Jump to content

X2 3800+Αξιζει?

BoNito1442169110

Recommended Posts

Φίλε μου, γενικά οι έξυπνες αγορές στους επεξεργαστές είναι να παίρνεις τα μικρότερα μοντέλα. Φυσικά αν περιμένεις κάποιο καιρό, οι τιμές θα πέσουν αλλά αν θέλεις τώρα να πάρεις διπύρηνο, αυτός είναι η πιο συμφέρουσα λύση...

Αυτο που λες κανω PlanetManos αλλα ρωταω για να μαθαινω!Απλα εχω εναν A3000+ winchester 1.8Ghz και μου εχει βγαλει αρκετα προβληματα!(Μπορει να τον χαλασα και εγω).Αλλα αυτα τα 512kb που εχει ο 3800+ δεν ειναι λιγα?Μηπως εχετε κανενα link με συγκρισεις?

Θα τον εκμεταλευτεις? αυτο ειναι το ερωτημα. Αυτος ο επεξεργαστης ειναι σαν 2 χ Α64 3200+. Ενας 3200+ κοστιζει 180 ευρω στο ιδιο καταστημα και στατιστικα θα κανει καλυτερο overclock (αφου στον διπυρινο πρεπει να σου κατσουν και οι 2 πυρινες να ανεβαινουν καλα), χωρια τα λιγοτερα watts.Οποτε φτανουμε στο τελος και συγκρινε μονος σου :

Θες εναν Α64 με ισχυ σε μονες εφαρμογες 2600-2700ΜΗζ και με 180 ευρω, ή εναν Α64 με ισχυ σε μονες εφαρμογες 2400-2500ΜΗζ, αλλα που θα πεταει σε πολλαπλες εφαρμογες ομως με 390 ευρω?

Οπως βλεπεις εξαρταται κατα ποσο θα τρεχεις πολλαπλες εφαρμογες ταυτοχρονα...γιατι αν τρεχεις 90% μονες εφαρμογες (πχ παιχνιδια) τοτε θα εχεις δωσει πανω απο τα διπλα λεφτα και θα καταληξεις και με εναν χειροτερο επεξεργαστη σε αυτες τις εφαρμογες...Αν φυσικα μπορεις να εκμεταλευτεις επαρκως τους 2 πυρινες τοτε τα κερδη ειναι τεραστια οποτε δε το συζηταμε....

Θα τον εκμεταλευτεις? αυτο ειναι το ερωτημα. Αυτος ο επεξεργαστης ειναι σαν 2 χ Α64 3200+. Ενας 3200+ κοστιζει 180 ευρω στο ιδιο καταστημα και στατιστικα θα κανει καλυτερο overclock (αφου στον διπυρινο πρεπει να σου κατσουν και οι 2 πυρινες να ανεβαινουν καλα), χωρια τα λιγοτερα watts.Οποτε φτανουμε στο τελος και συγκρινε μονος σου :

Θες εναν Α64 με ισχυ σε μονες εφαρμογες 2600-2700ΜΗζ και με 180 ευρω, ή εναν Α64 με ισχυ σε μονες εφαρμογες 2400-2500ΜΗζ, αλλα που θα πεταει σε πολλαπλες εφαρμογες ομως με 390 ευρω?

Οπως βλεπεις εξαρταται κατα ποσο θα τρεχεις πολλαπλες εφαρμογες ταυτοχρονα...γιατι αν τρεχεις 90% μονες εφαρμογες (πχ παιχνιδια) τοτε θα εχεις δωσει πανω απο τα διπλα λεφτα και θα καταληξεις και με εναν χειροτερο επεξεργαστη σε αυτες τις εφαρμογες...Αν φυσικα μπορεις να εκμεταλευτεις επαρκως τους 2 πυρινες τοτε τα κερδη ειναι τεραστια οποτε δε το συζηταμε....

μιλάς θεωρητικά πιστεύω γιατί μπορεί να πιάσει 2700 στα 2 cores και 2500 στο single core....οπότε το θέμα είναι που λες για διπλές εφαρμογές.....

έλα όμως που θα έχει cpu για τα μελλοντικά παιχνίδια.....

είναι πολλά τα οφέλη.......

αλλά έχει ήδη εναν 3000+, εγώ δεν θα έπαιρνα dual core....

μιλάς θεωρητικά πιστεύω γιατί μπορεί να πιάσει 2700 στα 2 cores και 2500 στο single core....οπότε το θέμα είναι που λες για διπλές εφαρμογές.....

έλα όμως που θα έχει cpu για τα μελλοντικά παιχνίδια.....

είναι πολλά τα οφέλη.......

αλλά έχει ήδη εναν 3000+, εγώ δεν θα έπαιρνα dual core....

Ναι μπορει ο διπυρινος να πιασει 2700 και ο μονοπυρινος 2300, αλλα δε λεει τιποτα αυτο...απο τη στιγμη που δεν μπορουμε να ξερουμε τι κομματια θα κατσουν, ειναι συνετο να σκεφτουμε το πιθανοτερο....και στατιστικα ο μονοπυρινος εχει καλυτερες προοπτικες στο OC.

Αν ο διπυρινος κοστιζε 50 ευρω παραπανω τοτε θα συμφωνουσα με την μελλοντικη εμενδυση για την οποια μιλας, αλλα οταν εχει διπλασια+ τιμη αυτη η προοπτικη παει περιπατο κατα τη γνωμη μου. Γιατι μεχρι να τον εκμεταλευτουν τα παιχνιδια και γενικοτερα οι single-threaded εφαρμογες, το τοπιο στις τιμες θα ειναι τελειος διαφορετικο. Πιθανοτατα θα μπορει και με τα 210 ευρω που του περισσευουν τωρα να παρει σε 5 μηνες εναν διπυρινο και να του μεινει και ο τωρινος 3200+, και να τον παρει οταν θα μετραει και οχι να περιμενει να περασουν 5 μηνες για να τον εκμεταλευτει.

Φυσικα αν μπορει να τον εκμεταλευτει απο τωρα , ουτε συζητηση...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.