anonymous-root Αύγουστος 26, 2005 #21 Αύγουστος 26, 2005 έχω το chieftec (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=225997&Merchant_Id=1&sts_cid=3) βέβαια δεν είναι ακριβώς αυτό που λες εσύ. και από ότι είχα ακούσει παλιότερα σε διάφορα φόρουμ είναι το καλύτερο από άποψη ποιότητας/τιμής, στο αριστερό πλαινό παίρνει άλλους 2χ 92χλσ ανεμιστήρες.Ο zalman 92mm ακόμα και με την αντίσταση είναι θορυβώδης!!! Καλύτερα πάνε σε ένερμαξ με ρυθμιστή στροφών (10Ε από hacshop). Πίσω μπορείς να βάλεις τον 12αρη του πλαισίου (είναι όντως αθόρυβος, αν και δεν βγάζει πολύ αέρα). ΕΠίσης πάνω από τη vga μπορείς να βάλεις έναν ανεμιστήρα σαν αυτόνhttp://www.checkmate.gr/products.php?cid=44 -> AKASA SYSTEM BLOWER(12 ευρώ από Τεχνοόραση, 10 ευρώ από ματσουκα) ώστε να βγάζει τον ζεστό αέρα από τη cpu. Να έχεις υπόψη σου ότι οι 3 ανεμιστήρες που λένε αυτά τα κουτιά ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ είναι για να ψύχουν τους σκληρούς.Σε κάθε περίπτωση μακριά από τον zalman!!
vgiozo Αύγουστος 27, 2005 Author #22 Αύγουστος 27, 2005 Ευχαριστώ για την απάντηση......θορυβώδης ο Ζαλμαν, λοιπον...καλά που μου το είπες......να σε ρωτήσω...το κουτί lbx-03 & cx-03 έχουν πλαινό με παράθυρο μόνο ή υπάρχει και έκδοση με μεταλλικό;;οι 3 92 άρηδες είναι για ψύχουν τους σκληρούς...όπως είδα στο πλαίσιο χθες τελικά, καθώς στην ιστοσελίδα λένε ό,τι θέλουν μάλλον...κι είναι από τη πίσω πλαινή πλευρά...βάζουν όμως αέρα ή απομακρύνουν αέρα από το κουτί; όπως το είδα, με τις μικρές τρυπούλες μπροστά από τους σκληρούς θα υπέθετα ότι βάζουν, κι ο ζεστός αέρας βγαίνει απ' αυτες έξω...(χωρίς τη βοήθεια ανεμιστήρα)Προβληματίστηκα αρκετά όταν είδα αυτό το κουτίhttp://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=2372&catid=122ANTEC TX-1050B-EC BLACK SOHO SERVER CASE με SmartPower 2.0 500W στη τιμή των 153€...πολύ πιο όμορφο και με αφαιρούμενες θέσεις για τους σκληρούς (με την κλασική οριζόντια τοποθέτησή τους), θέσεις για ανεμιστήρες χωρίς χρήση βιδών, με ελλιπή ισως ψύξη στους σκληρούς (1χ80) και 2χ3,5 απο τους 6 συνολικά δείχνουν στο μπροστινό μέρος...και με 1χ92 + 1χ80 να φυσούν απ' το πλάι, ο πρώτος με ρυθμιζόμενο duct για τον επεξεργαστή...Αυτό μου φαίνεται καλύτερο απο το Heroichi και πιο όμορφο και εύκολο ίσως απ' το Chieftec το οποίο θα το προτιμούσα κατα πολύ με μεταλλικό πλαινό...βέβαια έτσι γλιτώνω χρήματα καθώς και το τροφοδοτικό του είναι εξαιρετικό με modular σχεδιασμό και υποστήριξη 2χpci-express (αχρείαστη η δεύτερη), αλλά δεν παίρνω το κορυφαίο Enermax 485 που μου έκατσε κάπως...Υπαρχει και το Antec SLK3800-ec που μ' αρεσει πολύ..http://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=00380#σχεδιαστικά μοιάζει με το sonata, αλλά είναι Super Midi έχει εγκάρσια τους σκληρούς, 2χ120μμ ανεμιστήρες και 2χ80 πλαινούς...με 400άρη truepower...είναι πολύ όμορφα τα άτιμα τα Αντεκ...
anonymous-root Αύγουστος 27, 2005 #23 Αύγουστος 27, 2005 Αυτό που έχω εγώ έχει μεταλλικό καπάκι (LBX είναι αν θυμάμαι καλά) το άλλο είναι σχεδόν ίδιο με το δικό μου αλλά έχει παράθυρο.Οι ανεμιστήρες βάζουν ή βγάζουν αέρα ανάλογα με την τοποθέτηση τους από σένα. Εγώ τους έβαλα να βάζουν αέρα.
vgiozo Αύγουστος 27, 2005 Author #24 Αύγουστος 27, 2005 Στο LBX δεν μου άρεσε το πλαστικό μπροστά στο πορτάκι...τα LBX/CX-03 που είδα στο Πλαίσιο χθές είχαν και τα δύο παράθυρο.....εν τω μεταξυ, μπήκε στο παιχνίδι και το εξής κουτάκι..Antec SLK 3000Bhttp://www.antec.com/ec/productDetails.php?ProdID=00300έχει το πανέμορφο μαύρο του Σονάτα, αλλά είναι Super Midi ίδιο περίπου με το 3800 χωρίς τροφοδοτικό, οπότε μπορώ να βάλω το Ενερμαξ που μου καλάρεσε και να μείνω κάτω απο τα 170€ σύνολο......εκτός απο το μπροστινό τμήμα, τί άλλες διαφορε΄ς έχουν τα LBX-CX;;...δεν είδα καμία προσωπικά...δεν ξέρω τωρα αν και για το cx υπάρχει με μεταλλικό πλαινό...εφόσον το δικό σου LBX εμπίπτει στη δεύτερη περίπτωση...
anonymous-root Αύγουστος 27, 2005 #25 Αύγουστος 27, 2005 ΜΠορείς να πας στο σιτε τις chieftec να τα δεις. Αν από ότι θυμάμαι (στα γρήγορα δλδ) δεν πρέπει να έχουν αλλες διαφορές. Το πλαινό και το μπροστινό πορτάκι.ΥΓ. και εμένα δε με βολεύει το πορτάκι αλλά το συνηθίζεις (και προσέχεις μη σπάσει!)
vgiozo Αύγουστος 27, 2005 Author #26 Αύγουστος 27, 2005 Δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία...πχ το cx03 στην ιστοσελίδα της Chieftec πχ δεν έχει τις μικρε΄ς τρυπούλες στο πλαινό μπροστά από τους σκληρούς δίσκους...γι αυτό σε ρωτάω...ούτε δίνει λεπτόμερεις η ιστοσελίδα της Chiftec...κι η chenming βγάζει τα ίδια σχέδια, ίσως είναι δικά της...Επίσης ως προς το πλαινό, εφόσον έχεις το LBX με μεταλλικό πορτάκι (εγώ όταν πήγα είχε το LBX μόνο με παράθυράκι - στο πλαίσιο στο κέντρο Θεσσαλονίκης), δεν αποκλέιεται να υπάρχει και το cx με μεταλλικό......είναι και στο πλαίσιο κάτι καμάρια..λάθος τιμές , ούτε οι πωλητές ξέρουν...ίσως στο άλλο κατάστημα που είναι πιο μεγάλο να ξέρουν καλύτερα......και να το παραγγείλω, δεν θα ξέρω ποιό θα μού 'ρθει...
vgiozo Αύγουστος 28, 2005 Author #27 Αύγουστος 28, 2005 Παίδες σκέφτομαι να παραγγείλω το κουτί SLK3000B-Eu απο mgmanager......δεν αναφέρει βέβαια διαθεσιμότητα, αλλά θα πάρω αύριο να ρωτήσω...αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πόσο θα κοστίσουν περίπου τα μεταφορικά του.....στην ιστοσελίδα της Αντεκ αναφέρει ότι μέσα στη κούτα του ζυγίζει 9.9 κιλά...ξέρει κανείς τί τιμές χρεώνει το εν λόγω μαγαζί......δεν εχει πληρογοφορίες για χρεώσεις αποστολών στην ιστοσελίδα του
sa1901 Αύγουστος 28, 2005 #28 Αύγουστος 28, 2005 Παίδες σκέφτομαι να παραγγείλω το κουτί SLK3000B-Eu απο mgmanager......δεν αναφέρει βέβαια διαθεσιμότητα, αλλά θα πάρω αύριο να ρωτήσω...αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πόσο θα κοστίσουν περίπου τα μεταφορικά του.....στην ιστοσελίδα της Αντεκ αναφέρει ότι μέσα στη κούτα του ζυγίζει 9.9 κιλά...ξέρει κανείς τί τιμές χρεώνει το εν λόγω μαγαζί......δεν εχει πληρογοφορίες για χρεώσεις αποστολών στην ιστοσελίδα τουΤο συγκεκριμένο μαγαζί δεν είναι e-shop, αλλά phone-shop. Δηλαδή κάνεις την παραγγελία σου κανονικά από το site και σε παίρνουν από το μαγαζί τηλέφωνο για τα περαιτέρω...Παρόλ' αυτά είναι πολύ εξυπηρετικοί. Δεν έχουν πολλά πράγματα σε stock, αλλά στα φέρνουν σε 1-2 εργάσιμες.Για τα μεταφορικά, δεν ξέρω τίποτα. Όσες φορές παράγγειλα από εκεί, πήγα για την παραλαβή από το κατάστημα.
vgiozo Αύγουστος 28, 2005 Author #29 Αύγουστος 28, 2005 Το συγκεκριμένο μαγαζί δεν είναι e-shop, αλλά phone-shop. Δηλαδή κάνεις την παραγγελία σου κανονικά από το site και σε παίρνουν από το μαγαζί τηλέφωνο για τα περαιτέρω...Παρόλ' αυτά είναι πολύ εξυπηρετικοί. Δεν έχουν πολλά πράγματα σε stock, αλλά στα φέρνουν σε 1-2 εργάσιμες.Για τα μεταφορικά, δεν ξέρω τίποτα. Όσες φορές παράγγειλα από εκεί, πήγα για την παραλαβή από το κατάστημα.Χμ...βασικά θέλω να έχω στα χέρια μου όλα τα υποσυστήματα-εξαρτήαμτα μέχρι και τη Τρίτη...οπότε αν δεν έχουν στοκ το SLK3000B και δεν το έχει ούτε ο Τεχνορασης θα πάρω μαλλον το cx του πλαισίου...Για τα μεταφορικά, αν οι χρεώσεις είναι παρόμοιες με του Χακ, θα πρέπει να είναι γύρω στα 15 ευρώ...Θα τους τηλ τότε το πρωί να δώ...ευχαριστώ για την απάντηση
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 Author #30 Αύγουστος 29, 2005 Μόλις πήρε το μάτι μου το κουτί SHARKOON PC CASE SILVATION BASIChttp://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.804421δοκιμή εδώhttp://www.xtremeresources.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=57Τί γνώμη έχετε;;Το κακό του είναι ασφαλώς ότι απαιτεί πολύ μακρυά καλωδια από το τροφοδοτικό...παρήγγειλα το Ενερμαξ 485...και το γεγονός ότι το πλαστικό τούνελ για την απομάκρυνση του θερμού αέρα απ'τον επεξεργαστή αχρηστεύεται στην dfi όπου αυτός βρίσκεται στην μέση της μητρικής...αλλά μπορεί να βοηθάει τις μνήμες...Το έχει δουλέψει κανείς;;
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 Author #31 Αύγουστος 29, 2005 Τελικά το SLk3000B δεν υπάρχει πουθενά ετοιμοπαράδοτο...Είδα σε ένα άλλο θέμα που κάποιος πρότεινε το Antec P180...φοβερό κουτί...υπάρχει στην ελλάδα πουθενά; Σε τί τιμή;είναι ακριβώς όπως το θέλω...να έχει θέσεις οπωσδήποτε για 5 και ακόμη καλύτερα 6 σκληρούς, οι οποίοι να ψύχονται ενεργητικά απο 120άρη ανεμιστήρα για λιγότερο θόρυβο και να μπορεί να ψύχεται αποτελεσματικά με όχι περισσότερους από 3 ανεμιστήρες...http://www.silentpcreview.com/article249-page4.htmlΕδώ να πώ βέβαια, ότι στη δοκιμή του εν λόγω κουτιού στο silent-pc review, αναφέρουν ότι ο ανεμιστήρας στο κάτω μέρος του κουτιού δεν χρειάζεται παρά μονο αν το τροφοδοτικό δεν έχει καθόλου ανεμιστήρες......συνεπώς κι ο σχεδιασμός του κουτιού Sharkoon Silvation που αναφέρθηκε παραπάνω, θα πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά απομακρύνοντας τη θερμότητα των σκληρών δίσκων έξω απο το κουτί, χωρίς να υπαρχει ανάγκη για άλλον ανεμιστήρα που να φυσά απο κάτω...κι η θέση των συνδέσμων με το τροφοδοτικό στην dfi είναι σε τέτοια θέση, που αντισταθμίζουν καπως το αρνητικό του που είναι η απόσταση του τροφοδοτικού απ'τη μητρική, αλλα αχρηστεύει κι όλας το cpu duct, αλλά χωρίς αυτό να υπονομεύει τη ψύξη που ενδεχομένως προσφέρει......το Sharkoon κάνει μόλις κάνει μόλις 77 ευρώ κι έχει τις διαστάσεις του Stacker...κι εξωτερικά είναι όμορφο......το Αντεκ σίγουρα θα κάνει πανω απο 130€...απ' την άλλη υπάρχει πάντα το CX-03 του Πλαισίου, το οποίο θα μου φαινόταν πολύ ελκυστικότερο, αν είχε 2χ120άρηδες ανεμιστήρες για τους σκληρούς, αντί για 3χ80...τους οποίους θα πρέπει να βάλω για να έχω καλή ψύξη.....έχω ήδη 3 δίσκους κι έναν 2,5 φορητού τον οποίο σκοπεύω να τον βάλω κι αυτόν στο κουτί μέσω ενός αντάπτορα που έχω βρεί 2.5-3,25...Το ξέρω ότι σας τα έχω ζαλίσει, αλλά ζητω τη γνώμη σας...προσπαθώ να βρώ κάτι αποδοτικο και ήσυχο...το shark το είδα σήμερα, μου άρεσε περισσότερο απ'ότι στις εικόνες, αλλά πολύ μεγάλες γρίλιες και τσάμπα θορυβος ή σκόνη μέσα στο κουτί...είχε και αφαιρούμενη βάση για τη μητρική...Επίσης το Praetorian είναι πολύ όμορφο, αλλά αφήνει 2 δίσκους χωρίς ψύξη...Τέλος παντων...οι νέοι διαγωνιζόμενοι είναι...1) Antec p180 (αν βρεθεί πουθενά) = >130€2) Sharkoon Silvation (αν και ο όγκος του με προβληματίζει κάπως) = 77.1€3) Chieftec CX-03B...μου είπαν σήμερα ότι έχει μόνο με πλαινό παράθυρο και μπορώ να παραγγείλω μεταλλικό στη τιμή των 37€!! πολλά είναι... = 90€
sa1901 Αύγουστος 29, 2005 #32 Αύγουστος 29, 2005 Για το Antec P180 πιστεύω ότι είναι λίγα τα 130€. Όταν πήρα εγώ το P160 έκανε 165€, οπότε υπολόγιζε κάπου εκεί.
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 Author #33 Αύγουστος 29, 2005 Στο greek-shops.de κάνει 138 με ΦΠΑ...και μεταφορικά στα 25€...αλλά δεν είναι διαθέσιμο...το μόνο ακριβό κουτί, στο οποιο δεν θα με πείραζε να έριχνα πανω απο 100 φράγκα...ακριβώς γιατί σ' αυτή τη τιμή τ'αξίζει και με το παραπάνω...
ArchAngel Αύγουστος 29, 2005 #34 Αύγουστος 29, 2005 Τέλος παντων...οι νέοι διαγωνιζόμενοι είναι...1) Antec p180 (αν βρεθεί πουθενά) = >130€Για το Antec δες εδώ http://www.greek-shops.de/eshop/design3/index.po?ShopID=45&ProdNr=1069695140 με ΦΠΑ.Πάρε ένα τηλεφωνο και ρώτα τους για τα μεταφορικά και αν περιέχει τροφοδοτικό. Τα μεταφορικά πάντως θα είναι γύρω στα 25-30€.
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 Author #35 Αύγουστος 29, 2005 Σε πρόλαβα μάλλον καθώς έγραφες...απαντάνε στα ελληνικά; γιατί τα γερμανικά μου απο σκουριασμένα έχουν υποβαθμιστεί σε σχεδόν ανύπαρκτα...
ArchAngel Αύγουστος 29, 2005 #36 Αύγουστος 29, 2005 Σε πρόλαβα μάλλον καθώς έγραφες...απαντάνε στα ελληνικά; γιατί τα γερμανικά μου απο σκουριασμένα έχουν υποβαθμιστεί σε σχεδόν ανύπαρκτα...Να σου πω την αλήθεια και χω το είχα λιμπστεί όταν το πρωτοείδα και ήθελα να το χτυπήσω , αλλά κάτι προέκυψε και το budget πήγε αλλού και για αυτό δεν πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω. Πάντως ενημερωτικά ξέρεις αν έρχεται με τροφοδοτικό ή σκέτο? (Όταν ήταν διαθέσιμο).
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 Author #37 Αύγουστος 29, 2005 Χωρίς τροφοδοτικο...τέτοιο κουτί με τροφοδοτικό στη τιμή των 138€ αρκετά δύσκολο...
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 Author #38 Αύγουστος 29, 2005 Από 6 Σεπτέμβρη πάλι θα έχει απόθεμα...μήπως να πάρω κάποιο της πλάκας και να το αλλάξω μετά; αλλα σκόρπια λεφτά...+ θα στοιχίσει 170 ευρώ......μακάρι να βρεθεί ελλάδα...Το sharkoon δεν έχει τολμήσει κανείς να το πάρει;;
ArchAngel Αύγουστος 29, 2005 #39 Αύγουστος 29, 2005 ...μήπως να πάρω κάποιο της πλάκας και να το αλλάξω μετά; αλλα σκόρπια λεφτά...+ θα στοιχίσει 170 ευρώ......μακάρι να βρεθεί ελλάδα...170 είναι πάρα πολλά... Σ'αυτήν την τιμή παίρνεις stacker και armor...
vgiozo Αύγουστος 29, 2005 Author #40 Αύγουστος 29, 2005 θα ρωτήσω κι αύριο σε κάποια μαγαζία αν αναμένουν σύντομα το Ρ180 κι αν όχι θα παραγγείλω το Chieftec CX-03B...Για ανεμιστηράκια επέλεξα πρόχειρα τα εξής...- 1x120 κάποιο απο τα ακόλουθα λέω για το πίσω μέρος...--- COOLERMASTER TLF-S12-ER 12cm SILENT LED RED FAN22db_42.724CFM--- COOLERMASTER SILENT FAN 12cm UV GREEN SLEEVE BEARINGίδια χαρακτηριστικά με τον παραπάνω...το uv σημαίνει εδώ ότι έχει τέτοιο φώς ή ότι με τη κατάλληλη uv λάμπα φωτίζεται;;--- COOLERMASTER SUF-S12-EB SILENT FAN 12cm UV BLUEίδια χαρακτηριστικά...--- SHARKOON CASE LED FAN 120mm LUMINOUS 1000RPM21db_33.6CFM--- SHARKOON LOW NOISE 120mm FANίδια χαρακτηριστικά...αυτό σε περίπτωση που αποφασίσω να μην εκμεταλλευτώ το παράθυρο με φωτεινό ανεμιστήρα.....για κάποιο περίεργο λόγο στοιχίζει το διπλάσιο από τους άλλους 12άρηδες...--- Glacialtech950rpm...μάλλον ιδιαίτερα ήσυχος θα είναι..- 4χ92κάποιον enermax / thermaltake ρυθμιζόμενο ή κάποιον πολύ ήσυχο 92άρη - μέχρι 20db (δεν βρήκα ακόμη)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.