ το site 276.

Οπότε. Το skrοutz κάνει λάθος ή κάποιος σαμποτάρει το skrοutz? :D

παντως και χθες που εγραφε 324 το σκρουτζ και στο e-shop 324 ελεγε

Αν είναι να δουλεύεις σε τέτοια ανάλυση θα προτιμήσεις μια οθόνη με όσο το δυνατόν περισσότερο refresh rate σε αυτή την ανάλυση. Στην περίπτωσή σου τη Samsung. Στα 100 Ηz θα τρεμοπαίζει λιγότερο η οθόνη.

Βασικά οι οφθαλμίατροι αν θυμάμαι καλά έχουν θέσει ως όριο τα 72Hz. Οτιδήποτε πάνω από εκεί σε μια CRT θεωρείται ικανοποιητικό και όχι κουραστικό για το μάτι, με την προυπόθεση ότι μιλάμε για οθόνη και όχι... τενεκέ.

Τώρα για να δούμε τι αναλύσεις σηκώνει μια οθόνη κοιτάμε τα KHz. Όσο ποιο πολλά KHz τόσο υψηλότερο refresh rate θα έχουμε στην Χ ανάλυση που υποστηρίζει η οθόνη.

Για την Samsung έχουμε 110ΚΗz.

Για την LG έχουμε 111KHz. ( σύμφωνα με το e-shop τα νούμερα ).

Άρα η LG ίσως να υποστηρίζει απειροελάχιστα καλύτερα refresh σε κάθε ανάλυση αντίστοιχα με την Samsung.

παντως και χθες που εγραφε 324 το σκρουτζ και στο e-shop 324 ελεγε

Μάλλον το e-mail σου ήταν αρκετό για να αλλάξουν την τιμή. Ευχάριστω αυτό. Με την αλλαγή που κάνανε πούλησαν μια Samsung!!!

δε νομιζω να διακρινεται η διαφορα απο τα 85 στα 100 εγω στα 85 ποθ την εχω δε καταλαβαινω christ ! :040: στη κανονικη τη τηλεοραση στο σαλονι που παιζει στα 100 h η εικονα βεβαια ειναι απιστευτη αλλα ειναι τηλεοραση :D

παιδια για ακουστε κατι ενδιαφερον... εστειλα χθες ενα e-mail στο e-shop και τους ειπα για τις τιμες ...

Συμπερασμα: οταν βλεπουμε μεγαλες διαφορες στις τιμες καλο ειναι να το λεμε.. :D :D

Μην το λες... Είχα στείλει και εγώ e-mail για την EIZO L768 πριν 4 μήνες και δεν ίδρωσε το αυτί τους...

Μάλλον το e-mail σου ήταν αρκετό για να αλλάξουν την τιμή. Ευχάριστω αυτό. Με την αλλαγή που κάνανε πούλησαν μια Samsung!!!

Mην έχουμε αυταπάτες παιδιά. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι και από το e-shop, όπως και από άλλα καταστήματα, που αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους ανάλογα με το τι διαβάζουν στα forum. Και όχι απαραίτητα πάντα προς τα κάτω...

Μην το λες... Είχα στείλει και εγώ e-mail για την EIZO L768 πριν 4 μήνες και δεν ίδρωσε το αυτί τους...

Mην έχουμε αυταπάτες παιδιά. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι και από το e-shop, όπως και από άλλα καταστήματα, που αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους ανάλογα με το τι διαβάζουν στα forum. Και όχι απαραίτητα πάντα προς τα κάτω...

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Η διαφορά τιμής όμως ήταν τεράστια σε προϊόν μάλιστα που είναι πρώτη ή δεύτερη επιλογή σε όποιον ψάχνει 19΄΄ CRT και όχι κάτι το άγνωστο ή απλά ακριβό (λέγε με Eizo). Επίσης η διαφορά τιμής ήταν ιδιαίτερα αρνητική και απέναντι σε κλασικά καταστήματα και όχι απλά σε άλλα e-shops. Αν τους έφερες σαν παράδειγμα τιμή στο pixmania, λογικό να μην έδωσαν σημασία.

Πάντως και αυτοί επιχείρηση είναι. Ο κανόνας είναι να μην πουλάνε φτηνά αλλά όσο τους συμφέρει. Και τώρα τελευταία για e-κατάστημα πουλάνε σχετικά ακριβά.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Η διαφορά τιμής όμως ήταν τεράστια σε προϊόν μάλιστα που είναι πρώτη ή δεύτερη επιλογή σε όποιον ψάχνει 19΄΄ CRT και όχι κάτι το άγνωστο ή απλά ακριβό (λέγε με Eizo). Επίσης η διαφορά τιμής ήταν ιδιαίτερα αρνητική και απέναντι σε κλασικά καταστήματα και όχι απλά σε άλλα e-shops. Αν τους έφερες σαν παράδειγμα τιμή στο pixmania, λογικό να μην έδωσαν σημασία.

Πάντως και αυτοί επιχείρηση είναι. Ο κανόνας είναι να μην πουλάνε φτηνά αλλά όσο τους συμφέρει. Και τώρα τελευταία για e-κατάστημα πουλάνε σχετικά ακριβά.

Δεν μίλησα για καταστήματα του εξωτερικού, παρά μόνο για ελληνικά. Και το e-shop ήταν 50-60€ ακριβότερο από 3 άλλα μαγαζιά.

Τέλος πάντων. Την έχω πατήσει με το e-shop όταν το εμπιστευόμουνα για ποιο φτηνό και πήρα την LG 1720b για την αδερφή μου 70€ (δεν κάνω πλάκα) ακριβότερα απ' ότι την είχαν τα άλλα μαγαζιά.

Από τότε πριν κάθε αγορά ο skroutz έχει τον λόγο. ;)

H F900P έπεσε στα €229. Φτήνια. Σχεδόν λυπάμαι τα €312 που είχα δώσει για να την πάρω. Δεν το μετάνιωσα πάντως. Και πάλι την ίδια θα έπαιρνα, διότι τα πλεονεκτήματά της είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα της. Ουσιαστικά το μόνο της μειονέκτημα είναι οτι το πλαίσιο δεν είναι απόλυτα τετράγωνο. Σίγουρα η 959 θα έχει καλύτερη γεωμετρία. Αλλά δεν έχει BNC connectors, δεν είναι απόλυτα επίπεδη (καμμία δεν είναι πλην του Flatron) και οι 2 γραμμούλες μπορεί να είναι ανεπαίσθητες αλλά είναι υπαρκτές. + το οτι είναι και €50 πιο ακριβή.

Σίγουρα και οι 2 οθόνες είναι απότις καλύτερες της κατηγορίας αλλά τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά. Πχ, για κάποιον άλλον τα BNC δεν έχουν σημασία. Εγώ τα έψαχνα και ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω και κάτι παραπάνω για να τα έχω.

Επίσης, το προτεινόμενο refresh rate από ΟΛΕΣ τις εταιρείες είναι τα 85Hz. Τα 85 με τα 100 έχουν διαφορά αλλά όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Η καλύτερη σχέση ξεκούραστης/ευκρινούς εικόνας επιτυγχάνεται με τα 85Hz ανεξαρτήτως οθόνης/εταιρείας.

Δες την Philips 109P40 οτι καλυτερο εχω δει σε crt monitor με τα ματια μου.

Δεν ξερω αν θα την βρεις διαθεσιμη αλλα αν την βρεις απλα παρτην :).

Το skroutz μου βγαζει error και δεν μπορεσα να ψαξω αλλα βρηκα αυτο link με τα στοιχεια της εδω

• 2 weeks later...

παιδια ηρθε σημερα η samsung 959nf. Φοβερη οθονη.πραγματικα τα αξιζε τα λεφτα της.

Ενα μονο ειναι το κακο της.. Ειναι τεραστια... σαν μπαουλο ειναι παιδια. Εγω ευτυχως εχω εδω μπολικο χωρο και δεν ειχα προβλημα

Αυτό δεν είναι τίποτα.. η Eizo T966 πιάνει χώρο λες και εγκατέστησες κουζίνα!

Οι Philips δεν έχουν τόσο έντονο πρόβλημα στο χώρο και έχουν πολύ καλές αναλύσεις.

Υ.Γ. Το BNC σήμα χρειάζεται όταν θέλουμε να βάλουμε το μόνιτορ 100 μέτρα μακριά από την πυγή(Κάρτα γραφικών) ΔΕΝ συμφέρει να πάρουμε οθόνη με BNC για να λέμε ότι έχουμε.. η διαφορά με το D-Sub 15pin είναι ελάχιστες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.