Jump to content

Gforce 6800GT 256 OR ATI X800XL 256MB GDDR3

tester21

Recommended Posts

ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΑ 325-328 ΕYRO.ΠΟΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΩ?

(PER.519433) PNY VERTO GEFORCE NX 6800GT 256MB AGP

Chipset: GeForce 6800 GT.

Μνήμη: 256MB DDR3 256-bit.

Μέγιστη Ανάλυση: 2048x1536@85Hz.

Τοποθέτηση:AGP 2.0 (or higher).

Core Clock: 350 Mhz.

RAMDAC Frequency: Dual 400Mhz.

Συμβατότητα: Windows 98, ME, XP, 2000.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Έξοδος ψηφιακού σήματος DVI και αναλογική έξοδος D-Sub (15-pin). Έξοδος TV-OUT για απεικόνιση στην τηλεόραση. Δυνατότητα απεικόνισης σε πολλαπλές οθόνες.

Εγγύηση: 3 χρόνια.

Συσκευασία: Retail.

Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: Υποστήριξη DirectX 9.0, OpenGL 1.5, CINEFX 3.0 Engine, τεχνολογίες IntelliSample 3.0, UltraShadow II, Digital Vibrance Control 3.0 Technology.

© 2000-2005 E-SHOP.GR Α.Ε.

Κατασκευαστής: PNY

Κατηγορία: ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

Υποκατηγορία: AGP

Τιμή: 273.11 € + 51.89 € 19% ΦΠΑ = 325.00 € (110744 δρχ)

(PER.510383) SAPPHIRE ATLANTIS ATI X800XL 256MB GDDR3 AGP VIVO/DVI

Chipset:ATI RADEON X800 XL Chipset.

Μνήμη:256MB GDDR3 - 256 bit.

Τοποθέτηση:AGP 8x.

Ταχύτητα Μνήμης:400MHz DAC's.

Ανάλυση:2048x1536 στα 85Hz Μέγιστη Ανάλυση.

Συμβατότητα:Windows XP, 2000, NT,Me.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά:Έξοδος TV-OUT για απεικόνιση στην τηλεόραση, VIVO(Video In-Video Out). Έξοδος ψηφιακού σήματος DVI, δυνατότητα ταυτόχρονης απεικόνισης σε δύο οθόνες. Πλήρης υποστήριξη DirectX 9.0 και OpenGL 2.0. 3Dc High quality 4:1, VIDEOSHADER HD engine, HYPER Z HD, SMARTSHADER HD technology, SMOOTHVISION HD technology. Λειτουργία σε 16 παράλληλα pixel pipelines.

Εγγύηση:1 χρόνος.

Συσκευασία:Retail. :117:

Χαλαρά την nVidia. Και μόνο τα 2 παραπάνω χρόνια εγγύησης αρκούν κατά την γνώμη μου. Όσο για επιδόσεις, όπως θα δεις και στο τελευταίο μέγα AGP συγκρητικό άρθρο του tom είναι κοντά μεταξύ τους με την 6800GT να υπερέχει ελαφρά αν και οι απόψεις διίστανται σε αυτό. Οπότε με ίδιες επιδόσεις, ίδια τιμή αλλά διαφορετική εγγύηση, θα έπαιρνα αυτήν με την παραπάνω εγγύηση.

Αν δεν κανω τρομερο λαθος η PNY ειναι η "επισημη" κατασκευαστρια (δεν ξερω αν πλεον εχει κι ΕΚΤΟΣ απο αυτην, παντως παλια (μεχρι και το 5800 τσιπ) "επαιζε" ψιλο-μονη της) ΟΛΩΝ των επαγγελματικων καρτων της nvidia "quadro". Αν αυτο το γεγονος απο μονο του δεν λεει κατι....

Βρισκω λιγο υπερβολικη την δυσπιστια σας στα προιοντα της PNY. Δεν ειπαμε οτι θα κλοκαρουν στο θεο, αλλα οχι οτι ειναι καμμια τυχαια εταιριουλα στυλ.... Μανλι

Αν δεν κανω τρομερο λαθος η PNY ειναι η "επισημη" κατασκευαστρια (δεν ξερω αν πλεον εχει κι ΕΚΤΟΣ απο αυτην, παντως παλια (μεχρι και το 5800 τσιπ) "επαιζε" ψιλο-μονη της) ΟΛΩΝ των επαγγελματικων καρτων της nvidia "quadro". Αν αυτο το γεγονος απο μονο του δεν λεει κατι....

Βρισκω λιγο υπερβολικη την δυσπιστια σας στα προιοντα της PNY. Δεν ειπαμε οτι θα κλοκαρουν στο θεο, αλλα οχι οτι ειναι καμμια τυχαια εταιριουλα στυλ.... Μανλι

δε ξερω αλλα σιγουρα δεν ειανι η ποιοτικοτερη.Τωρα δεν ειπα οτι θα χαλασει αλλα μου φαινεται πως υπαρχουν και καλυτερες

δε ξερω αλλα σιγουρα δεν ειανι η ποιοτικοτερη.Τωρα δεν ειπα οτι θα χαλασει αλλα μου φαινεται πως υπαρχουν και καλυτερες

E αυτο λεμε... αμα η εταιρια που κατασκευαζει openGL καρτες εδω και χρονια (που καθονται στα συστηματα πολλα χρονια και οχι 1-2 το πολυ (και κοστιζουν πολ/σια χρηματα με μονο μερικες εντολες ενεργοποιημενες) δεν ειναι ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ τοτε ποιες ειναι?? Δεν πληρωνεις (x2 και x3 λεφτα) τις εξτρα δυνατοτητες (το ιδιο τσιπακι ειναι με αλλο driver/firmware ;) ). Πληρωνεις την αξιοπιστια.

Καρτες που δουλευουν min 12-16ωρα το καθε rendering.... συνεχωμενα στο full load (και οχι κανα quake), καρτες που χρησιμοποιουνται γιατι ο αλλος βγαζει τα λεφτα του απο αυτες (και οχι επειδη "ανεβαινει level στο wow)...

Απλα την εταιρια δεν την ξερεις γιατι δεν ειναι στο τμημα της αγορας που σε ενδιαφερει και ασχολεισαι.

Αν αυριο αποφασισει να μπει στο enthusiast segment θα την μαθεις καλυτερα.

Μην ξεχνας την ιστορια της liteon... Μια ανωνυμη εταιρια που κατασκευαζε φτηνα-ποιοτικα-"noname" drives για λογαριασμο της dell... Οταν αποφασισε να βγαλει ΚΑΙ retail πριν 5-6 χρονια... τα ξεσκισε ολα και εψαχνες για τον 2ο...

• 2 weeks later...

Εγω εχω παθει τη πλακα μου με τη PNY (δεν περιμενα να ειναι πολυ ποιτικο το board γιατι και γω στη αρχη δεν ηξερα οτι βγαζει professional καρτες κυριως..Οταν καταλαβα τι καρτες εβγαζε τοτε πειστικα και τη χτυπησα..) Verto 6800GT.

Xωρις αντιπαλο λεμε...

300 ευρω και 12700/5500 3dMark03/05 με τη stock ψυκτρα. Ποιοτητα board αψογη.

ΑΤΙ φαν και γω αν και με 2 ΝVidia τελευταια λολ. Με LG1915s kαι τη PNY verto παντως ολα σουπερ μου φαινονται..

Ναι, αλλα ποσο εχει μια χ800xt agp ? Πρειπει να εχει καλυτερη απεικονιση και να της ριχνει με ΑΑ ΑF ψηλα. Αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει τη διαφορα (και χωρις PS3.0). Για μενα πιστευω οτι ηταν η καλυτερη αγορα. Αν και θα ηθελα να τη δοκιμασω λολ.

Με χρονισμους ultra ακριβως :

400/1.1 απο 350/1.0 που ειναι default. :044:

To Artifact free οριο της με τη στοck ψυκτρα ειναι καπου κοντα (407/1.15 περιπου)

Λίγο χαμηλά μου φαίνονται τα σκορ με αυτούς τους χρονισμούς. Τι drivers έχεις?

Με 400/1100 η Albatron 6800GT μου έβγαζε ελάχιστα κάτω από 6000Marks (περίπου 5900+marks) ενώ τα ξεπέρασε οριακά με 425/1100.

Toσο βγαζει. Εκτως αν δεν ειμουν otpimal performance αλλα 95% νομιζω πως ειμουν. Η ΑΛΒΑΤΡΟΝ μηπως ειναι PCI-E ??

Forceware 71.89.

Northwood συστημα.

Λογικο μου φαινεται να ειναι λιγο ποιο κατω αφου ειναι 100% reference board χωρις εχτρα..

Παιζουν ρολο αν οι drivers einai updated se 78.xx κατι ??

Επισης κατι αλλο που παρατηρησα ειναι οτι το o/c δεν δινει πολυ στα scores σε σχεση με τα defaults (και σε σχεση με o/c σε μια asus 6600gt).

Δεν ξερω αν αυτο εχει να κανει με τη PNY, η τη ψυκτρα, η το 6800gt design γενικοτερα, το ιδιο παρατηρησε και ενας γνωστος μου με μια eVGA..

Toσο βγαζει. Εκτως αν δεν ειμουν otpimal performance αλλα 95% νομιζω πως ειμουν. Η ΑΛΒΑΤΡΟΝ μηπως ειναι PCI-E ??

AGP είναι. Αλλά και PCI-e να ήταν δεν θα είχε κανένα αντίκτυπο στις επιδόσεις.

Λογικο μου φαινεται να ειναι λιγο ποιο κατω αφου ειναι 100% reference board χωρις εχτρα..

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ή πως συνδέεις το reference board. όλες οι GT ίδιο design έχουν.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ή πως συνδέεις το reference board. όλες οι GT ίδιο design έχουν.

Σε ενα review διαβασα πως πολλες επωνυμες μαρκες δεν αρκουνται στο καθε reference board που συνιστα η ΝVidia/Ati κλπ, αλλα το κανουν ακομα καλυτερο, βαζοντας more components - pcb mods κλπ, κλπ με σκοπο τη μεγαλυτερη αποδοση. Μονο το core μενει 100%ιδιο (kai τα clocks μνημες/ κλπ..) Αυτο εννοω.. Οτι καποια boards mporei na εχουν μερικα capacitors παραπανω που λει ο λογος..

Και απο οτι βλεπω στο νετ υπαρχει μια περιεργη διαφορα (και παλι μες τα ορια, για μενα ειναι αμελητεα) στις 6800gt σε ο/c. Εδω κοιτα λολ ¨

oced to 420/1120 i got

5.3k 05'

12.8k 03'

Δεν ειχα ιδεα οτι το PCI/AGP εχει 0% διαφορα ΛΟΛ...Με τι CPU και CPU clock η Αλβατρον επιασε τα 6Κ ? (Με εναν χ2 / 3800+ / 670 θα ειχα το ιδιο ακριβως μαρκ05 ? similar yes , but same think not ...)

Jimmy να βαλω 79.01? Ειναι καλυτεροι η στα γιδια ?? :118: :118:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.