anhelito Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2005 έχω αναλάβει να φτιάξω ένα πι-σι μιας φίλης. Αφού τα εγκατέστησα όλα σωστά, έχω κάποιο πρόβλημα με τα ΧΡ. Πρίν μπεί στο desktop κολλάει κ πρέπει με το task manager να κάνω log off και να ξανακάνω login(σημείωση ότι κολλάει το explorer.exe), αλλά θα κολλήσει κ πάλι. Όσο εγκαθιστούσα προγράμματα δεν μου το έβγαλε. Όταν είχα τελειώσει μου το παρουσιάσε. Κάνω memtest και κολλάει στο test 2. Στο τεστ 5 δεν βγάζει κανέναν λάθος πάντως όση ώρα κ να το αφήσω. Έβαλα το ντιμάκι μου κ πάλι τα ίδια. ΚΟλάει στο ίδιο σημείο. Η μνήμη πώς την βλέπετε? Έχει τελικά πρόβλημα? Κάποιο ποιό αξιόπιστο πρόγραμμα απο το memtest? Πώς θα τσεκάρω την μνήμη?σύνθεση intel mobo d845ebg2 k 1.8ghz intel256mb/266mhz μνήμη kingstone valueramδίσκος 40άρης wd caviargforce4 mx440 vgadvd,cd -rwchieftec 350w
anhelito Αύγουστος 25, 2005 Author #2 Αύγουστος 25, 2005 να προσθέσω πώς όταν μπαίνω σε safe mode δεν έχω πρόβλημα. Φαίνεται πώς δεν είναι μνήμη αλλά επειδή στο μεμτεστ είχε αυτο το πρόβλημα πήγε κ εκεί το μυαλό μου
Necro Αύγουστος 25, 2005 #3 Αύγουστος 25, 2005 αφου στο safe mode ειναι ολα νταξει τοτε ισως να εχεις software prob?
anhelito Αύγουστος 25, 2005 Author #4 Αύγουστος 25, 2005 κ εγώ προς τα εκεί κλίνω. Αλλά πώς θα βρώ ποιό πρόγραμμα έχει το πρόβλημα? Βασικά τα ίδια προγράμματα έχω βάλει στο πι σι μου κ είναι όλα οκ. Υποπτεύομαι το avast+outpost firewall.
schumifer Αύγουστος 25, 2005 #5 Αύγουστος 25, 2005 Από τη στιγμή που βγάζει πρόβλημα στο μέμτεστ χωρίς να παίζει overclocking, overvolting γιατί συζητάμε?
anhelito Αύγουστος 25, 2005 Author #6 Αύγουστος 25, 2005 σίγουρα αλλά όταν βάζω το δικό μου ντιμάκι, πάλι κολλάει στο ίδιο σημείο του memtest. Αυτό είναι που με μπερδεύει κ άλλα πολλά. Όπως ότι δεν βρίσκω κάποιο πρόγραμμα που κάνει τη ζημιά.
maddoctor Αύγουστος 25, 2005 #7 Αύγουστος 25, 2005 Για πρόγραμμα, κοίτα στον event viewer.Σχετικά με hardware, θα πρέπει να τρέξεις διαγνωστικά προγράμματα.
anhelito Αύγουστος 25, 2005 Author #8 Αύγουστος 25, 2005 στο event viewer δεν βλέπω κάτι. Τώρα που δουλεύω με τη δική μου μνήμη μια 512mb παίζει καλά κ χωρίς προβλήματα. Μάλλον για μνήμη πάει. Δεν ξέρω τα έχω παίξει εντελώς κ πρέπει αύριο να επιστρέψω τον υπολογιστή γιατί έχω κ άλλες δουλειές να κάνω! Με το memtest πάντως κ η δική μου κ αυτή που είχε ο υπολογιστής κόλλαγε στο 2ο τέστ. Άλλο πρόγραμμα για να ελέξω τις μνήμες? Αααα είναι τελικά οι μνήμες, πρέπει να εγκαταστήσω απο την αρχή το λειτπυργικό? Λέτε να έχει πάθει ζημιά?
anhelito Αύγουστος 25, 2005 Author #9 Αύγουστος 25, 2005 Έχω νέα. Για καλή μου τύχη μου πέταξε μια ωραιότατη μπλέ οθόνη!!!! Τώρα δεν μπαίνει πια στα windows!!!! Ούτε ώς safe mode. Άρα μπαίνει στο παιχνίδι κ ο σκληρός ο οποίος όλο τον καιρό ψηνότανε. Αν κ φαίνεται ότι δουλέυει μάλλον δεν μας τα λέει καλά. Η μνήμη εξακολουθεί να είναι ύποπτη. Σε μια φάση απεγκαθιστώ το intel application accelerator. Λέω καμια μπούρδα θα είναι. Μετά απο μερικές επανεκκινήσεις μου σκάει τη μπλέ οθόνη. Περιπλέκεται λίγο το πράγμα. Μπορεί αυτό το πρόγραμμα να προκάλεσαι τη μπλέ οθόνη κ όλα αυτά τα κακά? Για δείτε την μπλέ οθόνη...
SLN Αύγουστος 26, 2005 #10 Αύγουστος 26, 2005 http://support.microsoft.com/?kbid=122926CAUSEThis problem may occur if one or more of the following conditions exists:• Your computer is infected with a boot sector virus.• A device driver required by your boot controller is not configured to start at boot time or is corrupt. If during a WINNT /B installation no mass storage device was detected.• A resource conflict exists between the boot controller and another controller in the system or between SCSI devices.• Drive translation is not being performed or was changed.• The boot volume is corrupt and cannot be mounted by Windows NT.• Information in the Windows NT registry about which device drivers load at start up is corrupt.• If this error occurred during Windows NT Setup while reading Windows NT Setup floppy disk 2, you may have the Drive Swapping option enabled in your computer BIOS.• Using winnt /b as the installation method may present a timing issue for the disk controller. The controller is not given enough time to respond and identify itself and is therefore detected incorrectly or not at all.• If you run Setup from a bootable SCSI CD-ROM drive, you receive a STOP 7B error message because Setup does not allow you to add a third-party SCSI driver when you boot from the SCSI CD-ROM.Επισης για τα λαθη στο #2...Test 2 [Moving inversions, ones&zeros] This test uses the moving inversions algorithm with patterns of all ones and zeros. Cache is enabled even though it interferes to some degree with the test algorithm. With cache enabled this test does not take long and should quickly find all "hard" errors and some more subtle errors. This test is only a quick check. Λιγο μουφα τεστακι... Υπουλο να βγαζει λαθη στο απλο τεστ και να καθαριζει το ζορικο #5
anhelito Αύγουστος 26, 2005 Author #11 Αύγουστος 26, 2005 χρήσιμες οι πληροφορές. Όλο αυτό το καιρό το έψαξα πολύ το θέμα αυτό αλλά άκρη δεν βρήκα. Τέσπα δεν εγκατέστησα το intel application accelerator στην επανεγκατάσταση που έκανα κ τώρα το σύστημα λειτουργεί άψογα. Νομίζω πώς ήταν αυτό το πράγμα που μου έσπασε τα νεύρα. Γι αυτό μόλις το έβγαλα μου πέταξε την μπλέ οθόνη. Περιέργο πάντως αυτό με τη μνήμη. Όταν έτρεξα όμως το μεμτεστ βάζοντας τη μνήμη στο δικό μου πι-σι το πέρασε επιτυχώς το 2ο τέστ. Δεν μπορώ να καταλάβω. Μια φορά το πι-σι φαίνεται οκ κ το επιστρέφω.
anhelito Αύγουστος 27, 2005 Author #12 Αύγουστος 27, 2005 Αυτή η φίλη μου ξαναφέρνει το πι-σι γιατί πάλι κόλλαγε κ έβγαζε αυτό το μήνυμα για το explorer.exe. Αυτό το πρόβλημα το είχε απο παλιά σχεδόν απο τότε που είχε τον υπολογιστή. Όπως κ αυτό που μαυρίζε η οθόνη κ τα έβλεπε όλα μαύρα. Λέω δε βάζω την κάρτα γραφικών μου. Την βάζω κ εκεί που κόλλαγε το πι-σι κ αφού απεγκατέστησα τους οδηγούς της nvidia κ έβαλα αυτούς της ΑΤΙ το πι-σι άρχισε να μποοτάρει κανονικά. Άρα λέω είναι ασυμβατότητα nvidia k intel. Βάζω την κάρτα αυτή που έβγαλα απο το πι-σι της στο δικό μου κ δεν παίζει. Είναι όλα μαύρα! Τελικά πρέπει να ήταν η κάρτα γραφικών. Εσείς τι λέτε? Επίσης αγόρασα μια καινούρια μνήμη κ την έβαλα πάνω κ δεν είδα διαφορά. Τώρα λέτε να διορθώθηκε το πρόβλημα. Αυτό πρέπει να ήταν γιατί όταν είχε πρωτοπάρει το πι-σι σε έναν αναβοσβημα του ρεύματος της κάηκε το τροφοδοτικό. Μάλλον χάλασε η κάρτα γραφικών αλλά συνέχιζε να παίζει! Περιέργοι αυτοί οι υπολογιστές. Σαν τις γυναίκες :-)Τώρα έκανα απεγκατάσταση τους οδηγούς της nvidia κ έσβησα ότι υπήρχε στην registry. Λέτε να ξαναβάλω τα windows για ασφάλεια? Λέτε να έχουν πειραχθεί κ αυτά απο την κάρτα γραφικών?Επίσης το λαμπάκι του σκληρού δίσκου είναι συνέχεια αναμένο. Δοκίμασα τα πάντα. Άλλαξα καλωδιοταινίες, έβγαλα τα σι-ντι, είδα αν είναι σωστα το καλωδιάκη του σκληρού. Τίποτα. Δεν σβήνει. Αν παίζουν τα ΧΡ σημαίνει κάτι που είναι συνέχεια αναμένο?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.