Blackie1442169120 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2005 Καλημέρα παιδιά! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας σε ένα περίεργο πρόβλημα που έχω με τον επεξεργαστή:Αποφάσισα να βάλω ψύκτρα και επέλεξα την Icecube της Cooler Mate. Βγάζω τη μανήσια ψύκτρα και παρατηρώ πως ο επεξεργαστής (Athlon XP 3000+) είναι socket 462 (ή κάτι παραπλήσιο σε αριθμό), ενώ η μητρική είναι socket A. Όσον αφορά τον πυρήνα του επεξεργαστή νομίζω πως είναι Burton, αλλά δεν είμαι σίγουρος (είναι πράσινος με κίτρινο το ύψωμα στην άκρη). Πέρα απ' αυτό προχωράω στην εγκατάσταση, βάζοντας την πάστα που είχε το κουτί της ψύκτρας (η οποία λόγω μεγέθους, πέρα του ότι η βάση της ήταν πιο πλατιά από τον επεξεργαστή, έσπρωχνε έναν παραπλήσιο πυκνωτή της μητρικής, αλλά δε νομίζω να είναι πρόβλημα). Η ψύκτρα μπήκε κανονικά, στη θέση της απ' όσο είδα. Το περίεργο είναι πως μετά από κάποια ώρα που άνοιξα το PC η θερμοκρασία σε normal χρήση έφτανε τους 63-64 και σε βαριά χρήση (παιχνίδια) τους 70-73. Οι προηγούμενες μετρήσεις με τη μανήσια ψύκτρα ήταν περίπου 5 βαθμούς παραπάνω. Έκανα update το BIOS αλλά τίποτα! Τα ερωτήματα είναι μήπως έχει πρόβλημα η ψύκτρα; Μήπως έχει πρόβλημα υπερθέρμανσης ο επεξεργαστής και αν ναι, καλύπτεται από την εγγύηση τέτοιου είδους πρόβλημα; Ευχαριστώ και συγνώμη για την έκταση.
varelasj Αύγουστος 25, 2005 #2 Αύγουστος 25, 2005 Πες λιγο και τι μητρικη εχεις μηπως λεει τα δικα του ο σενσορας... Επισης ακουμπα λιγο την ψυκτρα οταν εχεις τον cpu σε full load αν ειναι 70-73 που λες θα σου μεινει το σχεδιο της ψυκτρας στο χερι σου...
Blackie1442169120 Αύγουστος 25, 2005 Author #3 Αύγουστος 25, 2005 Η μητρική μου είναι Gigabyte 7VT600 - L με chip VIA KT600. Εντάξει, το πήγα μέχρι 67 (εκεί μπόρεσα, ίσως το απόγευμα το τραβήξω και παραπάνω) μπορώ να την ακουμπήσω και να αφήσω πάνω το χέρι μου, είναι πάρα πολύ ζεστή, αλλά μπορώ να την ακουμπώ κανονικά χωρίς να καίγομαι. Δεν έχω κάποιο θερμόμετρο να μετρήσω τη θερμοκρασία για πιο ακριβές αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να μη μετριέται σωστά η θερμοκρασία από τη μητρική; Γενικά πάνω στα ερωτήματα τι πιστεύεις, μπορεί να φταίει η ψύκτρα επειδή δε ρίχνει αρκετά τη θερμοκρασία σχετικά με πριν ή αν είναι δυνατή η αντικατάσταση του επεξεργαστή;ΥΓ: Επίσης αν υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας λόγω των sockets της μητρικής και του επεξεργαστή (socket A η μητρική, socket 462 ή κάτι παραπλήσιο ο επεξεργαστής).
varelasj Αύγουστος 25, 2005 #4 Αύγουστος 25, 2005 Aν λες οτι μπορεις και κρατας την ψυκτρα οση ωρα θες τοτε αντε να ειναι καμια 50αρια-55. Αν σου ειναι ευκολο παρε και ενα θερμομετρακι και βαλε τον σενσορα πανω στην ψυκτρα να δεις τι temp θα σου βγαλει. Και λογικα σιγουρα λεει λαθος θερμοκρασιες ο σενσορας της μητρικης σου. Ειναι δυσκολο για barton στα default να φτανει τετοια θερμοκρασια...
Blackie1442169120 Αύγουστος 25, 2005 Author #5 Αύγουστος 25, 2005 Ναι, αλλά είμαστε σίγουροι πως είναι Barton; Η επιφάνειά του είναι πράσινη, οπότε άν σου λέει κάτι το χρώμα για να σιγουρευτούμε τότε ακόμα καλύτερα! Με ζεσταίνει αρκετά όμως, με τη διαφορά πως μπορώ να την κρατήσω! Πρόβλημα ασυμβατότητας μεταξύ μητρικής - επεξεργαστή λόγω διαφορετικών sockets υπάρχει; Με λίγα λόγια τζάμπα πήρα τη ψύκτρα; :|
varelasj Αύγουστος 25, 2005 #6 Αύγουστος 25, 2005 Για το τι πηρυνα εχει ο επεξεργαστης σου μπορεις να κατεβασεις το cpuz απο εδω να το τρεξεις και να δεις.Πρόβλημα ασυμβατότητας μεταξύ μητρικής - επεξεργαστή λόγω διαφορετικών sockets υπάρχει; Τι εννοεις ακριβως?Με λίγα λόγια τζάμπα πήρα τη ψύκτρα; Εφοσον βλεπεις ακομα και λαθος θερμοκρασια αλλα με τον ιδιο σενσορα παρακατω 5 βαθμους σημαινει οτι κανει δουλεια... Παστα αναμεσα στον cpu και την ψυκτρα καλο θα ηταν καποια στιγμη να βαλεις ή arctic silver 5 ή arctic ceramique. Η 2η δεν θελει απλωμα απλα βαζεις λιγο και με απλωνεται με το πατημα της ψυκτρας.
Blackie1442169120 Αύγουστος 25, 2005 Author #7 Αύγουστος 25, 2005 Τελικά ο πυρήνας είναι Barton. Το λέω αυτό για τα sockets επειδή είναι socket A η μητρική και socket 462 ή κάτι παραπλήσιο ο επεξεργαστής. ΟΚ να ρίχνει βαθμούς, ποιος δε θέλει, αλλά όχι να δώσω 40 Ευρώ για 5 βαθμούς... Επειδή έχω δει παρόμοια κόντρα αυτών των 2 παστών, ποια προτείνεις;
varelasj Αύγουστος 25, 2005 #8 Αύγουστος 25, 2005 Προσωπικα χρησιμοποιω ceramique αλλα εχω και as5. Noμιζω η as5 θελει ανα χρονο αλλαγη δεν ειμαι σιγουρος για αυτο ομως. Και socket A = socket 462. Δηλαδη μπορει να δεις σε μια ψυκτρα να λεει πανω οτι υποστηριζει socket A και μπορεις να δεις και 462 αν και προσωπικα μονο socket A ειχα δει να γραφουν οταν παρακολουθουσα την αεροψυξη.
Blackie1442169120 Αύγουστος 25, 2005 Author #9 Αύγουστος 25, 2005 Α οκ! Και για να μη σε πρίζω άλλο, αν πουμε πως έστω οι θερμοκρασίες είναι πραγματικές, υπάρχει περίπτωση ο επεξεργαστής να είναι προβληματικός και να υπερθερμαίνεται; Σε τέτοια περίπτωση γνωρίζεις (αν όντως υπάρχει πρόβλημα) αν είναι δυνατή η αντικατάσταση από το κατάστημα αγοράς;
varelasj Αύγουστος 25, 2005 #10 Αύγουστος 25, 2005 Νομιζω οτι ειναι δυσκολο να ειναι πραγματικες οι θερμοκρασεις αυτες... Ενταξει αν ειχες palomino και την χειροτερη ροη αερα θα σου ελεγα οκ. Εγω παντως μεχρι τωρα που εχω δοκιμασει καμια 10αρια επεξεργαστες δεν μου ετυχε κατι τετοιο. Με barton παντως αντε να χτυπαγα καμια 50αρα και overclocked τον cpu...
Blackie1442169120 Αύγουστος 25, 2005 Author #11 Αύγουστος 25, 2005 Δε μπορώ να καταλάβω πάντως... με το κουτί ανοικτό και ακουμπώντας ένα απλό θερμόμετρο δωματείου μου έδειξε 39 βαθμούς, ακουμπώντας το στο πίσω μέρος της ψύκτρας!Άρα αυτή λογικά +5 βαθμούς πάνω-κάτω θα είναι και η θερμοκρασία που υπάρχει;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.