Jump to content

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ PC ΓΙΑ CAD - ΟΧΙ GAMES

ArchAngel

Recommended Posts

Μια φίλη μου (φοιτήτρια αρχιτεκτονικής) θέλει να πάρει καινούριο pc. Όσο ανιαρό και ανάξιο λόγου και να φαίνεται στους περισσότερους από εμάς θα το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για CAD και εφαρμογές γραφείου (καμία σχέση με παιχνίδια ή overclocking).

Το μόνο σίγουρο είναι το 1Gb μνήμης. Από εκεί και πέρα ακούω προτάσεις για CPU,mobo,κάρτα γραφικών,HDD.

budget : 750-800 €(χωρίς οθόνη)

Athlon 3200+ Venice 179€

MICROSTAR MSI K8N NEO4-F RETAIL 106€

ASUS EAX550GE/TD 256MB PCI-E TV-Out DVI RETAIL 72€

SEAGATE BARRACUDA ST3250823AS 250GB 7200rpm SATA 133€

σύνολο: 490€

Y.Γ. Seagate διότι έχει υποστήριξη NCQ. Ο Western Digital αναφέρει μεν SATA2 αλλά πουθενά NCQ. Οπότε καλήτερα Seagate.

Όλα τα παραπάνω από e-shop.

Χμμ ... δεν χρειάζεται και τα υπόλοιπα; Τροφοδοτικό, κουτί, optical drives...

Μάλλον έχουν αποφασίσει ή τα έχουν ήδη αλλιώς θα ζήταγε και για αυτά help.

Αλλά και πάλι, 1GB RAM, κουτί + καλό PSU,DVDRW και ασύρματο πληκτρολόγιο/ποντίκι της προκοπής δεν νομίζω να υπερβαίνουν τα 250-300€.

Athlon 3200+ Venice 179€

MICROSTAR MSI K8N NEO4-F RETAIL 106€

ASUS EAX550GE/TD 256MB PCI-E TV-Out DVI RETAIL 72€

SEAGATE BARRACUDA ST3250823AS 250GB 7200rpm SATA 133€

σύνολο: 490€

Y.Γ. Seagate διότι έχει υποστήριξη NCQ. Ο Western Digital αναφέρει μεν SATA2 αλλά πουθενά NCQ. Οπότε καλήτερα Seagate.

Όλα τα παραπάνω από e-shop.

Μάλλον κάπου εκεί θα καταλήξω σε πλήρη σύστημα. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ξαναπάρει pc από e-shop και βλέπω ότι οι περισσότεροι στο forum το έχουν σε καλή εκτίμηση. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν το πάραγγείλω χωρίς λειτουργικό θα συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα για το hardware (drivers κτλ); Ή θα πρέπει να τα βρω όλα μόνος μου;Παίζει ρόλο αν τα εξαρτήματα είναι bulk ή retail; Φαντάζομαι αν το πάρω με λειτουργικό θα έχει ήδη εγκατεστημένα τα πάντα πάνω...

Ακόμα και αν πάρεις πλήρη μηχάνημα ( μαζί με τα παραπάνω, κουτί και τα ρέστα ) ΟΛΑ τα manuals, CDs, καλώδια κ.τ.λ. που υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες των εξαρτημάτων ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα τα παραλλάβεις και αυτά.

Υπάρχει πάντως e-shop point στην Θεσσαλονίκη οπότε ίσως να μπορείς να τους μιλήσεις και face 2 face. Ρώτα τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.