dracosishere Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2005 Λοιπόν, θέλω να αγοράσω μνήμες 2x1024 ή 4x512. Η μητρική είναι GA-8KNXP. Μπορώ να τις αγοράσω από plaisio ή multirama ή e-shop. Διαθέτω μέχρι 300€. Θέλω να μου προτείνετε ότι καλύτερο μπορώ να πάρω με αυτά τα λεφτά από αυτά τα μαγαζιά. Στο e-shop είχα δει κάτι Corsair με ψηκτρούλα (τις οποίες τώρα για κάποιο λόγω τις έβγαλαν) με timings 3.3.3.8. Τώρα στα σετ-άκια βλέπω κάτι Geil με timings 3.4.4.8. Αυτές οι Geil είναι πιο αργές από τις Corsair? Για OCZ? Ξέρετε αν το e-shop συνηθίζει να αφαιρεί προιόντα από το site για μικρό χρονικό διάστημα? Δηλαδή τις μνήμες που είχα δει (Corsair 2x1024 με ψηκτρούλα) λέτε να μην τις ξαναφέρει, οπότε να μην περιμένω? Αν θέλετε να με ρωτήσετε για o/c προς το παρόν δε σκέφτομαι αλλά στο μέλλον δε θέλω οι μνήμες να με παγώσουν. Αν μπορείτε προτείνετε μου, ακόμα και με url για να μπορέσω να τις δω. Αν δε καλύπτω κάποια χρήσιμη πληροφορία μπορείτε να με ρωτήσετε.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Αύγουστος 26, 2005 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Ψάχνοντας στο e-shop βρήκα αυτήν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554586Αν την αγοράσω x4 είναι καλά?Την ξέρετε τη συγκεκριμένη? Είναι καλή? Μήπως είναι παλιά? Αν είδα καλά έχει timings: CL2-3-3-6-1T (PC400) (CMX512-3200C2)Διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος.Πήγα στο επίσημο site της Corsair και είδα πως κάνει για τη μητρική μου. Αν κατάλαβα καλά τα 2-3-3-6 θα τα πιάσει με το που θα την τοποθετήσω, ή αυτά είναι τα max σε o/c? Αν δεν είναι, τα default ξέρετε ποια είναι?Πώς σας φαίνεται? να την παραγγείλω? είναι καλά 4 x 512? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Αύγουστος 26, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Αν διάβασα καλά φοράει τσιπάκι TWINX1024-3200C2. Είναι οκ? Θα θέλει extra ρεύμα? Γεια πείτε τη γνώμη σας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Αύγουστος 26, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Επειδή μπορεί να κάνω και λάθος, κάποιος που ξέρει μπορεί να μου σιγουρέψει οτι είμαι οκ με αυτές τις μνήμες ώστε αν είναι να τις παραγγείλω μια από αυτές τις μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Αύγουστος 26, 2005 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Εγω το μονο που μπορω να σου προτεινω να πας σε 2χ1024 γιατι αμα πας σε 4χ512 μπορει να σου κανει κολπα η μητρικη αν και δεν νομιζω με 4 ιδια chip να σου κανει τιποτα αλλα αμα ειναι Double Sided μπορει να μη στα σηκωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Αύγουστος 26, 2005 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Εγώ λέω να αγοράσεις dimmakia των 1024ΜB. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική σου να τα σηκώσει. Αυτά τα Corcair που λες είναι πολύ καλά και τα timmings που αναφέρονται είναι για default καταστάσεις. Τώρα για το αν θέλουν περισσότερο ρεύμα, δεν το ξέρω.Ότι και να βάλεις, αν βάλεις 4 dimms δεν θα έχεις πρόβλημα. Στα 6 dimms υπάρχει ο περιορισμός στα slot 1-4 να είναι double side και στα 2-3-5-6 single side. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Αύγουστος 26, 2005 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 αν βάλεις νομίζω 4*512 οι μνήμες θα λειτουργούν σε 2Τ command και θα έχει απώλεια επιδόσεων.πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις 2*1 gbθα σε συμβούλευα να δεις το www.pc-memory-upgrade.co.uk έχει κάτι patriot μνήμες με 2-3-2-5 που σκέφτομαι να πάρω και γω........συγκεκριμένα δες εδώhttp://www.pc-memory-upgrade.co.uk/memory/ddr-ram-pc3200.asp#kits Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Αύγουστος 26, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας.Δυστυχώς το e-shop δεν έχει τις 1024 μόνο τις 512. Δε θέλω να τις παραγγείλω απο έξω ψιλό φοβάμαι άσε που δεν έχω και πιστοτική. Δηλαδή δεν αξίζει σαν 4x512. Δηλαδή αυτές μπαίνουν στις θέσεις 2,3-5,6 στη μητρική? Αν αφήσω αυτές ποιες μου προτείνετε δεδομένου οτι έχω πρόσβαση μόνο σε plaisio, multirama, e-shop, ή αν ξέρετε κάποιο αντίστοιχο με το e-shop που να μπορεί να με εξυπηρετήσει. Τώρα είμαι Ηράκλειο Κρήτης και εδώ δε παίζουν πολλά μαγαζιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 26, 2005 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Γιατί δεν παίρνεις τις κλασσικές τουίνμος 2Χ1? Μπορεί να μην είναι πάτριοτ αλλά δε σταματάνε στα 200. Μέχρι 225 φτάνουνε. Γιατί να δώσεις τόσο χρήμα άδικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Αύγουστος 26, 2005 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 αν έχεις atm κάρτα πίστεως visa electron κάνεις την δουλειά σου μια χαρά, απλά πρέπει να έχεις τα λεφτά στο λογαριασμό σου.....οι geil του e-shop είναι για μένα χάλια....3-4-4-8...... αλλά είναι φτηνές....θα σου έλεγα να πήγαινες multirama να τους πεις να σου φέρουν ocz μνήμες από έξω.....δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Αύγουστος 26, 2005 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Οι υπόλοιποι μάλλον δεν ξέρουν ότι η μητρική σου έχει 6 slot για μνήμες. Αν πάρεις 4 dimm θα τα βάλεις στις θέσεις 1-2-4-5 και θα παίζουν σε Dual Channel ανεξάρτητα από το αν είναι Single ή Double Side. Κοίτα και λίγο το manual. Τα γράφει αναλυτικά.Πάντως και εγώ προτείνω 2x1024 Twinmos, αλλά για θέμα οικονομίας χώρου.http://chipshop.gr/store/product.php?productid=63&cat=0&page=146 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Αύγουστος 26, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Πήρα τηλ e-shop και μου είπαν πως εξαντλήθηκαν αυτές εδώ: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554916Δείτε τες είναι άλλες αυτές. Corsair με 3-3-3-8. Μου είπε πως δε ξέρει πότε θα ξαναφέρει αλλά θα φέρει σίγουρα είπε. Να τον πιστέψω? Αν είναι με κάποια λεφτά παραπάνω να πάρω κάτι καλύτερο μήπως αργότερα ξενερώσω και η διαφορά στην τιμή me twinmos είναι λιγότερο από 50 €. Θα ήθελα να έχουν πάνω ψηκτρούλα και καλά timings δεν τις ξέρω τις twinmos και δεν μπορώ να δω τα timings τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Αύγουστος 26, 2005 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Οι υπόλοιποι μάλλον δεν ξέρουν ότι η μητρική σου έχει 6 slot για μνήμες. Αν πάρεις 4 dimm θα τα βάλεις στις θέσεις 1-2-4-5 και θα παίζουν σε Dual Channel ανεξάρτητα από το αν είναι Single ή Double Side. Κοίτα και λίγο το manual. Τα γράφει αναλυτικά.Πάντως και εγώ προτείνω 2x1024 Twinmos, αλλά για θέμα οικονομίας χώρου.http://chipshop.gr/store/product.php?productid=63&cat=0&page=146το θέμα είναι ότι, όπως ανέφερα πριν, οι μνήμες θα δουλεύουν σε 2Τ αντί σε 1Τ που θα είναι οι 2*1024, θα χάσει σε επιδόσεις........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Αύγουστος 26, 2005 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Τις ψυκτρούλες τι ακριβώς να τις κάνεις αν είναι να δώσεις μέχρι 2.8-2.9? Εκτός κι αν θες 2 γίγα να τους δώσεις 3,3 βολτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Αύγουστος 26, 2005 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 το θέμα είναι ότι, όπως ανέφερα πριν, οι μνήμες θα δουλεύουν σε 2Τ αντί σε 1Τ που θα είναι οι 2*1024, θα χάσει σε επιδόσεις...........Tι είναι αυτό το Τ ; Για ξεστραβώστε και μένα λίγο ... :105: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Αύγουστος 26, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Να σε ρωτήσω. Αν πάρω τις corsair 4x512 δεν θα βάλω άλλη μνήμη οπότε δε με ενδιαφέρει αν θα εχω 4 η 2 dimmακια. Κι ας έχω τα 4 κατειλλημμένα. Εμένα με απασχολεί σε αυτή τη φάση η ποιότητα κι όχι οι θέσεις. Οπότε με ενδιαφέρει αν 4 θα συνεργάζονται καλά. Αν συνεργάζονται καλά και δε χάνουν σε επιδώσεις θα τις παραγγείλω αλλιώς δε θέλω με λίγα λιγότερα λεφτά να πάρω κάποια οικονομική λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Αύγουστος 26, 2005 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Tι είναι αυτό το Τ ; Για ξεστραβώστε και μένα λίγο ... :105:δες εδώhttp://www.rojakpot.com/default.aspx?location=8&var1=0&var2=167είναι γενικά χρόνοις απόκρισης μνήμης Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracosishere Αύγουστος 26, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Δηλαδή αν μπούν 4x512 θα δουλεύουν σε 2Τ αντί για 1Τ? Κάτι είχες πει και για OCZ από multirama για ποιες λες? Έχει πολλές στο site. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Αύγουστος 26, 2005 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 Να σε ρωτήσω. Αν πάρω τις corsair 4x512 δεν θα βάλω άλλη μνήμη οπότε δε με ενδιαφέρει αν θα εχω 4 η 2 dimmακια. Κι ας έχω τα 4 κατειλλημμένα. Εμένα με απασχολεί σε αυτή τη φάση η ποιότητα κι όχι οι θέσεις. Οπότε με ενδιαφέρει αν 4 θα συνεργάζονται καλά. Αν συνεργάζονται καλά και δε χάνουν σε επιδώσεις θα τις παραγγείλω αλλιώς δε θέλω με λίγα λιγότερα λεφτά να πάρω κάποια οικονομική λύση Εγώ προσωπικά το κοιτάω σε βάθος χρόνου. Σε 2-3 χρόνια τα GB στις μνήμες θα είναι σαν τα στραγάλια. Γιατί να γεμίσεις τα slot σου με μικρά dimmakia; 6GB είναι το μέγιστο που χωράει η μητρική σου. Επιπλέον σου είπα και πριν να κοιτάξεις το manual για την διάταξη των slot. Δεν βρίσκω λόγο να μην δουλεύουν σωστά τα 4 dimm. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Αύγουστος 26, 2005 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 26, 2005 δες εδώhttp://www.rojakpot.com/default.aspx?location=8&var1=0&var2=167είναι γενικά χρόνοις απόκρισης μνήμηςΩραία όλα αυτά και το link κατατοπιστικό. Που λέει όμως ότι το 1GB dimm θα δουλεύει σε 2Τ; Απ' ότι γράφει εκεί, λέει ότι αυτό είναι μία ρύθμιση στο BIOS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.